Jump to content

Akü-Buji Kablosu-Bobin ve Gösterge Paneli Problemleri. [1991]

dba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

yazımda da belirttiğim gibi LPG ye hangisi daha iyi olur bilmiyorum yazdığı orijinal bujisidir ki kendi aracımda da orijinalinin olduğunu sanmıyorum bu işlerden anlayan iyi bir motor ustası en doğrusunu söyleyecektir. bana sorarsanız bi sıkıntı çıkacağını sanmıyorum buji ömrü 20.000 km civarıdır ömrü bittiğinde uygun olan hangisiyse (marka olarak NGK dan şaşmayın bence) onunla değiştirmenizi öneririm

patlatma probleminizi dediğiniz sebepten yapması kuvvetle muhtemel iyi bir ustanın bunu atlamaması lazımdı.

deneyimlerinizi yazdığınız için çok teşekkür ederim böyle böyle bi şeyler öğreniyoruz tekrar teşekkürler

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende esasen tereddüt ediyorum her şeyi böyle moda mod yazıyorum diye.

Ama sorunları yada yaşadıklarımı ayrıntılı şekilde anlatmaya çalışıyorum..

Paranın alamayacağı tek şeyin TECRÜBE olduğunu düşünüyor, bilgilerimizi paylaşarak

birbirimize yardımcı olabileceğimize inanıyorum.

Yorum yapan herkese teşekkürler iyi forumlar..

DbA

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhabalar...

Aracıma uygun bir oto alarmı taktırcam. istediklerim şunlar. Audi yada volkswagen tarzında sustalı anahtarlığı olan standart özelliklere sahip açıp kapatacak v.b.

Cam kaldırma özelliği olsun istemiyorum zira sol camım zaten problemli.

Bildiğiniz üzere bagaj içeriden düğme yardımı ile açılabiliyor. Bu anahtarlık o düğmeye uyarlansa kumanda dan bagajıda açabilirmiyiz.

Forumun bir tanesinde okudum. Japon araçlara oto alarmı taktırıldığında kumanda dan 4 kapıyı açıp kapamak için sadece sağ ön kapıya bir apart takılması gerekiyormuş. sağ ön kapıdan aracı açıp kapattığınızda sadece kendini açıp kapıyormuş.

Sizlere sorum aracında bu tarz bir oto alarmı olan varmı? Markası nedir? Bagajı kumanda ile açabiliyormusunuz?

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumun bir tanesinde okudum. Japon araçlara oto alarmı taktırıldığında kumanda dan 4 kapıyı açıp kapamak için sadece sağ ön kapıya bir apart takılması gerekiyormuş. sağ ön kapıdan aracı açıp kapattığınızda sadece kendini açıp kapıyormuş.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

iyi forumlar...

Herhangi bir marka alarm takabilirsin, yok böyle birşey.

Bagaj açma için bagaj kilidinin elektrikli olması gerekiyr. Cam kaldırma için zaten ayrıca cam kaldırma modülü taktırman gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öyle uygunluk vs bir şey sözkonusu değil benim aracımda invels marka alarm takılı cam kaldırma modülü takmanızı önermiyorum çünkü aracınızı her kitlediğinizde motorları boş yere zorluyor benim aracımda var zamanım olursa sökmeyi düşünüyorum gereksiz bir icat bence bağaj açma konusuna gelince eğer aracınızın bağajı içeriden bir düğme ile kumanda ediliyorsa bilen bi elektrikçi için çocuk oyuncağı ama benim bildiğim sedan 626 larda güç benzin deposu açma kolunun dışında ikinci bir kolla bisiklet freni gibi bir halatla aktarılıyor ki o zaman da yine bilen bi elektrikçi marş motoru konnektörü benzeri bi şeyle ile bağajınıza açma kapama sistemi yaptıktan sonra yine uygulayabilir bu biraz maliyetli bir iştir. bizim araçlarımızda zaten şoför kapısını açınca diğer 3 kapı otomatik açıldığı için sadece şoför kapısına açma kapama motoru takıp alarmı monte ediyorlar alarmı takan arkadaş bu konuda size yardımcı olacaktır.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsettiğiniz ful tesisatlı bir alarm kiti (cam kapama, far sensörlü, uzaktan kontrol, motor bloklama) hepsi dahil 400TL ye varan cyclone marka kitler var, malesef istediğiniz özellikler o olsun bu olmasın şeklinde olamıyor çünkü her biri tam donanım özelliği, ayrıca bagajı açmak için bagaja bir tane kontak otomatiği biraz kablo bir düğme aku bağlantısı gerek çünkü bagaj kapagı mekanik onu elektrikliye çevirtmeden olmaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar...

Aracıma ait gösterge paneli akşam farları açtığımda çok zayıf yanmakta. Km'yi göremiyorum. Gösterge paneli ayar düğmesi son ayarında ama çok zayıf ve cansız yanıyor..

Orjinalimi böyle yoksa zamanla içindeki ampul özelliğini yitirmiş olabilirmi?

Bunun için yapılabilecek birşeyler varmı?

Teşekkürler.. iyi forumlar...

post-5245-141695282706_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanırım fotograf gündüz çekilmiş ancak gösterge panelinin içi biraz tozlandıysa komple söküp ampullerini temizleyip geri montajlamak gerekir aslında zor değil ama daha önceden sökmediyseniz biraz zorlanırsınız, birde diğer ihtimal akunun zayıflamış olması ihtimalidir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fotoğraf gündüz çekimi bugün çektim. Tozlu gibi gözüküyor ama değil içi temiz cep telefonundan çektiğim için öyle gözüküyor.. Akümde yeni 15 gün oldu alalı.

teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende de aynı sıkıntı var maalesef araçlarımızın göstergeleri orijinalinden öyle bundan önceki 626 mızın da gösterge paneli aynıydı içinde resimdeki lambanın normal sarı olanından ve üzerinde de yeşil plastik şapkalardan var şapkaile lamba arasına toz girdiğinden veya şapkalar karardığında böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kalıyoruz çözüm çok basit modifiyecilerden doğrudan yeşil ışık veren kuvvetli lambalardan aldıktan sonra şapkaları takmadan monte ediyorsunuz olay çözülüyor daha önce yaptırmıştık şimdiki aracıma da zamanım olursa yapmayı düşünüyorum

iyi forumlar...

26549_kucuk.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

var fakat max da bile gösterge paneli aydınlatması yetersiz kalıyor yukarıda yazdığım sebepten dolayı :-[

Anladım, ben kendim söküp dağıtıyordum ancak çok uzun sürüyor ve kablo koparma riski çok fazla :kafa:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün gosterge panelini sokup lambaları sıldık yanıyordu ama acmısken tekrar sılelım dedik kmh calısmıyordu onu hallettık artık calısıyor o sırada lambaları panelin ıcını gostergelerı temızledikten sonra geri taktık denemedim yenı ısıgını aksam baktıkdan sonra yazarım tekrar.. ısıklar zoptrik adlı uyemızınde dedıgı gıbı yesıl sapkalı orjinal lambalar onları canlı bir ışıkla degıstırır sapkalarını yıkayıp gosterge paneli arkası ve onunun de tozunu alırsanız renklerın cıkacagını dusunuyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

1999 mod 626 içiç buji kablosu sordum 290 tl diyorlar. sağlam bir alternatif var mı?

ngk diye biliyorum ben 180 tl'ye sitesinden almıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...