Jump to content

Mazda 3 AT Şanzıman Yağ Değişimi (AT)

twistr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Normalde tek seferde 3-3,5 ltr boşalır ve tekrar o kadar doldurulur, makina kullanmışlar ise tümünü değişmiişlerdir, 3 kez doldur boşaltta yapmış olabilirler, yani başta sizin yaptığınız gibi bide onlar iki kez ayrı ayrı 3 ltr bıramış olabilirler, sormak gerek bişey diyemem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben sordum dediği karteri açınca 5.5 lt den biraz fazla boşalır dedi.. Hatta aracın değişimin yapıldığı yerde iki tane 1 ltrelik açılmamış 4 tanede boş şanzıman yağı kutusu vardı dedim bu ikisi dolu 4 lt mi koyuldu yok ustaların elinde daha önceden oluyor onu koydular dedi pek inanmadım ama bir mazda serviside eğer 2 lt yağ için böyle bir şey yaparsa vay halimize .. yani anlayacağınız izmir mazda yeni otomativ hiiiç hoşuma gitmedi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben sordum dediği karteri açınca 5.5 lt den biraz fazla boşalır dedi.. Hatta aracın değişimin yapıldığı yerde iki tane 1 ltrelik açılmamış 4 tanede boş şanzıman yağı kutusu vardı dedim bu ikisi dolu 4 lt mi koyuldu yok ustaların elinde daha önceden oluyor onu koydular dedi pek inanmadım ama bir mazda serviside eğer 2 lt yağ için böyle bir şey yaparsa vay halimize .. yani anlayacağınız izmir mazda yeni otomativ hiiiç hoşuma gitmedi...

3,5 lt den fazla boşalması imkansız, 3-3,5 lt arası boşalır.Bir o kadarda konvertörde kalır. Çok yanlış bir uygulama ama hadi karterdeki yağ boşaldıktan sonra 2-3 marş yaparak 200-300 ml daha atf boşaltmayı yetenek sanan karakterlerin iş başında olduğunu varsayalım maksimum 3,8-4 lt boşaltır şanzımanı indirmeden.Yani tek seferde ve şanzımanı indirmeden veya otomatik şanzıman yağ değişim cihazı kullanmadan 4 lt nin üstünde boşaltamazlar. Ayrıca burada en dikkat çekici husus 6 lt şanzıman yağı kullandıklarını söylüyorlar+ buji değişimi yapıyorlar+işçilik 270 tl diyorlar...Arkadaşlar ATF M-V in litresini 50 tl den aşağı alamazsınız. Ha atf III kullanmıştır yağı o zaman fiyatı anlarım ama yaptıkları işi anlamam. Çünkü aracın otomatik şanzıman yağ çubuğunun üstünde kocaman ATF M-V yazarken ve kullanım kitapçığında "sadece ATF M-V kullanın" ibaresi varken yetkili bir mazda servisinin bunu hiçe sayarak karadüzen ATF III kullanması olacak şey değildir. Olduysada kabul edilebilecek bir hata değildir. Bunun adı vurdumduymazlıktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hadi ATF M-V kullanmadılar o zaman M-V özelliklerini karşılayan mobil 1 syntethic atf kullanılması gerekir. Ancak bununda 1 lt si 45-50 tl arasında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi bende kafamda soru işareti kalmasin diye kaltim 120 km uzakta olan servise gittim kulandiklari yağ ATf dexron 2 serviste boyle yapti ... Yapilacak bir şey yok gibi duruyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada dexron 2 kitapciktada m-v nin eşdeğeri yaziyor ...benim burda kafama takilan 6 lt demeleri simdi benim korkum bujilerde degismemis olabilirmi :::) yada 2 tanesi ::)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aydın da zaten foruma üye olan Okan Bey var yani Gören oto, eğer bakımınızı ilk yapan servis buraydıysa umarım konuyu görür ve cevap yazar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dexron 2 ile m-v eşdeğer değildir. Kitapçıkta da böyle bir ibareye rastladığımı hatırlamıyorum, ama tekrar kontrol edicem. Yanlış hatırlamıyorsam yalnızva m-v kullanın diyordu. Hatta bende bir önceki aracımda şanzıman yağı değişimi yapmıştım  72000 km de. Değişim işlemi için servisime gitmeden önce ellerinde m-v kalmadığını öğrenip, 10 gün kadar m-v getirilmesini bekledikten sonra gitmiştim. 3 lt değişim olmuştu, 1 lt ben yanımda yedek bulunsun diye almıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün servisi aradim dedim 6 lt yağ bosaltimi ancak komple revizyondan oluyormuş diğer turlu en fazla 3,5-4 lt oluyormuş diye ve birde yağ olarak m-v kullanilmasi gerektiği yaziyor klavuzda dedim bana mazdalarda 3 -4 çeşit sanziman olduğunu kimisinde 2 litre değişim olurken kimisinde 6 lt değiştiğini söyledi yağ içinde kullandiklari yagin ayni özelliklere sahip olduğunu söyledi bu arada araç sogukken vites geçişleri biraz hissediliyor isininca hissedilmiyor acaba yağla alakasi varmidir yoksa normal mi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4c14d5f1dbb2de90654fcd614bc2ea39.jpg

dextron II ye eş değer olarak ATF- III verilmiş oda direksiyon yağı için kitapçıkta mevcut

ATF m-V için eş değer yağ gösterilmemiş tek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla bu olay uykularimi kacirdi simdi bu isten nasil kurtulurum 5 6 lt yağ alsam 2 defa değişim yapsam yetermi acaba bana bu is baya pahaliya mal olacak sanirim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar birde 3 tane servisi aradim yağ için muğla gören totalin bir yagini denizli mazda atf dexron 3 İzmir mazda yani bana konulan atf dexron 2 bu nasil servis hepsi ayri telden bunlarin denetlemeleri falan yokmu servisler parca kullanimini kafalarina gore mi yapiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gören deki yağ doğru yağ; total'in bir yağı dediğin dexelia atf m-v işte. Ben orda değiştirmiştim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Altunizade Bostanlar servisine sordum, şanzıman yağı değişmez, ömür boyu kullanılır dedi  :kafa:

Böyle demiyorlarmı ömrümden ömür gidiyor, gırtlaklarını sıkasım geliyor... Bazı servisler neyin peşinde anlamak zor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güler misin ağlar mısın ? :) Acaba Tork konvertörün içindeki yağdan mı bahsetti o ?

Yok abi benim araba da 60bin de değişme zamanı geldiği bildiğim için kasıtlı açık açık sordum. Adam kendinden emin bir şekilde kesinlikle değişmez dedi. Bende üstelemedim tamam deyip çıktım.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tork konvektörünün içineki yağ sabit değilki, sonuçta sürekli devirdaim var ve yeni yağla kalan yağ karışır, biz değişirken önce 3 litre yağ boşaltıp yeni doldurdum, sonra 5 dakka çalıştırıp , tüm viteslerde gezindikten sonra tekrardan boşaltıp son boşaltmada da süzgeçi de değişip yeni yağı doldurup kapattık, 6 ltr yağ kullandık.

Ayrıca castrolun dexron 2 yağının diğer ismi multivehic yani bu M/V anlamına geliyor sanırım bu açıklamalara göre.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...