Jump to content

Fren Balatalarınız Kaç Km Gidiyor

erhan83
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

15 yıldır aracım var ve hiç birinin balatalarını değiştirmedim... İster cimri deyin, ister aracına bakmıyor deyin ama şu gerçek ki, aracı motor freni ile kullanırım, gereksiz frenlemeden kaçınırım...

Ayrıca; faydalı olarak gördüğüm için konuyu hortlattım...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Periyodik bakımda 50.000 de değişimi görünen ön balatalarım ekstra bir 10.000 daha gitti, 60.000 de değişti :)

hey dostum hiç frene basmıyor musun? :) benim ov olduğu için önler 32binde bir değişti , arkalar 70bin oldu hala gidiyor

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hey dostum hiç frene basmıyor musun? :) benim ov olduğu için önler 32binde bir değişti , arkalar 70bin oldu hala gidiyor

cCc.Motor freni.cCc  8)

Bizde fren yok abi hep tam gaz devam ;D

En büyüyk fantezim; Işıkları uzaktan keserek cruise'u devreden çıkarıp dur kalk yapmadan ışıklardan geçmek. Tabi bazen aceleci arkadaşlar koştura koştura ışıklara gidip orada beklemek istiyor onları istemeden uyuz ediyorum kusura bakmasınlar :egy::tey:

Dün Bursa'ya gelirken bir clio taa uzaklardan selektör yapa yapa geliyordu sağa çekildim neyse, arkadaş hala selektör yapıyo insanlara aralara girip çıkıyor felan, neyse acelesi vardır bazen bende yapıorum dedim, biraz ileride ışıkları gördüm yavaşladım felan derken hoop mavi clionun yanındayım. Ne oldu boşa gitti bu kadar aksiyon, yine yanyanayız :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cCc.Motor freni.cCc  8)

Bizde fren yok abi hep tam gaz devam ;D

En büyüyk fantezim; Işıkları uzaktan keserek cruise'u devreden çıkarıp dur kalk yapmadan ışıklardan geçmek. Tabi bazen aceleci arkadaşlar koştura koştura ışıklara gidip orada beklemek istiyor onları istemeden uyuz ediyorum kusura bakmasınlar :egy::tey:

Dün Bursa'ya gelirken bir clio taa uzaklardan selektör yapa yapa geliyordu sağa çekildim neyse, arkadaş hala selektör yapıyo insanlara aralara girip çıkıyor felan, neyse acelesi vardır bazen bende yapıorum dedim, biraz ileride ışıkları gördüm yavaşladım felan derken hoop mavi clionun yanındayım. Ne oldu boşa gitti bu kadar aksiyon, yine yanyanayız :D

Bendensin :) ben de aynısını yapıyorum . Bu arada Bursa fln.. gözümden kaçmıyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 89.000 km'de ve balatalar hala fabrikada takılan malzeme. arkalar 5 mm, önler 7 mm civarında. diğer aracımda ise 50.000 km'de değişti ön ve arka takım olmak üzere. araba şu anda 83.000 km'ye geldi ve daha yarıyı bulmadı...

8) usta şoför, freni az kullanan şofördür 8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bendensin :) ben de aynısını yapıyorum . Bu arada Bursa fln.. gözümden kaçmıyor :)

Gelsin km'ler, 5 kişi klima açık, 100km/saat sabit, ortalama 6,9lt/100km, 350 km yol geldim lpg hala bitmedi :) yeni rekorum ;)

Buralarda bir yerde lpgde ne yakıyorsunuz diye bi konu olması kazımdı oraya yazayım bari, yine macunluyoruz :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 89.000 km'de ve balatalar hala fabrikada takılan malzeme. arkalar 5 mm, önler 7 mm civarında. diğer aracımda ise 50.000 km'de değişti ön ve arka takım olmak üzere. araba şu anda 83.000 km'ye geldi ve daha yarıyı bulmadı...

8) usta şoför, freni az kullanan şofördür 8)

Hey maşallah :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

35000 km de şu an, en son servis de bakıldığında sıfıra yakın denildi. Ben de dediğiniz gibi motor frenini kullanır, hep ilerisini takip eder ona göre gazı önceden keserim. Hem yakıta katkı oluyor hem servis maliyetlerini düşürüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guzu 55 bin Km'ye geldi. Ve halen üzerinde fabrika çıkışı orjinal balataları var. Bir önceki servis indiriminde. Ön fren balatalarını satın alıp, bagaja atmıştım. 50 Bakımında, ön fren balatalarının durumu için. Kullanıma bağlı olarak  5-10 bin km gider, öngörüsünde bulunmuştu servis. Servisin üzerine 5 bini devirdik. Şu an gidişatı gayet iyi, sanırım 60 bini görür ve hatta devirebilirim.

Daha önceki Megane II aracımda da, 60 bin km'de değiştirmiştim. Sevis daha 5 bin km daha gidersin demişti. Uzun yola çıkacağım için, zamanından önce değiştirmiştim o zaman.

İstanbul trafiğinde, fren balatası için. 60-65 binli rakamlar çok iyi bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

merhabalar arkadaşlar aracımın fren balataları değişmesi gerekiyor servisden fiyat aldım

önler 180 tl

arkalar 90 tl

bosh car serivisinden fiyat aldım ön arkalar yoplam 140 tl tabiki orijinal her zaman daha  iyidir ama tavsiye etttiğiniz fren balatası markası varmı bunlardan başka betten sipariş verebileceğim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...