Jump to content

Mazda 626 Su Eksiltme

dogan_u
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Korktuğun gibi sıkıntı olmaz, için rahat olsun... Sen benim yazdığım şekilde radyatör kapağından kaçırma yapıp yapmadığını kontrol ettin mi?

Termostatı değiştirdikten sonra, aynı sorun devam etmesin diyorum...

Evet dedigini kontrol ettim hiç bir kaçırma yok özellikle peceteyle kapağın altini falan iyice kontrol ettim sızıntı görmedim zaten senin diger tavsiyene uyarak tirnaklari pense ile halt etmiştim kapak o kadar sıkıyor ki zorla kapaniyor. Araba şuan termostatsiz ve baya bir yol gittim sıkıntı gormedim ama yinede uzun bir yola gidince belli olacaktır.  Bunun için yarın sabah işe giderken belli olur. .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar termostati sokmeme rağmen hararet gostergesi yine biraz yükseldi ortayi biraz geçti sonra kendi  kendine geriledi ve gideceğim yere vardiktan sonra stop ettim yine yedek deposundan su taşırdı adanadayim yol uzerinde bir mazda ozel servisi vardi yanastim oraya ustaya durumu anlattim Oda baktı radyatörden dedi iyice kontrol ettikten sonra radyatör saglam dedi bir sorun görünmüyor motor sesi falan guzel dedi radyatör kapaginada bakti oda saglam dedi bende ciktim ordan 5km gittim baktim ki yine su döküyordu kafayi yicem artik bir çaresi yardim edin lütfen. .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar termostati sokmeme rağmen hararet gostergesi yine biraz yükseldi ortayi biraz geçti sonra kendi  kendine geriledi ve gideceğim yere vardiktan sonra stop ettim yine yedek deposundan su taşırdı adanadayim yol uzerinde bir mazda ozel servisi vardi yanastim oraya ustaya durumu anlattim Oda baktı radyatörden dedi iyice kontrol ettikten sonra radyatör saglam dedi bir sorun görünmüyor motor sesi falan guzel dedi radyatör kapaginada bakti oda saglam dedi bende ciktim ordan 5km gittim baktim ki yine su döküyordu kafayi yicem artik bir çaresi yardim edin lütfen. .

conta,termostat,radyatör,devirdaim,radyatör kapağı gibi parçalar kesin sağlam ise silindir kapak çatlak olabilir ve bu çatlağı görememiş olabilir ustanız. blok su kanalları pastan tıkanmış olabilir. valla başka da bir şey kalmadı. radyatöre yine de sağlam bi baktırın belki kanalları tıkanmıstır su butun kanalları dolaşmıyor olabilir bide fana baktınız mı onu da unutmayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

conta,termostat,radyatör,devirdaim,radyatör kapağı gibi parçalar kesin sağlam ise silindir kapak çatlak olabilir ve bu çatlağı görememiş olabilir ustanız. blok su kanalları pastan tıkanmış olabilir. valla başka da bir şey kalmadı. radyatöre yine de sağlam bi baktırın belki kanalları tıkanmıstır su butun kanalları dolaşmıyor olabilir bide fana baktınız mı onu da unutmayın.

Hocam silindir kapagini daha yeni sifir alip taktirmistim termostati zaten sökmüştük dunden beri termostatsiz kullanıyorum devir daim pompası yeni takıldı radyatör iki defa sökülüp şislendi temizlendi şuan tek değişmeyen radyatör kapağı aslında oda değişti ama 0.9 bar olanindan 1.1 bar alsam  faydasi olur diye düşünüyorum suan adanadyim japon araç parcacilarini dolasacagim bulursam hemen alip degisecem inşallah faydası olur..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam silindir kapagini daha yeni sifir alip taktirmistim termostati zaten sökmüştük dunden beri termostatsiz kullanıyorum devir daim pompası yeni takıldı radyatör iki defa sökülüp şislendi temizlendi şuan tek değişmeyen radyatör kapağı aslında oda değişti ama 0.9 bar olanindan 1.1 bar alsam  faydasi olur diye düşünüyorum suan adanadyim japon araç parcacilarini dolasacagim bulursam hemen alip degisecem inşallah faydası olur..

Silindir kapağın sıfır olduğunu unutmusum. peki radyatör fanı devreye giriyormu diye baktınızmı?

EMY & MZD

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Silindir kapağın sıfır olduğunu unutmusum. peki radyatör fanı devreye giriyormu diye baktınızmı?

EMY & MZD

Evet motor ısındı mi fan hemen devreye giriyor 1.1 radyatör kapagi buldum sonunda hemen taktım 20 km bir yol gittim hic sorun görmedim sadece en son Işıklar da durunca Yeşilde hareket ettigimde hararet göstergesi orta çizgiyi bir nokta kadar geçti 200 mt kadar yol gittim gösterge normal yerine geldi bunu neden yapar bir türlü çözemedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet motor ısındı mi fan hemen devreye giriyor 1.1 radyatör kapagi buldum sonunda hemen taktım 20 km bir yol gittim hic sorun görmedim sadece en son Işıklar da durunca Yeşilde hareket ettigimde hararet göstergesi orta çizgiyi bir nokta kadar geçti 200 mt kadar yol gittim gösterge normal yerine geldi bunu neden yapar bir türlü çözemedim

Ortayı geçtiyse ek depodan yine atmıştır su. Normalde seyir halinde hararet yapmayıp durunca yapıyorsa fandan kaynaklı olur. Ama onda da sıkıntı yok dediniz. Biraz daha binin bakalım nolcak.

EMY & MZD

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı sorun bende de vardı. fan bazen açıp bazen açmıyordu.ek depodan su taşırıyordu. tesadüfen fan kablosuna elim çarptı ve fan açmaya başladı. kabloyla biraz oynayınca temassızlık olduğunu fark ettim. sizde bir kontrol ettirin fan kablosunu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ortayı geçtiyse ek depodan yine atmıştır su. Normalde seyir halinde hararet yapmayıp durunca yapıyorsa fandan kaynaklı olur. Ama onda da sıkıntı yok dediniz. Biraz daha binin bakalım nolcak.

EMY & MZD

Sehir içinde gidip geliyorum dolasiyorum bir sıkıntı yok hararet yukselmiyor su tasmiyor  sadece uzun yolda baya gittikten sonra su tasmasi falan oluyor..

Birde gecen gün bir elektrikciye gittim rolanti dalgalanmasi hakkinda direksiyonu saga sola tam cevirince ve klimayi açtığımda rolanti düşüyor hatta stop ediyor bunlari elektrikciye anlattim adam kaputu acar acmaz bunda rolanti valfi yok dedi rolanti valfi nerden bulabilirim nasil birseydir bunun yeri burasi degil biliyorum ama yardim ederseniz sevinirim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sehir içinde gidip geliyorum dolasiyorum bir sıkıntı yok hararet yukselmiyor su tasmiyor  sadece uzun yolda baya gittikten sonra su tasmasi falan oluyor..

Birde gecen gün bir elektrikciye gittim rolanti dalgalanmasi hakkinda direksiyonu saga sola tam cevirince ve klimayi açtığımda rolanti düşüyor hatta stop ediyor bunlari elektrikciye anlattim adam kaputu acar acmaz bunda rolanti valfi yok dedi rolanti valfi nerden bulabilirim nasil birseydir bunun yeri burasi degil biliyorum ama yardim ederseniz sevinirim..

Sizin arac karbiratörlü değilmi ben 90 91 model 1.6 626 sandım hep aracınızı.

EMY & MZD

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elektrikçi anlamaz bu valften, ayrıca ben fotoları bırakmışım orada nasıl bir valf olduğu gözüküyor, bu arada anlaşılan su atma ve hararet probleminiz çözülmemiş her nedense ;

Bir kes daha anlatayım kapak farklı olsa bile bu kadar taşma ve basınç oluşturmaz radyatör, sebep şu conta yanık ve de basıncı kaçırıyor bu durumdada suğutma sisteminde de su yerin ehava kabarcıkları dolaştığından soğutma seviyesi düşüyor araç ısınıyor, diyeceklerim bunlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elektrikçi anlamaz bu valften, ayrıca ben fotoları bırakmışım orada nasıl bir valf olduğu gözüküyor, bu arada anlaşılan su atma ve hararet probleminiz çözülmemiş her nedense ;

Bir kes daha anlatayım kapak farklı olsa bile bu kadar taşma ve basınç oluşturmaz radyatör, sebep şu conta yanık ve de basıncı kaçırıyor bu durumdada suğutma sisteminde de su yerin ehava kabarcıkları dolaştığından soğutma seviyesi düşüyor araç ısınıyor, diyeceklerim bunlar.

Hocam ben bir klimaci buldum yeni rolanti valfi taktı ve klimayi acarken rolanti düşme sorunu düzeldi. Ama Eski sorun hala devam ediyor su eksiltme yok yalniz uzun yola gidince hararet yukseliyor ve yedek su deposu taşıyor buna bir çare bulamadik ustaya gittim yaptigi işçilik ve parçalar garantili olduğu icin silindir kapağını bir daha acip bakacağız dedi siz ne tavsiye edersiniz. Ben baska bir ustaya gittim tum herseyi anlattim oda bana arabayi uzun yola giderken benzinde kullan iki üç kez uzun yol yap eğer yine hararet yukselirse motorun sokulmesi lazim dedi yok eger hararet yukselmezse gel ben moturu sokmeden senin sorunu cozecem dedi ne yapmami istersiniz bir fikir verin sasirdim ben bu işe

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önereceğim şu;  silindir kapak contasını Mazda yetkili servisinden al, yani orijinal Mazda contası olsun, kapağı takmadan önce rektefiyeci bir daha baksın bir aksilik olup olmadığından emin olunuz, ayrıca contayı sorduğunuzda radyatör kapağını da sormayı ihmal etmeyin ellerinde varsa ve de fiyat uğunsa onu da alınız, soğutma suyunun dolaştığı tüm sistemi kontrol ediniz, ayrıca termostatın üzerinde bir küçük iğne deliği kadar bir delik ve de orada bir valf vardır o valf takılınca fazla basınç boşalmaz, lakin sanırım sizin araçta termostat yok , dolayısıyla servisten orijinal bir adet termostat almayı da unutmayınız, silindir kapağında problem yok ise güzelce orijinal contayı takarak monte ediniz, sonra termostatı monte ediniz, radyatör kapağını yenisiyle değiştiriniz,    Bakınız saymış olduğum parçaların orjinali sadece mazda yetkili servislerinde olur, ustaların orijinal demesine kanmayınız, servise uğrayıp oradan alınız.  Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servise vereceksiniz şase numarasını ellerinde varsa radyatör kapağı gönderecekler yoksa getirtecekler sorun çözülecek. Kapağın orijinal olması şart yoksa daha çok uğraşırsınız. En başından beri yanlış şeyler yapılmış gibi neyse kolaylıklar.

Oğuzhan çok haklı en az maliyetli olan alternatifleri sırasıyla uygulamak gerek, önce radyatör kapağı sonra , motor conta değişimi, gerçi siz radyatör kapağını denemiştiniz ama gene uygun olan kapak değildi sanırım.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oğuzhan çok haklı en az maliyetli olan alternatifleri sırasıyla uygulamak gerek, önce radyatör kapağı sonra , motor conta değişimi, gerçi siz radyatör kapağını denemiştiniz ama gene uygun olan kapak değildi sanırım.

Hocam yeni aldığım kapagin resmini yukledim asagida linkte daha 3-4 gun oldu alali kapagi aldiktan sonra arabada hararet yukselmedikce su eksiltme yok sehir icinde hararette sorun yok sadece uzun yolda hararet yukseliyor ve doğal olarak aşırı basinctan dolayi su yedek depoya dolup taşıyor..

Resim linki: http://hizliresim.com/lYQjdQ

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam yeni aldığım kapagin resmini yukledim asagida linkte daha 3-4 gun oldu alali kapagi aldiktan sonra arabada hararet yukselmedikce su eksiltme yok sehir icinde hararette sorun yok sadece uzun yolda hararet yukseliyor ve doğal olarak aşırı basinctan dolayi su yedek depoya dolup taşıyor..

Resim linki: http://hizliresim.com/lYQjdQ

Fotodaki radyatör kapağı orjinal değil daha önce taktıgınız 0.9 barlık olan serviste satılan kapaktı. Ayrıca dikkatimi çekti radyatörde ya orjinal değil yada üzerinde oynanmış. Kapağı taktığınız yer de orjınalı olmayabilir. Kapağın içindeki yuvarlak basınç tıpasının yükseklik farkı olabilir. Bu sebepten mazdaya uygun die aldıgınız hiçbir kapak uymaz. Ve Direk basıncı ek depoya gönderir.

EMY & MZD

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fotodaki radyatör kapağı orjinal değil daha önce taktıgınız 0.9 barlık olan serviste satılan kapaktı. Ayrıca dikkatimi çekti radyatörde ya orjinal değil yada üzerinde oynanmış. Kapağı taktığınız yer de orjınalı olmayabilir. Kapağın içindeki yuvarlak basınç tıpasının yükseklik farkı olabilir. Bu sebepten mazdaya uygun die aldıgınız hiçbir kapak uymaz. Ve Direk basıncı ek depoya gönderir.

EMY & MZD

Usta radyatör orjinal ama basinctan dolayi bir kac yerde kacirma yapti o yüzden tamir edildi resimleri ekledim şimdi ustanin yanina geldim oda devir daim pompasini bi daha söküp bakacağım diyor. .

http://hizliresim.com/XWbkQ3

http://hizliresim.com/b8vDNZ

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlamadığım nokta; uzun yolda hararet yapması, sorun varsa şehir içinde hararet yapması mantık dahilinde ama bu durumu da duymuş olduk...

Benzinde kullan diyen ustanın önerisini mantıklı buluyorum, en azından şu anda az masrafla yapılabilecek şeylerden birisi ama radyatör kapağı işin suyunu çıkartıyor... :)

Devir daim demek istiyorum ama öyle olsa şehir içi kullanımda daha çok hararet yapardı, eğer devirdaimde sorun varsa, uzun yolda kayışa bağlı olduğu için kaçırıyor olabilir, yani kayışın hızında dönmüyor olabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...