Jump to content

Km Değişimi...

Guest Japon:)
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

km telinin takıldıgı göstergeye elektrikli ufak bi motor takılıyor diye duydum, nasıl anlaşılır dersek aracın koltuguna oturdugumuzda koltugun direksiyonun çökme kopuk yırtık kumaş miktarı ve arabanın az da olsa yolda duruşu motor durumu kısaca daha önce o araca binmiş biri bilebilir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim yok, olmasını da istemem şahsen

Araç alırken merak etmiyormusunuz km düşürülüp düşürülmediğini.

80,000 km 1998 model araç satıyorlar,Ya 400,000 km'den düşürülmüşse sahtakarlık değilmi bu..

Ben araç alırken km düşürülüp düşürülmediğini bilmemizde yarar var diye düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Turckcel den bi yere mesaj atılınca kaza falan çıkıyoda ben genelde mazdaları bilirim (çok emin konuşmayayım ) ilanları düzenli kontrol edip yeni ne düşmüş ne var diye bakarım ki ilanda da küçük püf noktalar çıkar adam agzından kaçırır bişi olur ona göre kafamda expertiz raporu çıkartırım, araç almaya niyetlendikten tam 6 ay sonra satın aldım beklediğimden farklı çıkmadı ve memnunda kaldım bence en mantıklı yapılması gereken şey acele etmemek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2. el araç aldım ağzımın payını aldım

veeeeee

mazda 3 2010 imp aldım

bundan sonra da 2015 2020 her 5 yıl da devam eder böyle

içinde de kurt olmaz bu vesile ile

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabayı yetkili servise götürüp cihaza bağlattığınızda gözüküyor diye biliyorum , yada en son kaç km de servise girdiğine bakıpta çıkarabilirsiniz , ayrıca yakınmışız baya..slmlar  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

veeeeee

mazda 3 2010 imp aldım

En güzeli bu hemşerim. Şu ev işi olsun Allahın izniyle, hemen 3ü alacacağız. Aksi halde emektar Tombaka devam.

Araç alırken merak etmiyormusunuz km düşürülüp düşürülmediğini.

80,000 km 1998 model araç satıyorlar,Ya 400,000 km'den düşürülmüşse sahtakarlık değilmi bu..

Ben araç alırken km düşürülüp düşürülmediğini bilmemizde yarar var diye düşünüyorum..

Kesinlikle bu ahlaksızlık tabiiki. Onun için işim olmasın demiştim. İlk önce direksiyon, koltuk, vites ve konsol gibi içi donanımlara bakacaksın. Onlar belli eder çünkü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabayı yetkili servise götürüp cihaza bağlattığınızda gözüküyor diye biliyorum , yada en son kaç km de servise girdiğine bakıpta çıkarabilirsiniz , ayrıca yakınmışız baya..slmlar  ;)

Ak,Evet çok yakınız.

Müsait olduğumuzda (bir çayımı içersin) tanışırız istersen....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

veeeeee

mazda 3 2010 imp aldım

O zaman bizde sizi takip ederiz her 5 yılda bir aracınıza talibiz : )  :2funny:

Acaba'da kalmayız km ve diğer konularda...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yunus'un dediği gibi bakımları yetkili serviste yapılmış araçları almakta fayda var. Mesela bizim araçlarda digital servis kaydı tutuluyor. Kaç km'de hangi bakım için servise gelmiş, neler değişmiş vs. vs. Bu şekilde servise giden aracın km düşürmekte mümkün değil, servis kaydını aldığınızda zaten herşey ortaya çıkacaktır.

veya bildiğiniz tanıdığınız, örneğin komşunuzda araç vardır, sürekli görürsünüz kazası yoktur bilirsiniz onu alın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Servis mervis hikaye.

Bilmediğiniz arabayı almayın. Servislerde de km düşürme olayı oluyor. Bunu anlamanın net bir yolu yok. Kilometre olayına da neden bu kadar takılır insanlar anlamıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Bir aracın eskime oranı öncelikle kilometresiyle ölçülür. Ondan dolayı olmasın.

Araç uzunyolda kullanılmıştır, hor kullanılmamıştır, taş gibidir ama kilometresi 300 bin dir.

Araç ş.içinde kullanılmıştır, içinde yeri geldiğinde tuğla bile taşınmıştır ama kilometresi 50 bin dir.

Hangisini tercih edersiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Araç kendini belli eder herzaman .Km falan hikaye ne kadar az yıprandığı önemlidir. 8 senelik aracım 49.000km de sattım.Alan adam servise götürmeye bile tenezzül etmedi pırıl pırıldı  8 ay oldu 1 kere aramadı şudur budur diye.Üstüne 2 ay önce 90 Model 323 aldım birtane,boyası yıpranmıştı ama araç temizdi.Servis kaydı vardı içinde en son 5 sene önce 160.000km de idi aldığım çocuk günde 20km yapan birisiydi 5 senede yoplam 40.000ne yakın km yapmış .Kilit noktalarına baktım ustaya göstermeden hemen aldım.2 el hep şans işi gerçekten  1000km'lik araç bile herşeyi çıkartabilir başımıza.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Bursada bir tane 6 buldum galerideydi. Araba pırıl pırıl tertemiz. Km.si 210bin.

İzmitte bir galeride bulduğum 6 ise 63bindeydi. Ama ne direksiyon, ne koltuk, ne de konsolda hayır vardı. Hepsi pütür pütür olmuştu. İkisinin de fiyatı yaklaşık aynıydı.

Size sorum şu; Bursadaki 210binliği mi? İzmitteki 63binliği mi alırsınız aynı fiyata?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Elbette sadece aracın kilometresi gösterge olamaz. Diğer herşeyi kontrol etmek lazımdır. Ama öncelikli olarak Km'dir diye dedim ben.

İşte bunu kastediyorum, öncelik km düşüklüğü diyorsunuz ama asıl önceliğiniz aracın temizliği oluyor böyle dediğiniz zaman. Servis veya bayi dediğiniz zaman benim gözümde galerilerden hiç farkı yok çünkü kendim şahit oldum yetkili servisin kilometre düşürüp ikinci elde araba sattığına. Şahsen 2. el araba satışı dediniz zaman babama bile güvenmem. Arabanın kilometresi de benim gözümde en son bakılacak unsurdur. Araba temizse, ciddi anlamda kazası değişeni yoksa, mekaniğinde, motorunda problem yoksa hiç düşünmeden alırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...