Jump to content

Motor Kulakçığı (Ya da Bu Ne İşe Yarar?)

CaRaBeeN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Onur'un aracı Lantis... Fiyatlar Lantis fiyatıdır muhtemelen...

O zaman mecbur mazda servis kampanyasını beklemek lazım  :) Genelde haziranda oluyor. Bu arada kulakçığın patlama gibi yada motora zarar verme gibi durumu var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman mecbur mazda servis kampanyasını beklemek lazım  :) Genelde haziranda oluyor. Bu arada kulakçığın patlama gibi yada motora zarar verme gibi durumu var mı ?

Çok çok diğer kulakları da sıkıntıya sokar, kullanırken rahatsız eder... Tamamen iç kısmı koparsa onu bilemem ne olur... Öyle bir şey şimdiye kadar duymadım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok çok diğer kulakları da sıkıntıya sokar, kullanırken rahatsız eder... Tamamen iç kısmı koparsa onu bilemem ne olur... Öyle bir şey şimdiye kadar duymadım...

Takmışken orijinal takmak istiyorum onuda servisten alıp takma işini dışar da yapmak istiyorum. Bakalım aracı satılığa çıkardım kampanyaya kadar satılmazsa ufak tefek masraflarını yaptırıp binerim... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Hafta sonu bende servise gidip motor ve şanzıman kulaklarina baktiracam . 3-4 aydir ince bir sarsinti var aracta 2012 model daha 8500 km de.. otomatik . Vitesi bosa alinca hissediliyor ayagim fren pedalinda iken dizim gogusluge degdiginden hissediliyor. Garanti kapsaminda degisim isticem ama buyuk bi ihtimal servis camura yatabilir degistirmek istemiyecek . Cunku cok ince uyuz bi sarsinti normal diyecek gecistirecekler diye dusunuyorum hayirlisi bakalim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor kulakları normalde zamana endeksli olarak işlevini yerine getirmez olabilirler , oda çok uzun zaman örnejk benim arabam 1991 model hala orijinal kulakları işlevsel, sonuç olarak sizin aracınızdaki titreme kulakların özelliğini yitirmesinden değildir, aracınız sıfır henüz, lakin gevşemiş bir bağlantı veya bir yerlerin sürtme yapması v.s. olası sebepler olabilir, oto vitesler tam tersi vitese takınca titrerler ama sizin aracınız boşta titriyor, eğer rölantiniz her zamanki yerinde stabil ise ve daha önce bu titreme yoktu ise bence serviste baktırın atşeleme sistemine, bujilere,  hava emiş sistemine baksınlar, zaten servis ne yapacağını bilir,  lpg varmı arabanda varsa lpg ayarsızlığıda olabilir.

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Servise bıraktığımda haziran da söylemişlerdi isterseniz değiştirelim diye bende değiştirin demiştim

Bendeki eski 2003 civicdede 85,000 de degiştrimiştik motor kulakçığı koptuğu için.Onda geri vitese atında araç silkelenme yapıyordu kulakçık yüzünden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kopuk olma durumu başka bişey, kopul olmadığı halde kulaktan kaynaklı demek başka bişey, kulağın kopuk olduğu zaten aşikar belli olur, demekki ondandır tabii kopuksa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor kulağı ya da şanzıman takozu denen bu parça motoru sabit tutar vites geçişlerindeki sarsıntıyı absorbe eder. Kırılırsa arabaya binmeyi eziyete çevirir. Manuel araçlarda debriyaj kullanımına dikkat etmek lazım aniden sarsıntılı olarak debriyajın bırakmak bu parçaların ömrünü kısaltır. 2/3 tane bulunur her araçta.

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eski soch ve doch larda 4 adettir, ama 3 lerde ve yeni modellerde sanırım 3 takoz kullanılmış, tabii başkasından duyumum bu doğrusunu kullanıcılar bilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belki de, ama bunu mazda mühendisleri düşünmemiş midir sizce, bence düşünmüşlerdir, hem olsa tümünde olur, vardır her şeyin bir sebebi ama bulmak gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Kesinlikle okunmalı : Arkadaşlar 2013 de motor kulağını değiştirdim ve 250 tl ye yan sanayi bir motor kulağı taktırdım. İnanın 1 sene traktör gibi kullanmışım arabayı. 2014 5. ay da orjinalini taktırdım eskisi hasarlanmamasına rağmen çıkarttırdım. İnanılmaz bir keyifle arabama biniyorum. değil 300 -500 birdaha olsa 1000 tl verip orjinalini taktırırım... inanılmaz derecede fark var arada. arabama binenler bile bu aracın konforunda değişme var - ne yaptırdın diyorlar. orjinal kulağı normal fiyatının yaklaşık 200 tl altına 450 tl ye aldım. dileyenlere yol gösterici olabilirim.

teşekkürler, kazasız günler.

selam kardeşim mazda 3 2006 otomatik var frene hafif dokunduğumda dizel gibi gürültülü çalışıyor frenden çekince yok ama rolantide bazen titreme devam ediyor sence bu motor kulağıyla ilgili mi ayrıca şu an orjinal parça ne kadardır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Benim arabada için de serviste motor kulağı değişmesi gerekiyor dediler. Araçtaki sarsıntının ve titreşimin sebebi bu olabilir mi Acaba. Ne kadar masraf olur bunun değişmesinin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...