Jump to content

Sonunda Mazda 3 den vazgeçirttiler.1 buçuk ay da sabrım tükendi ne yazık ki...

kernell
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hayırlısı olsun.Bu mazda hem satışta hem serviste diğer markalarla birlikte hizmet veriyor, bu yerlerde  mazda ikinci sınıf muamele görüyor bence. Benim aracıma bakım yapılan serviste isimde vereyim VOLVO ile beraber. İşlerinde o kadar mükemmellerki !! :)) bana VOLVO nun dergi ve servis indirim kuponunu göndermişler....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 42
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• S.Halilduru

5

• grk41

3

• kernell

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Zan altında bırakmamak adına EVO olmadığını tahmin ettiğimi söylemek isterim. :) Tahmin ettiğim servis ise servisteki elemanlardan birinin bana verdiği kartvizitinde hiç Mazda ibaresi bulunmuyordu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zan altında bırakmamak adına EVO olmadığını tahmin ettiğimi söylemek isterim. :) Tahmin ettiğim servis ise servisteki elemanlardan birinin bana verdiği kartvizitinde hiç Mazda ibaresi bulunmuyordu :)

tahminin doğru evo değil.  sadece mazdaya bakan yetkili servis yok herhalde??
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazık hem de çok yazık. Bir müşteri daha kaçırılmış. Zaten daha 5000 arabayı satılamıyor her müşteri değerli iken bu davranışlara yazık. Ankara konya yolundaki opan da da bir satış temsilcisi var dillere destan türden. Babamın arkadaşını zar zor ikna ettim gel mazda al diye adam ikna oldu. Bir kere kendi gitti sonrada beraber gittik kıramadım. Biz arabayı meb den aldık. Sağolsun Atakan abi çok yardımcı oldu. 10 numara 5 yıldız insanlar. Fakat bu opanda satış temsilcisi tam bir felaket yaklaşımı konuşma tarzı hareketleri, sanki arabayı ben satıyorum. Ben daha çok ilgilendim. Kesinlikle yavsiye etmiyorum. Hem yüksek fiyat veriyor hem de çok saygısız. Ha biz de bir güzel dalga geçtik ssesi soluğu kesildi. Ankarada opanı kesinlikle tavsiye etmem. Sakına.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar öncelikle destekleriniz için teşekkür ederim.

Geçen Cuma akşamı honda aracımı teslim aldım. beklediğimden daha iyi çıktı....

Hepinize iyi forumlar dilerim. İleri ki zamanlarda görüşmek ümidi ile...

Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar öncelikle destekleriniz için teşekkür ederim.

Geçen Cuma akşamı honda aracımı teslim aldım. beklediğimden daha iyi çıktı....

Hepinize iyi forumlar dilerim. İleri ki zamanlarda görüşmek ümidi ile...

Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.

Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler,

hangi model ve donanımı aldınız, birde biraz kullandıktan sonra izlenimlerinizi paylaşırsanız seviniriz.

mesela mazda 3'ün bana ön amartisörleri çukurlara girip çıktığında çok sesli çalışıyor gibi geliyordu, onun haricinde dezavantajı yok. tabi artık o sese de alıştım duymuyorum bile :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler,

hangi model ve donanımı aldınız, birde biraz kullandıktan sonra izlenimlerinizi paylaşırsanız seviniriz.

mesela mazda 3'ün bana ön amartisörleri çukurlara girip çıktığında çok sesli çalışıyor gibi geliyordu, onun haricinde dezavantajı yok. tabi artık o sese de alıştım duymuyorum bile :)

amin, teşekkür ederim

Haftasonu toplam 130 km yaptım bakkala bile arabayla gittim :))))

son makyajlı olan modelini aldım 2010, ağustosta alsam ruhsatta 2011 yazacaktı aynı model.artık insanlarımız kasanın makyajına baktığı için 2010 veya 2011 yazması önemli değil.

2010 - honda civic Premium- park sensörü hediye, en üst donanım elegance modelinden tek farkı sunroofu olmayışı geri kalan hepsi aynı. 2000 tl sunroof farkı çok geldi.

Karşılaştırma yapmak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama mazda 3ü test etmiştim.mazdanın süspansiyonları daha sert olduğu için küt küt ses yaptığına şahit oldum.hondanın süspansiyonları daha yumuşak küt küt diye ses gelmiyor, fazla hissetmiyorum çukurları , yol tutuşu hakkında tam karşılaştırma yapamıyacam. Gece yol boşken yonca şeklinde ki köprüden dönerken hızım 40 km idi ani direksiyonu kırdım arka taraf göt attı ama vsa devreye girdi hemen toparlıyor aracı.yokuş çıkarken direksiyondan vites düşürdüğümde araba çok seri bir şekilde ileri atlıyor. ama zorlandığında otomatikman belli bir devirden sonra vites arttırıyor. yokuş aşağı inerken direksiyondan vitesi düşürüp motor freni yaptırıyorum araba yokuş aşağı ve yokuşu anlıyor.devamlı bir yerden yokuş aşağı indim vitesi düşürdüm direksiyondan yokuş bitene kadar vites değiştirmiyor.ne zaman düz yola girdiğimde vites değiştirmezsem otomatikmen vitesi artırıp kendi devralıyor.aynı şey yokuş yukarı içinde geçerli bu huyunu çok sevdim.eğer direksiyondan vites değiştirirsem artık kontrolü bana bırakıyor (arabanın eğer deviri vitesine göre yüksek değilse- 5-6 sn tahammül ediyor).15 sn boyunca hiç dokunmazsam kontrolü kendine alıyor.direksiyondan vites değiştirme olayını çok sevdim.xenon farlar (beyaz) çok hoş bir görüntü katıyor.

s modda 120 ile giderken ayağımı gazdan çektim ve az basmama rağmen 120 de araba feci bir şekilde ileri sıçrıyor. çok hoşuma gitti.araba daha yeni olduğu için fazla zorlayamadım 1000km geçsin deneyeceğim.

çift egzoz çıkışlı ve nikelajlı, tek bir cd giriş yerinden 6 tane cd alabiliyor ve 6 haporlörlü, ses sitemini pek beğenmedim yanlız.birde silecekler klasik sileceklere göre farklı, iki silecekte camın diğer tarafına doğtu açılıyor.bugün sileceklerini çalıştırdım 2 kere döndükten sonra camın tam ortasından su iniyor, ters yönlere doğru açıldığı için. bir daha çalıştırmak zorunda kalıyorum. arabın en kaputunu görmek imkansız, alışmak lazım, park ederken biraz dikkatli oluyorum bir bakmışım 1.5 metre fark var arada :) bende o yüzden indirdim koltuğu en aşağıya :) göstergeler dijital sadece devir saati kadranlı. iç ışıklandırması mazda 3ten daha güzel. mazda 3ün avrupa versiyonu burda satılsa idi iç ışıklandırması bakımndan karşılaştırma yapamazdım çünkü ikisde güzel olurdu.

bence motoru mazda 3 ten daha kuvvetli ve seri. yol tutuşunda ve fren sistemlerinde mazda 3 kendi sınıfının birincisi durumda zaten, karşılaştırmaya gerek yok, kanıtlanmış.

şu anda 135 km yol yaptım, biraz bastım, klima açıltı ve genelde yokuş yukarı mesafem daha fazlaydı. ortalama 100km de 10 ltre benzin yaktı.

yanlız hiç durmadan hızım 99 da iken 50km yol yaptım ortalamaya baktığımda 100km de 5.6 yaktı. şehirdışında üzmeyecek beni :)

hondanın içi mazda 3ten daha geniş geldi, bagaj derinlikleri aynı fakat mazda 3ün yüksekliği daha fazla olduğu için 50ltre fark var.

boya konusuna gelirsek siyah renk için konuşıyorum mazda3ün siyahından daha iyi bir siyah rengi var, simli bir şekilde güneşte çok güzel parrlıyor.

Bana demişlerdi iki arabayı da alsan ikisinden de pişman olmazsın dediler doğruymuş  :)

donanım farkları şu şekilde

mazda 3 artıları

-Yağmur sensörü

-Otomatik yanan ön farlar

-Sunroof

-elektrikli kapanan yan aynalar

-Çift bölgeli klima

-Isıtmalı ön koltuklar

-50ltre daha fazla bagaj hacmi

-Lastik basıncı izleme sistemi

-kendiliğünden kararan dikiz ayna

-Arka araç izleme sistemi

Honda civic artıları

-6lı cd changer

-Daha az benzin tüketimi

-Daha güçlü motor

-Direksiyondan vites değişimi f1 şanzıman

-Güvenlik alarmı sesli

-Xenon far

-Çift egzoz çıkışı

-Egzoz çıkışı nikelajı

-Tamamen düz arka zemin

-Daha geniş ic hacim (kendi izlenimim)

-6yıl veya 150.000 km garanti

-ya 10.000km de ya da senede 1 kez bakım

-ilk 1000km bakımı ücretsiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracın içinize sindiğine sevindim, direksiyondan kumanda olayı benimde çok hoşuma gidiyor ama deneme fırsatım olmadı hiç.

yakıt konusunda biraz km yaptıktan sonra daha da düşer deniyor. benimde 5000 km'den sonra yol bilgisayarında düştüğünü farkettim ama km olarak hesaplamadım hiç. Kışın şehir içinde 7.6 ortalama ile gidiyordum.Yine kışın bir depo ile şehi riçinde 600-650 km civarı gidiyorum.Yazın hesaplama imkanım olmadığı için kış verilerini verdim ama fazla farkedeceğini sanmıyorum. İstanbula gelirseniz veya ben Bursa'ya gelirsem haberleşeşim araçları inceleriz. Ayrıca buluşmalarımıza da bekleriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracın içinize sindiğine sevindim, direksiyondan kumanda olayı benimde çok hoşuma gidiyor ama deneme fırsatım olmadı hiç.

yakıt konusunda biraz km yaptıktan sonra daha da düşer deniyor. benimde 5000 km'den sonra yol bilgisayarında düştüğünü farkettim ama km olarak hesaplamadım hiç. Kışın şehir içinde 7.6 ortalama ile gidiyordum.Yine kışın bir depo ile şehi riçinde 600-650 km civarı gidiyorum.Yazın hesaplama imkanım olmadığı için kış verilerini verdim ama fazla farkedeceğini sanmıyorum. İstanbula gelirseniz veya ben Bursa'ya gelirsem haberleşeşim araçları inceleriz. Ayrıca buluşmalarımıza da bekleriz.

inşallah, haberleşiriz kısmet olursa...  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanırım bu yaşanan olaylarda suçlu mazda değil...

tamamen satıcı-müşteri ilişkisinden kaynaklanan problemler diye düşünüyorum

aynı sebepten (satıcı iletişimsizliği) bende honda almaktan vazgeçip (jazz) daha üst segmente geçmiş ve daha da hayırlara vesile olup mazdaya terfi etmiştim...

satıcıyı honda iletişim servisine şikayet ettim ve daha sonra honda dan arayıp gerekli işlemi yaptıklarını ifade etmişlerdi. aslında mevzu nedir biliyormusunuz böylesine büyük ölçekli işletmelerde sizi yani firmanızı tamamen böylesine acemi,halkla ilişkileri zayıf, eğitimsiz vs vs kişilere emanet etmeleri!!!

reklama girermi bilmiyorum ama ist özaydın bayisinden tansudan almıştım 2010 mazda3 aracımı her ne kadar aracınızı almış olsanız da ilgili arkadaşı arayın ve araç almak istediğinizi belirtin farklı bir satış temsilcisi ile karşılaşağınıza eminim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle hayırlı olsun. Kazasız belasız ancak Honda nın fabrikasını gezdim. Bütün üretim aşamalarını inceledim ancak tamamen el işçiliğiyle yapılıyor. Ve biten araçların dynoya sokulduğu yerde plakalığında master car yazan gri bir civic var. Bu araç nedir diye mühendise sorduğumda aldığım cevap şu: Bu araç orjinal honda. Japonyada yapılan hatasız araç dedi. Sordum neden burda diye üretilen araçlardaki hatalar ve ölçüler orada duran master car dan bakılarak bulunuyormuş düzeltiliyormuş :D Aklıma şöyle bir düşünce yerleşti ; Bizim bütün mazdalar master car o zaman dedim.  Bir de sordum bizim burada üretilen araçlar nerelere gidiyor dedim Romanya, Bulgaristan, Rusya, Yunanistan ve afrika dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanırım bu yaşanan olaylarda suçlu mazda değil...

tamamen satıcı-müşteri ilişkisinden kaynaklanan problemler diye düşünüyorum

aynı sebepten (satıcı iletişimsizliği) bende honda almaktan vazgeçip (jazz) daha üst segmente geçmiş ve daha da hayırlara vesile olup mazdaya terfi etmiştim...

satıcıyı honda iletişim servisine şikayet ettim ve daha sonra honda dan arayıp gerekli işlemi yaptıklarını ifade etmişlerdi. aslında mevzu nedir biliyormusunuz böylesine büyük ölçekli işletmelerde sizi yani firmanızı tamamen böylesine acemi,halkla ilişkileri zayıf, eğitimsiz vs vs kişilere emanet etmeleri!!!

reklama girermi bilmiyorum ama ist özaydın bayisinden tansudan almıştım 2010 mazda3 aracımı her ne kadar aracınızı almış olsanız da ilgili arkadaşı arayın ve araç almak istediğinizi belirtin farklı bir satış temsilcisi ile karşılaşağınıza eminim

katılıyorum..  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle hayırlı olsun. Kazasız belasız ancak Honda nın fabrikasını gezdim. Bütün üretim aşamalarını inceledim ancak tamamen el işçiliğiyle yapılıyor. Ve biten araçların dynoya sokulduğu yerde plakalığında master car yazan gri bir civic var. Bu araç nedir diye mühendise sorduğumda aldığım cevap şu: Bu araç orjinal honda. Japonyada yapılan hatasız araç dedi. Sordum neden burda diye üretilen araçlardaki hatalar ve ölçüler orada duran master car dan bakılarak bulunuyormuş düzeltiliyormuş :D Aklıma şöyle bir düşünce yerleşti ; Bizim bütün mazdalar master car o zaman dedim.  Bir de sordum bizim burada üretilen araçlar nerelere gidiyor dedim Romanya, Bulgaristan, Rusya, Yunanistan ve afrika dedi.

Çok teşekkür ederim Allah kimseye kaza bela vermesin İnşallah.

master car olayını yanlış anlamışsın arkadaşım.o örnek arabalardan her markada var.emin ol mazda da var.mazda sadece japonyada üretim yapmıyor asyada 2 yerde daha fabrikası var.aynı örnek araba zamanında tofaş fabrikasında da vardı.devlet kurumunda çalıştığım için ve bursada olduğumdan otomotiv yan sanayi ile iç içeyim. araçların bazı aksamlarının nerelerde üretildiğini söylesem şaşar kalırsınız.kendim şahidim bir markanın önemli bir markadır. hatalı parçalar bile bile üretilip markalara yollanıyor ve markalarda bunu biliyor çünkü düzeltemiyorlar.parçanın ismi amortisörlerdeki burçlar. ve burçların hatası ise çukurlarda tıkırtı şeklinde ses çıkarması ve belli bir km sonrasında burç değişimi gerektirmesi. eğer senin dediğin gibi olsaydı dünyada japon arabaları sorunsuz olurdu hiçbiri arıza çıkarmazdı.master car mantığı farklı. sıfır sorunsuz model demek, sıfır sorunsuz araba alsaydık seri üretim olmazdı. Senede 10 tane araç ancak üretilebilirdi.Bu arada hondanın japonyada 5, K. ve G. Amerikada 8, Asyada 12, Avrupada 1 tane UK., Orta doğuda 1 tane (Türkiye) fabrikası var. Dikkat edersen biz komşularımıza gönderiyuoruz araçları. Bu şekilde olmasının sebebi nakliye masraflarının düşmesi ve daha hızlı tedarik edilmesi için yapılıyor.Seri üretim araçlarda bu gereklidir.Eğer japonyadan araç gelseydi yaklaşık 40 günde araç gelirdi.ve nakliye masraflarıda tüketiciye yansırdı.

Mazdanın japonyada 2 yurtdışında 18 tane fabrikası var.Japonyada ki fabrikasından sonra en büyük fabrikası ve üretim adedi fazla olan diğer fabrikası ise taylandda. Türkiyede satılan her mazda japon üretimi değil malesef. Birazcıkta araba şans işi arkadaşım. birisi hondadan çok şikayetçi oluyor birisi aşırı memnun oluyor.her marka için de aynıdır.kısmet işi.

Türkiyedeki fabrikaları küçümsememek lazım. Gebzede otomotiv yan sanayi üretimi yapan bir fabrika var, Firma, ferrrari, mercedes, bmw, hyundai, kia, renault, fiat, ford, vw yedek parça sağlıyor, ayrıyetten nascar araçlarına, f1 araçlarının bir bölümüne, lemans 24 te yarışan araçlara ve rallylerde yarışan belli markalara yedek parça üretimi yapıyor. Mercedeslerin bazı parçalarıda ankaradaki fabrikalarda üretimi yapılıyor.mesela bursdaki bosch fren sistemi üretimi yapıyor.Artık araçlar toplama araçlar :) Daha birçok firma sayabilirim. o yüzden ben fazla takılmıyorum bu tarz şeylere. Bu arada çoğu markanın koltukları ve iç döşemeleri Türkiyede üretiiyor. Otomotiv yan sanayide lider ülkelerden biriyiz.

Kesinlikle bir karşılaştırma yapmıyorum yanlış anlamayın, ilk göz ağrım mazda 3 tü. Kısmetim Hondaymış :)

arman-1999 adlı arkadaşıma

Suç mazda da var mı yok mu bilemiyeceğim ama şu bir gerçek ki biz bayilerden araç alıyoruz tüm ilişkimiz bayi düzeyinde oluyor.servislerde bayilerin.bu yüzden  Ben mazdanın iletişim hattını arayıp şikayet ettim.özür dilediler.daha sonra beni sorun yaşadığım bayi aradı hiçbir halt olmamaış gibi hala aynı şeyleri söyleyip durdu.İstanbulda sadece 2 bayide benim istediğim araç vardı ikisde sorun çıkardı. Diğer bayilerde olmadığı için bir sorun yaşamadım.mesela bursadaki mazda bayisi benimle çok ilgilendi aracın eylülden önce kesinlikle gelemeyeceğini 1 ay sonra arayarak kesinleştiğinde haberdar etti , ilgileri ve yardımları için teşekkürlerimi bir borç bilirim.

İstanbullu arakadaşlar kesinlikle alınmasın ama ben istanbuldakilere güvenemiyorum  :) istanbulda kiracımız var 10 aydır kira ödemiyor,hacizlik olduk site yönetimiyle, Babam istanbullu bir firmayla iş yapıyor parasını ödemiyor, istanbuldan araba almaya niyetlendim satmamak için elinden geleni yaptılar.....  :D, Sadece istanbula bağlamamak gerekir tabiş her şehirde bu tarz durumlar var ve bize istanbul denk geldi  :D yani anlayacağınız paramızla rezil olduk.

------

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun

sadece istanbula bağlamamak lazım her yerde çıkabilir

artık aracınızı almışsınız keyfini çıkartınd erim ben, teferruata fazla takılmayın.

bu arada dün yemek için dışıarı çıkmıştım siyah bir honda civic gördüm yeni alınmış herhalde. arkasına mugen spoiler taktırmıştı. dikkatimi çeken çift egzoz çıkışı oldu. fakat tek tarafta iki çıkış var. sizde çift çıkışlı demiştiniz, her iki taraftada mı var yoksa tek tarafta mı çift çıkış

en iyisi siz aracın resimlerini koyun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun

sadece istanbula bağlamamak lazım her yerde çıkabilir

artık aracınızı almışsınız keyfini çıkartınd erim ben, teferruata fazla takılmayın.

bu arada dün yemek için dışıarı çıkmıştım siyah bir honda civic gördüm yeni alınmış herhalde. arkasına mugen spoiler taktırmıştı. dikkatimi çeken çift egzoz çıkışı oldu. fakat tek tarafta iki çıkış var. sizde çift çıkışlı demiştiniz, her iki taraftada mı var yoksa tek tarafta mı çift çıkış

en iyisi siz aracın resimlerini koyun :)

tek taraftan çift çıkış  :), yeni kasa olduğunu şu şekilde anlayabilirsiniz ön sis farları artık oval, xenon far, nikelajlı egsoz çıkışı ve arka stoplar yuvarlak değil altıgen eski kasaya göre daha sert bir bakış var. haftasonu kapalı otoparkta eski kasa siyah rengin yanına koydum denk geldi :) bence eski kasadan daha güzel bir duruşu var.eski kasa gülüyomu sinirli mi belli değil ifadesiz, yeni kasa daha bir sert bakıyor karşılaştırmak gerekirse.

fotolarını daha çekemedim, boş bir yere gidip çekerim sitenin önünde  çekmek istemiyorum görmemişin arabası olmuş moduna sokulmayalım  :2funny: bir ara çekip koyarım araba zaten leş gibi oldu dün çamur yağdı, nazar değmesin diye yıkatmıyorum :) ama bügün yıkatmam lazım, siyah rengin de derdi bu işte  >:(

anca evden bunu çekebilmiştim.

fotoraf0315.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...