Jump to content

Yağ Eksiltme Problemi

cyilmaz78
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

evet mümkünse aynı numara ve aynı yağ markasından ekleme yapmak lazım. ama yoksa max çizgisini kesinlikle geçmeyecek şekilde, kontrollü olarak yağı doldurabilirsiniz.

Şunuda tavsiye ederim. eğer motor içindeki yağ min noktasına geldiğinde bakım zamanıda gelecekse yağın hepsini değiştirebilirsiniz.. uzun yola çıkacaksanız eklemekte yarar var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sabah baktığında yağ min çizgisiyle max çizgisi arasında ise ekleme yapıp da para harcamana gerek yok.  sadece uzun yolda çok basacaksan yarım litre eklemen yeterli bir litre ekleyip de keçeleri zormalanın mantığı yok. sabah motor soğukken baktın mı hiç? baktıysan ne seviyede? kullandığın yağ marka,numarası nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gün dayanamayıp yağı, yap filtresini değiştirdim arkadaşlar ekleme ile uğraşmamak için hepinize yorumları için teşekkürler içinden baya yağ çıktı cubukta eksık göstersede.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar biraz yağ eksik diye yağı değiştirmenize gerek yok. mesela 5 30 gibi mineral yağlar var. bunların ömürleri 2 yıl 20 bin km kadardır. fiyatlarıda ömürlerine göre ucuzdur ancak bu şekilde değiştirirseniz ciddi pahalıya gelir. anlıyorum hassas davranıyorsunuz ama birazcıkta mantıklı bakmak lazım. içinde yağ olan motora ( heleki japonsa ) kolay kolay bişey olmaz..

yağ çubuğu min çizgisinde yağ gösterse bile tahmini 2.5 litre gibi hala yağ var demektir. motor için yağ hayati olduğundan bu min ve max noktaları birazda öngörülü koyulmuştur.. yani min çizgisindeki bir araba hemen motor yakacak değil. ancak en kısa sürede yağ lambası yanmadan eklenmesi gerekir..

durum izahı şudur; min çizgisinde motor çalışmıyorken 2.5 litre veya 2 litre yağ vardır. karterdeki yağ motor çalışınca azalır ve motor içinde dönmeye başlar. yaklaşık 1 litre motor içinde dönse yine karterde 1 litre yağ kalır. ama işte frenlemede veya tepede yağ pompasının ağzını besleyecek kadar yağ kalmayabilir. ve o yağ gelmediği anda büyük devir çevirirseniz sorun olabilir..

herkese iyi forumlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En iyisini yapmışsın, hazır el atmısken hava filtresine de el atsaydın kum toprak yeşillik falan toparlanırdı :)

Açık hava filtresi var ona da bi hava tuttum orda ayak üstü bi ara detaylı temizlerim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Arkadaşım aracınız LPG li ise araç zaten belli oranda yağ eksiltme yapar. Bu durum normaldir. 5000 km de bir 1lt eklemek gerekebilir.

Bu arada benim aracın bugün yağ bakımını yaptırdım. 4 lt yağ koyduk fakat max-min noktalarının ortasına kadar geldi çubukta. Bizim Mazda 3 lerde siz yağ değiştirirken kaç litre yağ koyuyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Hayırlı günler herkese,

2006 MAZDA 3 1.6 DYNAMİC LPG/BENZİN  155.000 KM

motor yağı 2 değişimdir Mobil 1 esp 5w30 kullanmaktayım 15bin kullandım değiştim(Kış döneminde ne eksiltme ne kararma hiç bir sorun yaşamadım değişirken bile yağ sarıydı) şuan yaklaşık  8-9 bin oldu fakat yağ çubuğunun alt sınırının hemen üstünde 

-bu eksiltme sıcaklarla birlite baş gösterdi (şuan Urfa da ikamet ediyorum)

-1 litrelik paketten alıp ekleme mi yapayım(yağ hala sapsarı) yoksa komple değişip yağımı değişsem iyi olur(5w40 10w40 vb) lpgli araçlarda eksiltme oluyor diyorlar

-yağ çubuğu göstergede 2 delik var delikler arası max min ne kadardir 1 litre diyen var 0.8 litre diyen var 0.5 litre diyen var mazdalarda durum ne bilgisi olan var mı?

İyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

155bin km.deki aracınızda 5-30 kullanmanız çok ince kaçar. mobil 1 new life 0w-40 kullanın, 1 lt ekstra yağ alıp 10-15bin km. eksiltme durumunu kontrol edin, bakım sonunda hala eksiltme devam ediyorsa, mobil 1 extended life 5w-50 kullanın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG  li araçda yağı fazla bekletmemek de  lazım 15.000 gibi... LPG yüksek sıcaklık üretiyor, yağı erken bozabilir, fazla pahalıya kaçmamalı, piyasadaki LPG li araç yağlarına bakılırsa üreticilerin 10/40  , 20/50 gibi yağları var....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

shell helix hx7 10w40 yağ ile değiştim (şanlıurfa akçakaledeyim bulabildiğim en bilindik ve yeni tarihli olan buydu )

aynı gün farklı bir yerden lpg de aldım dün okul dönüşü motor arıza lambası yaktı stop edip benzinle çalıştırdım önce söndü 30 km sonra tekrar yandı yağ bu duruma sebebiyet verir mi ?

daha cok lpgden süpheleniyorum :-[

(son olarak düzeltme mobil 1 5w30 esp formula olan yağ 0.25-0.30 litre arasında eksilmiş )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağdan deildir emin olabilirsin shell helix kaliteli bir yağdır sen en son lpg aldığın yerden deilde başka bir istasyondan gaz al ama depodaki gazı bi şekilde tamamen bitir yeni gazla doldur birde öyle dene bu arada aynı istasyondan mı gaz alirsın hep daha önce oldumu böyle birşey bunlarıda takip edmeli daha önceki yağda 10-40 dır diye tahmin ediyorum sonuçta yağ yağdır bence ya gazdan yada lpg sisteminden filtreni regulatörü ve enjektörleri görmek lazım ilk denenecek yol farklı istasyondan gaz alıp denemek bu arada arabanı biraz benzinlede kullan motor bi kendine gelsin

GALAXY J7

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.05.2016 at 11:15, sametdemirdal :

shell helix hx7 10w40 yağ ile değiştim (şanlıurfa akçakaledeyim bulabildiğim en bilindik ve yeni tarihli olan buydu )

aynı gün farklı bir yerden lpg de aldım dün okul dönüşü motor arıza lambası yaktı stop edip benzinle çalıştırdım önce söndü 30 km sonra tekrar yandı yağ bu duruma sebebiyet verir mi ?

daha cok lpgden süpheleniyorum :-[

(son olarak düzeltme mobil 1 5w30 esp formula olan yağ 0.25-0.30 litre arasında eksilmiş )

Fazla yağ değişmeyin, lpg ayarı yaptırın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konu tasındı önceki mesajda yazmıstım araç özelliklerini  mazda 3 sedan 2006 155bin km de

lpg aldıgım istasyondan kaynaklı sorun

kontrol ettirdim P0266 ( silindir 2 katkı /denge arıza) hatası varmış.Güzelce de bakımını yaptırdım şimdi sorunsuz şekilde kullanıyorum.tüm ayarları tamdı sadece brc katkıları ekleyip ve filtre  değistirdiler.

evden cıkıp motor ısıncaya kadar dönüste ilçeye girince lpg yi kapatirim benzinli kullanıyorum yaklasık 2 şer km el alışkanlıgı oldu benzinli daha bir hoş oluyor ozellikle sehir icinde :) 

cevaplar için teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Dostlar merhabalar, 

Yağ eksiltmeyle ilgili konuyu size danışmak istedim. 

2007 model hb mazda 3 kullanıyorum. Aracı 105 bin km de satın aldım. Akebinde araca lpg montajı yapıldı.

Yağ ve filtre bakımlarını aksatmadan yapıyorum.Araç şu an 146 bin km'de. 41 bin km'dir lpgde kullanılıyor. 

Sabah yağ kontrolü yaptığımdan iki aralığının ortasının altında bir yerde yağ yüksekliği gözüküyor(yarım litreden biraz fazla). Son yağ bakımından(Castrol magnetech 5w30 a5 kullanılıyor)  bu yana 8 bin km kadar yol yaptım, bunun çoğu şehir dışı 3500 devirde olacak şekilde gerçekleşti. 

Yağ eksiltme normal mi yağ değişikliğine gitmeli miyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Novega :

Dostlar merhabalar, 

2007 model hb mazda 3 kullanıyorum. Aracı 105 bin km de satın aldım. Akebinde araca lpg montajı yapıldı.

Yağ ve filtre bakımlarını aksatmadan yapıyorum.Araç şu an 146 bin km'de. 41 bin km'dir lpgde kullanılıyor. 

Sabah yağ kontrolü yaptığımdan iki aralığının ortasının altında bir yerde yağ yüksekliği gözüküyor(yarım litreden biraz fazla). Son yağ bakımından(Castrol magnetech 5w30 a5 kullanılıyor)  bu yana 8 bin km kadar yol yaptım, bunun çoğu şehir dışı 3500 devirde olacak şekilde gerçekleşti. 

Değil, 5-40 a geçin. 140bin km.ye gelmiş araç artık kalınlaştırmanın vakti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Novega :

Dostlar merhabalar, 

.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...