Jump to content

Yeni Mazda 3 Alıyorum Tavsiyeleriniz?

overmars

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar

40000 TL kadar bütcem var. Impressive tavsiye edermisiniz. Otomatik daha mı iyi olur sizce. Eski kasaya göre otmatik ne kadar az yakar değer mi sizce?

Ben bayramdan bir gün önce 2 el.aldım kristal beyaz sedan otomatik 37.500 ...Şu cam otomatikleri ve sunrof olayı can sıkıyo geçen açık bırakmışım son anda farkettim bugün yağmur yağdı:(((

Bayramda ankara-balıkesir arası 550 km civarı 5.8lt/100km, gelirken araç yüklüydü ve biraz yokuş çıkıyoruz galiba ankaraya doğru , 6.3lt/100 km... Uzun yolda yakıt iyide ankaraya girince bu ekonomi hayal oluyor tabi ki:))

Bugün kasko+trafik sigortası toplamı 1080 lira tuttu:))

saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 51
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

selamlar,

ben de yeni Mazda3 Hatchback Impressive Otm. (beyaz) alıyorum.

öncelikle belirteyim forumdaki konuları inceledim.

- standart olarak 16 inç jant var ama ben 17 istiyordum, 16lar sizde kalacak fiyattan düşme olmaz ama isterseniz 17 takabiliriz dediler. sormayı unuttum o an, 17 inc jant fiyatı nedir acaba? ve gerçekten de 16ları fiyattan düşme imkanları yok mu bilginiz var mı bu konuda?

- egzos, alüminyum kaplama kapı kolları vb gibi ufak eklemeler yaptırmalı mıyım? ve fiyatları hakkında bilginiz var mı?

- almadan önce ve aldıktan sonra yapmamı tavsiye ettiğiniz(veya yapma dediğiniz) şeyleri yazar mısınız?

(kusura bakmayın biraz uykum var, umarım anlatabilmişimdir derdimi :)

iyi geceler...

hala almadıysanız aracı, direk 90.yıl serisi alın derim. istediğiniz bazı şeyler bu aracın üzerinde geliyor...

http://www.mazdaclubtr.com/index.php/topic,18238.msg350747.html#new

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet aslında en guzel rahatlık otomatik. Az fazla yaksa da deger gibi görünüyor. Eskiden otomatige bayan işi derlerdi. Simdi cok yaygınlaştı. Impressive model Mazda araba ile hangi aracı kıyaslayabilirim? Emsali nedir . Görüşlerinizi bekliyorum. Tam bir aile arabası diyebilirmiyiz.. Hız tutkunu degilim ama konfor da arıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Plaka Ankara olunca kasko hemen düşüyor. ben kasko+trafik toplam 1650 TL ödedim.

Yok plaka bilecik plaka yoksa Ankarada ucuz değil yani...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

focus jetta fluence bu araca klas olarak emsal bile olamaz degil rakip bence

civic corolla zaten eskidi artık kasaları

yeni astra ise görünüş olarak bence dikkat cekici ancak o para edermi ?

cruze bence en ciddi rakibi hem fiyat hem gorunus hem yeni bir kasa olması acısından

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet Mazda 3 kasası Civic kasasından sonra çıktı. Yaklaşık 2 sene sonra Civic kasa degistirir. Mazda ise 4 sene sonra. Tabi beklemek de ayrı birşey. Arabasız da olmaz. Yeni mazda 3 impressive otomatik 1 litre daha az yakıyormuş yetkili satıcı öyle dedi. Bu hafta muhtemelen impressive alacak gibiyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet Mazda 3 kasası Civic kasasından sonra çıktı. Yaklaşık 2 sene sonra Civic kasa degistirir. Mazda ise 4 sene sonra. Tabi beklemek de ayrı birşey. Arabasız da olmaz. Yeni mazda 3 impressive otomatik 1 litre daha az yakıyormuş yetkili satıcı öyle dedi. Bu hafta muhtemelen impressive alacak gibiyim.

simdiden hayirli olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında ben Audi A4, BMW 316, Mercedes C180 falan yazıcaktım, ya da Toyota Avensis, Ford Mondeo falan (bir üst sınıf diye yani) ama tepki alabilirim diye çekindim.. :) Fakat bence gerçekten de rakipsiz hatta Cruze da pek rakibi değil açıkçası..

Yok artık denir buna :) Audi A4 veya mersoyla kıyaslamak ayıp olur.Bu sınıfın rakipleri belli.Focus , volvo s40, Corolla, Civic, golf veya jetta, Astra çok rahat rakip olur mazda3 'e.Aracınızı seviyorsunuz fakat fanatik olmayalım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

A4 biraz fazla olabilir ama A3 ün rakibi gayet net bir sekilde hb 3 tür bence

volvo s40 isim olarak yarım basamak yukarda bence volvo ismiyle ama onun da kasası degismek üzere o nedenle fiyat olarak rakip olamaz

cruze ile kıyaslarken de dedigim gibi fiyat ve yeni kasa olması acısından sedanın en büyük rakibi su anda

golf de rakip olabilir ama aynı astra icin dedigim gibi o fiyata deger mi?

bir nebze olsa da astradan daha iyidir nihayetinde vw ama dedigim gibi cok fiyat farkı var bizim aracla aynı donanımdaki grubuyla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet rakipleri belli rakip olanlar da mazda'dan üstün değiller. Impressive otomatik sedan 42 000 özel fiyat aldım. Yıl sonu geliyor belki rekabet alevlenir dedim . Yetkili Satış müdürü fiyat kesinlikle düşmeyecek dedi. Eğer olur da fiyat düşerse farkını size söz veriririz dedi. Bu da güzel bir yaklaşım. Sedan ile HB yol tutuş olarak aynımıdır acaba. Gerçi sedan orta yaşlı tek çocuklu bir aile için daha iyi bir secim olur gibi. Bir de emisyonu yeni kasa mazda'nın daha iyi dendi. Yani her ne kadar motor aynı olsa da kucuk degisiklikler varmış. Yani 1 litre daha az yakar diyor yetkili müdür.

Bakalım hayırlısı olur inşallah. 2009 eski mazda hb otomatik kasa aracımı gecen hafta sattım. Yeni kasa farkını görecegim. Kullanan arkadaşlar farkını görüşlerini söylerse mutlu olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tarih ne zamandı? Ve hangi sigorta şirketi?

Bence tam anlamıyla bir aile arabası, bagajı, iç mekanı, konforu, fonksiyonelliği, yakıt tüketimi. He ayrıca dışardan baktığında çekici ve sportif bir görünüşü de cabası. Bence de motor performansı da yeterli (105 Bg olmasına rağmen).

Rakiplerine gelince; Honda Civic, Toyota Corolla, Chevrolet Cruze, VW Jetta, Opel Astra, Ford Focus, Renault Fluence (!), v.b. ... Gerçi pek emsali olan bi araç değil mazda 3 ama en azından yakın rakipleri bunlar.

bu ay ortaları,

yapı kredi'den

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet rakipleri belli rakip olanlar da mazda'dan üstün değiller. Impressive otomatik sedan 42 000 özel fiyat aldım. Yıl sonu geliyor belki rekabet alevlenir dedim . Yetkili Satış müdürü fiyat kesinlikle düşmeyecek dedi. Eğer olur da fiyat düşerse farkını size söz veriririz dedi. Bu da güzel bir yaklaşım. Sedan ile HB yol tutuş olarak aynımıdır acaba. Gerçi sedan orta yaşlı tek çocuklu bir aile için daha iyi bir secim olur gibi. Bir de emisyonu yeni kasa mazda'nın daha iyi dendi. Yani her ne kadar motor aynı olsa da kucuk degisiklikler varmış. Yani 1 litre daha az yakar diyor yetkili müdür.

Bakalım hayırlısı olur inşallah. 2009 eski mazda hb otomatik kasa aracımı gecen hafta sattım. Yeni kasa farkını görecegim. Kullanan arkadaşlar farkını görüşlerini söylerse mutlu olurum.

arac 2010 mu 2011 mi?

2011 icin gayet iyi fiyat almıssın kesinlikle

hb i bilemem ama sedanın yol tutusu gayet iyi virajlara 100-110 la gir banamısın demiyor anında topluyor araba

tabiki sedan aile icin daha iyi ama hb de gayet guzel duruyor

ve ne renk aldın?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim kasttetmek istediğim araç o kadar dolu ki, neredeyse bir üst sınıftakilere rakip olacak kadar.

kesinlikle haklısın misal bir mondeo nun donanımlarına bakın bir de touring aradaki farkı cok basit anlarsınız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler Evet henüz almadım almak üzereyim. 42 000 fiyat aldım. Fakat 2011 mi bilmiyorum. Onu bugün sorarım. Zaten 2011 olması gerekmiyor mu? Ben öyle düşünmüştüm. Dikkat etmem gereken başka birşey var mı? 2.El az kullanılmış 2010 5000km'de hb impressive buldum. 39000 istiyor. Sıfır almak Sedan almak daha iyi sanki...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle sıfırdan şaşmayın derim. Şimdiden hayırlı olsun diyelim.

2. el alırsanız bir kaç bin lira kar edeceksiniz, aksesuar düşünüyorsanı onları yaptırabilirsiniz mesela

ama 2000 - 3000 lira bütcenizi sarsmaz ise bence de sıfır alın, hem sıfır araba keyfini yaşarsınız, hemde arabayı bilirsiniz. Gerçi 5000 km aracda da birşey olacağını sanmıyorum o da 0 gibidir ama kendiniz aldınız mı daha bir farklı oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...