Jump to content

Motor Kulakçığı (Ya da Bu Ne İşe Yarar?)

CaRaBeeN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim arabada için de serviste motor kulağı değişmesi gerekiyor dediler. Araçtaki sarsıntının ve titreşimin sebebi bu olabilir mi Acaba. Ne kadar masraf olur bunun değişmesinin

Serviste değişmenize gerek yok. Piyasada 100-150 lira arasında bu parçayı temin edebilirsiniz. Aslında olay ortasındaki lastik esneyen kısımda bitiyor ama demir bloğu ile beraber alabilirsiniz. Sağ motor kulağı ise şöyle olması lazım:

$_12.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Simirna hocam teşekkürler evet böyle bir şekle sahip bişey motor kulağı. Burda husus su, yan sanayi almak daha maliyeti düşük ama orijinal almak daha guvenli garantili olur ama aşağı yukarı aynı kalitede ise birkaç katı fazla para vermeye gerek var mı bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şahsen kritik parçalarda orjinal almaya çalışırım ama motor kulağı gibi parçaların orjinalini almanın pek getirisinin olacağını düşünmüyorum.

Kaldıki bazen hatırı sayılır miktarda para verip aldığımız orjinal parçaların ne kadar verimli olduğu da tartışılır. Her ne kadar orjinal parçanın garantisi olsa da (ki bunu birkaç yerde yaşadım) bozulması halinde emin olun sorun aracınızda veya sizde olacaktır :)

Bence motor kulağını yan sanayi alın, hattta zaman sorununuz yoksa internetten set halinde de alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. nesil için olan hangisi şimdi? ilk sayfadakı mi yoksa simirna nickli abimizin birkaç mesaj önce eklediği fotodaki mi? parça kodunu falan bilen var mı?

bakınırken şöyle birşey buldum. işe yarar mı sizce?

http://corksport.com/corksport-mazda-3-motor-mount-insert.html

videosu da var:

Ek: Bir de böyle bir video var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim arabada için de serviste motor kulağı değişmesi gerekiyor dediler. Araçtaki sarsıntının ve titreşimin sebebi bu olabilir mi Acaba. Ne kadar masraf olur bunun değişmesinin

araç sarsıntı ve titreşimminin  en büyük sebebi budur..     motoru kasaya yumuşak bir malzeme ile bağlayan parça

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 6 ay sonra ...

Motor kulağı motor ile alakalı olarak değişir, hb sedan kaput motor aynı olduğu için değişmez.. Aracın konforunu hissedilir oranda değiştiren bir elemandır. 10 yaşı geçik aracınız sertleşen yada arızalı motor kulakları nedeniyle  titreşimli çalışıyor olabilir,  kabahati araçda bulup satıp kurtulmayın sakın :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Satmayı düşünmüyorum ama orjinal fiyatı fazla olduğundan yan sanayi alıcam ama emin değilim 608 - 250 = 358 TL fiyat farkı var değer mi bilemiyorum?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çin malı olmamasına dikkat edin, bunlar titreşimi kesmiyor yeterince diyorlar ayrıca çabuk bozulup parayı boşa çıkaranları da varmış .. O nedenle tüm markalarda orjinal tavsiye edilir , OEM kaliteli uygun fiyatlı bulunabilir, birkaç parçacıya araştırma yaptırtmalı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Sequencer :

Satmayı düşünmüyorum ama orjinal fiyatı fazla olduğundan yan sanayi alıcam ama emin değilim 608 - 250 = 358 TL fiyat farkı var değer mi bilemiyorum?

Üzerindeki parçayı kaç yıl kullandınız ?
Bu tür parçalarda orjinalinden şaşmayın derim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben alalı 1 yıl oldu zaten o yüzden bilmiyorum üzerindeki parça kaç yıl kullanıldı. Ama ilk değişimdir diye tahmin ediyorum. Çıkan parçayı tamirciye sorayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Sonuç :

220 TL'ye parçacının Taıwan malı dediği ama üzerinde hiçbirşey yazmayan bir motor kulağı taktırdım. Bir günlük kullanımımdan sonraki izlenimim şu: 

Araç rolantideyken aracın çalıştığını hissetmeyecek kadar değilse de iyi sayılabilecek (çok çok hafif) bir titreşimi bulunmakta. Tabii ki parça ömrünü bilemediğimiz için ömrünü zamanla anlayacağız. Ama benim görüşüm Taiwan malı ise orjinalini pek aratmıyor ve de orjinaliyle arasındaki fiyat farkına bakılırsa gayet ekonomik. 

Resimini yüklediğim parça çıkan motor kulağı. Orjinal olup zannedersem ilk değişimi. 234000 deki bir araba için normal hatta iyi diye düşünüyorum. Görüldüğü üzere bitmiş durumda. Kopmuş zaten. İyi ki değiştirmişim. Araba sanki yolda kayıyor. 

Yapılan işlemler:

Motor kulağı: 220 TL (Taiwan)

Sübap kapağı contası: 61 TL (Orj.)

Devirdaim kayışı : 75 TL (yan san.)

Yağ ve filtreler: 75+25+10

İşçilik: 100 TL

Forumdaki bilgi ihtiyacı olan arkadaşlar faydalansın... O0O0O0 

Son olarak: Vuruntu sensörü arızası göründü araçta. Acaba motor kulağını değiştirmekte geç mi kaldım diye aklıma gelmedi değil. Neyse;

Soru 1: Bu sensörün sökülmesi için manifoltun da sökülmesi gerekir mi?

Soru:2: Gerekiyorsa manifolt contası almam gerekir mi?

DSC_0210k.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...