Jump to content

Genleşme Kabı Hakkında (89-94)

ugurince
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selamlar karbüratörde olan bazı sorunları gidermek için bugün karbüratörcüye gittim bakımı ayarı vs yapıldı bu arada usta yüksek devirlerde açılması gereken ikinci boğazı açmadığını söyledi onu da halletti dene bi  gel dedi bende samsun otobanına çıkıp Allah ne verdiyse bastım :) devir sürekli 4000-5000  5. viteste yüksek devirde  baya bi gittim sonra hararet yükseldi  :sopa: emniyet şeridine çekip durdum açtım motoru radyatör fokur fokur kaynıyor. kontağı açıp fan çalıştırdım durunca taşma kabına baktım radyatör bütün suyu oraya atmış ama çekmemiş buna benzer bir olay geçen sene de başıma gelmişti taşma kabının içine giren plastik hortum kırılmıştı yapıştırmıştım düzelmişti yine öyle sandım ama sağlamdı çektiğimde. taşma kabının kapağını açıp içeri üflediğimde su radyatöre geri geldi. sonra aracı sıkıştırmadan eve geldim bi sorun olmadı. normal bir olay mıdır bu? yada başına böyle birşey gelen var mı? ben radyatör kapağından şüphelendim sizin yorumlarınız ve tecrübeleriniz ne der?  :hi:

Edit: Başlık imlası

Tahliye kabından sürekli dışarı taşırıyor mu peki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

99 model 323 aracım var.

Son zamanlarda ciddi miktarda su eksiltmeye başladı. Arabanın sağına soluna bakınca lpg hortumlarının ek yerlerinin yeşil olduğunu gördüm. Ek yerlerini sıktırdım. Su eksilmesi devam etti. Genleşme kabının kapağından olabileceğini düşünerek genleşme kabının ağzına poşet koyup üstüne kapağı kapattım. Su eksilmesi ya durdu sayılır.

Genleşme kapağının üzerine poşet kapatarak yaptığım bu işlem zararlı olur mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir ihtimal genleşme kabının kapağında sıkıntı olabilir. Çünkü radyatör basınçla suyu doldurmuştur anca suyun geri akması için kabın hava alması gerekir. Kapak orjinal değilse hava yapma ihtimali var. Bildiğim kadarıylada orjinallerinde ufak bir delik oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Söylediklerim sizin içinde cevap olucaktır "Lupara".

Ama kapağın söylediğiniz kadar fazla bir azalmaya neden olucağını sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Söylediklerim sizin içinde cevap olucaktır "Lupara".

Ama kapağın söylediğiniz kadar fazla bir azalmaya neden olucağını sanmıyorum.

Bende kapağın ciddi bir azalmaya sebep olacağını sanmıyordum ama kabın ağzını poşetle kapatıp üzerine kapağı kapattığımdan beri su eksilmesi olmuyor.Varsa da farkedilmeyecek kadar az.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende kapağın ciddi bir azalmaya sebep olacağını sanmıyordum ama kabın ağzını poşetle kapatıp üzerine kapağı kapattığımdan beri su eksilmesi olmuyor.Varsa da farkedilmeyecek kadar az.

Belkide kap ile radyatör arasında ki bağlantıda kaçak vardır. Naylonla kapatıncada kaptaki su akmadığı için azalma olmuyordur. Bence naylon koymak yerine bir ustaya gösterin. Hararet sorunu yaşayabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belkide kap ile radyatör arasında ki bağlantıda kaçak vardır. Naylonla kapatıncada kaptaki su akmadığı için azalma olmuyordur. Bence naylon koymak yerine bir ustaya gösterin. Hararet sorunu yaşayabilirsiniz.

Bugün genleşme kabındakinaylonu söktüm.Full çizgisine kadar su doldurdum.

Radyatör üst hortumunun radyatör bağlantı yerinde bir damla antifreezeli su gördüm. Oraya normal kelepçesinin yanına ek bir kelepçe daha taktım.Yaklaşık 30 km kadar kullandım. Aracı parkettikten sonra genleşme kabındaki su seviyesine baktım. Full çizgisinin hafif üzerindeydi. Yani su eksiltmemişti. İnşallah böyle devam eder. Ama ilk fırsatta hortumu değiştireceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunum çözüldü arkadaşlar. Yukarıda belirttiğim gibi radyatör hortumunun ağzını ek bir kelepçeyle sıkınca su eksiltme olayı tamamen durdu.5 gündür hiç eksilme yok. Olayın genleşme kabıyla alakası yokmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...