Jump to content

Mazda3 Dizel

BSAR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3 saat önce, İlhan :

Yeni Skyactiv Mazda 3 kullanma şansınız oldu mu?

mazdadan memnunum ama biraz daha atik olsa yani torku yüksek olsa süper olurdu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazdadan memnunum ama biraz daha atik olsa yani torku yüksek olsa süper olurdu

Sunroof olsa, deri koltuk olsa, geri görüş kamerası olsa, tüm kapılardan tek dokunuşla camlar kapansa, global kilitleme, açma olsa, cam açma tuşları ışıklı olsa, navigasyon üzerinde yüklü olsa, turbo olsa, performans olsa, olsa da olsa keşke olsa.

Ama açık ve net malzeme bu. Performans, hız, serilik vs durumları arayana bu otomobil uymaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Mazda41 :

Ilhan hocam kullanma sansim oldu dizel Mazda 3 kalkistik arac power otomatikti arkadasim tamponumu inceledi 120 sonra yok bence o arac

3. Nesil Mazda 3 le nasıl oluyorda genel olarak insanlar performans problemi yaşıyor, ben mümkün değil anlayamıyorum. 

Otoyolda en dik rampalarda bile gaza biraz fazla basınca anında 2 vites birden düşürüp alıp götüren bir araç, çok dik rampalarda bile 170 le çıkan (rampaya hızlı girmekle alakası yok, 80'le giderken birden sollamaya çıkıp rampada hızlanmakta dahil her türlü), içindeki yükten etkilenmeyen, düzlükte 205' le akıp giden bir araba, o kadar çabuk 160-170 oluyordu ki çevre yolunda normal rutin haline dönüşmüştü o hızlar, Çeşme otoyolu- Aydın otoyolunda 170' den aşağı düşmeden büyük çoğunluğunu 205 le geçmek büyük keyifti, çünkü yüksek hızlarda çok kararlı stabil bir direksiyonu vardı hiç tedirgin etmiyor, hızı hissettirmiyordu, sol şeride girdim mi herkesin yol verdiği, herkesin tamponuna yapışan, rampa inişi cooper s' in tamponuna yapışan yol vermeyince yana çıkıp kafa kafaya giden , düzlükte audi q3 tdi ye fark atan , yeni kasa bmw 520' den rampayı 160'la çıkarken yol isteyen, sol şerittekilerin tamponuna yapışan kovalayan bir araçtı.  Gerçekten hızlı araçlar hariç hiç kimseye yol vermek zorunda kalmadan sol şeritten akıp giderdi. Kendi sınıfından örnek vermek gerekirse 1 defa sataşan dizel Fluence 'li vatandaş benim arayı boyboy açmamla gurur yapıp otobanın sonuna kadar defalarca denedi şansını her seferinde boy boy fark yedi, 1 defada yeni corolla dizel ile sataşan vatandaşı otoyolun sonuna kadar dikiz aynasından seyrederek azmini takdir ettik. Düzlükte sakin gidip ekonomi yapayım dediğim zamanlarda bile bir bakıyordum ibre 160'a kaymış . Kırmızı ışık kalkışlarında da geriden kalkıp öne çıktığını, veya aniden öne atıldığını çok kere gördüm. Araba 120 beygir 150 newton luk sıska haline göre gayet seri atak ve yeterli bir performansa sahipti, en önemli avantajı hafif olmasıydı bence, 2. avantajıda gaza yüklendiğin anda çok hızlı şekilde 2 vites birden düşürüp devir yükseltmesiydi, vites düşürmeleri konusunda çok hızlı bir otomatik şanzımana sahip,  yoksa bu kadar keyif vermezdi . Arabayı açmakla alakalıda olabilir ilk kilometreden itibaren 6 bin devirlerde vitesi manuel değiştirerek, kesiciye gire gire bağırta bağırta açtık nefesini onunda etkisi olabilir . Egsozda ki ikinci çıkışı açmakta ufacık bir fark yaratmış olabilir.

Bütün bu işleri klima kapalıyken yaptı, yaparken de ortalama yakıt tüketimi 8 Litre civarında gezerdi.

Ama tek olumsuz yanı çift egsoz gazlayınca biraz fazla bağırıyordu, arabada yaşlı falan varsa sesten rahatsız olabiliyor.

Tabi ki bu değerlendirmeler kendi sınıfında düşünülmeli mesela bir keresinde bir s80 volvo öyle bir geçti ki arkasından 205'le peşinden epey gitsemde yetişemedim adam gözden kayboldu, bir seferinde de 6 serisi bmw nin bir geçtiğini gördüm gerisini göremedim :) adam ufuk çizgisinde kayboldu vs.vs. Bu tipde de çok örneğim var yani o tip araçlara rakip bile olamaz hiç denemeye gerek yok o kadar büyük performans beklemek saçma olur. 

Çok fazla performans istiyorsanız Dizel Mazda 3 alacak alıp Chip Tuning yaptırıp %30 performans artışı elde etmeyi düşünebilirsiniz, ben şu aralar Tiguan için araştırıyorum bana mantıklı geliyor .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne q3 tdi (2.0 170bg) ile ne fluence ile ne de 5.20 ile hiç bir şekilde gitme şansı yok Mazda3 ün :) Süren arkadaşlar basmamıştır. Dizel mazda3 ile 190 ile çıktığım yokuşu 170-175 le zor çıkıyor otomatik mazda3.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten yeni mazda3'ün hızlanma verileri de motorun ürettiği tork ta belli. Düz vitesine binme şansım olmadı fakat otomatik şanzımanlı versiyonun performans verileri yeni corolla benzinli cvt otomatikten bile daha geride. Ben çok performans meraklısı değilim ama mazda3'ün performans olarak otomatik şanzımanda rakiplerinden geride olduğu da tartışılamayacak kadar aşikar. Bir otomobil performans olarak zayıf olabilir fakat o zaman ekonomiyi de size başarıyla sunarsa verimlidir demektir o zaman da başarılı bir motor olur zaten. Fakat benzinlide performans bu durumdayken ve 140-160 hp güç üretebilen güçlü rakipleriyle aynı yakıt tüketimini sunuyorsa veya 1.0-1.2 turbo rakipleri aynı performansı sunup çok daha düşük yakıt tüketimlerine sahip olabiliyorsa o zaman o motor veya şanzıman verimli değil demektir.  Zaten 2,0 mazda6 165 hp ile 1.5 mazda3 120hp'nin fabrika verisi tüketimlerinin çok yakın olması bile 1.5te verimlilik sıkıntısı olduğunu gösterir bence. (Mazda6: 5.9 lt, mazda3: 5.5 lt). 

Eski kasa dizele gelmek gerekirse evet    Başarılı bir motor.  Fakat çoğu eski dizel motorlarda olduğu gibi tork patlama hissi var yani araç size çok iyi ivmeleniyormuş gibi hissettirse de gerçekte o kadar başarılı bir ivmelenme söz konusu olamıyor.        Yanlış hatırlamıyorsam dizel mazda3'te 11 saniyelik bir 0-100 verisi vardı. sınıf standartlarında bir hızlanma süresi zaten. Artık yeni nesil motorlarda 10 saniyenin altında 0-100 yapan dizel 1.6 c segmenti araçlar da mevcutken  bu hızlanma verisi 2.0 TDI Audi Q3'te 8.2 saniye,  bmw 520 dizelde 7.7 saniye olarak geçiyor.  Yani dizel mazda3ün bu araçlardan performans olarak üstün olma şansı kesinlikle yok :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3. Nesil benzinli otomatik mazda3 için inanılmaz performanslı veya çok güçlü gibi bir söz söylemek istemedim benim anlatmak istediğim , (gitmiyor , yürümüyor, fıs vs.) diyenlere yönelik hayır bu araba yeteri kadar gidebiliyor demek istedim. Gitmeyen araba görmek isteyenler 1.33 VVTi motorlu herhangibi bir Toyota ya binip gerçek gitmeyen araba deneyimini doyasıya yaşayabilir :D .

İki hafta önce araba ararken yeni kasa astra 1.4 150 beygir manuel orta donanım olan versiyonunu almak için el sıkışmıştım ama bayi renk bulamadı, renk buldu fiyatı şişirdi o arada ben şimdiki arabamı buldum vs. olmadı ama o astra çok iyi gidiyordu, Volkswagen de golf 1,4 122 beygir motoruyla astra dan sonra güçsüz geldi onu hiç düşünmedim bile ama golf tork değerinden dolayı çekişi mazda 3 ten daha iyiydi. Yeni kasa 1,4 150 beygir astra mı , golf 1.4 122 beygir mi , yoksa 3.nesil mazda 3 mü deseler ben performans yönünden dolayı Astra' yı tercih ederim . 

Önceki yazımda verdiğim örneklerde tek başım değildim şahitlerim var :D , kimin basıp basmadığını allah bilir artık :D . 0-100 değerleri ile ara hızlanmaları aynı kefede değerlendirmemek gerekli . Kısacası 3. nesil mazda 3 hakkında olumlu fikirlerimi aktardım ama birkaç tanede olumsuz anektodum var onlarda şunlar ; ilk olarak arabada yukarıda yazdıklarımı yaparken motorun aşırı zorlandığını hissediyor insan, ikincisi motor biraz fazla can çekişir gibi bir bağırma sesi üretiyor, üçüncüsü sakin sakin hızlı gitmek istediğinizde bu mümkün değil araba vites düşürüp yüksek devirde yine çok bağırıyor bu da araba içindeki sakinliği full atak ortamına çeviriyor, bu sürekli olunca bazen can sıkabiliyor. 

Dizel mazda 3 'e gelecek olursak kendi sınıfında en iyi örneklerden birisi, kullananların çoğuda memnun, dizel araç arayan akrabam var İzmir'de olmasak kesin onada dizel mazda 3 aldırttırırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
01.02.2016 at 05:48, GökayT :

3. Nesil Mazda 3 le nasıl oluyorda genel olarak insanlar performans problemi yaşıyor, ben mümkün değil anlayamıyorum. 

Otoyolda en dik rampalarda bile gaza biraz fazla basınca anında 2 vites birden düşürüp alıp götüren bir araç, çok dik rampalarda bile 170 le çıkan (rampaya hızlı girmekle alakası yok, 80'le giderken birden sollamaya çıkıp rampada hızlanmakta dahil her türlü), içindeki yükten etkilenmeyen, düzlükte 205' le akıp giden bir araba, o kadar çabuk 160-170 oluyordu ki çevre yolunda normal rutin haline dönüşmüştü o hızlar, Çeşme otoyolu- Aydın otoyolunda 170' den aşağı düşmeden büyük çoğunluğunu 205 le geçmek büyük keyifti, çünkü yüksek hızlarda çok kararlı stabil bir direksiyonu vardı hiç tedirgin etmiyor, hızı hissettirmiyordu, sol şeride girdim mi herkesin yol verdiği, herkesin tamponuna yapışan, rampa inişi cooper s' in tamponuna yapışan yol vermeyince yana çıkıp kafa kafaya giden , düzlükte audi q3 tdi ye fark atan , yeni kasa bmw 520' den rampayı 160'la çıkarken yol isteyen, sol şerittekilerin tamponuna yapışan kovalayan bir araçtı.  Gerçekten hızlı araçlar hariç hiç kimseye yol vermek zorunda kalmadan sol şeritten akıp giderdi. Kendi sınıfından örnek vermek gerekirse 1 defa sataşan dizel Fluence 'li vatandaş benim arayı boyboy açmamla gurur yapıp otobanın sonuna kadar defalarca denedi şansını her seferinde boy boy fark yedi, 1 defada yeni corolla dizel ile sataşan vatandaşı otoyolun sonuna kadar dikiz aynasından seyrederek azmini takdir ettik. Düzlükte sakin gidip ekonomi yapayım dediğim zamanlarda bile bir bakıyordum ibre 160'a kaymış . Kırmızı ışık kalkışlarında da geriden kalkıp öne çıktığını, veya aniden öne atıldığını çok kere gördüm. Araba 120 beygir 150 newton luk sıska haline göre gayet seri atak ve yeterli bir performansa sahipti, en önemli avantajı hafif olmasıydı bence, 2. avantajıda gaza yüklendiğin anda çok hızlı şekilde 2 vites birden düşürüp devir yükseltmesiydi, vites düşürmeleri konusunda çok hızlı bir otomatik şanzımana sahip,  yoksa bu kadar keyif vermezdi . Arabayı açmakla alakalıda olabilir ilk kilometreden itibaren 6 bin devirlerde vitesi manuel değiştirerek, kesiciye gire gire bağırta bağırta açtık nefesini onunda etkisi olabilir . Egsozda ki ikinci çıkışı açmakta ufacık bir fark yaratmış olabilir.

Bütün bu işleri klima kapalıyken yaptı, yaparken de ortalama yakıt tüketimi 8 Litre civarında gezerdi.

Ama tek olumsuz yanı çift egsoz gazlayınca biraz fazla bağırıyordu, arabada yaşlı falan varsa sesten rahatsız olabiliyor.

Tabi ki bu değerlendirmeler kendi sınıfında düşünülmeli mesela bir keresinde bir s80 volvo öyle bir geçti ki arkasından 205'le peşinden epey gitsemde yetişemedim adam gözden kayboldu, bir seferinde de 6 serisi bmw nin bir geçtiğini gördüm gerisini göremedim :) adam ufuk çizgisinde kayboldu vs.vs. Bu tipde de çok örneğim var yani o tip araçlara rakip bile olamaz hiç denemeye gerek yok o kadar büyük performans beklemek saçma olur. 

Çok fazla performans istiyorsanız Dizel Mazda 3 alacak alıp Chip Tuning yaptırıp %30 performans artışı elde etmeyi düşünebilirsiniz, ben şu aralar Tiguan için araştırıyorum bana mantıklı geliyor .

Özellikle 150-160'a hızla çıkma konusuna katılıyorum. şehir içinde biraz hız yapayım diyorum. 120-130 gittiğimi sanarken bir bakıyorum 160 olmuş. 2.'si banada performans düşük geliyor ancak anladım ki bu kullandığım 1,2tsi dsg ibizadan kaynaklı. onun gibi bir serilik bekliyorum ve o nedenle yavaş geliyor. bunun dışında 1.4 dizel corolla düz, 1.6 otomatik jetta, 1.6 otomatik honda kullanan arkadaşlarıma test ettirdim. hepsi aracın özellikle ilk kalkıştaki ataklığına bayıldı. yani birazda bu işleri elma elma karşılaştırmak gerek. yani 1.2 tsi ibizanın ataklığını aramak biraz saçma olmuş kendi adıma...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...