Jump to content

Mazda 3 Hastalığı ve Çekinceler

ceyhun29
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selamunaleyküm arkadaşlar... bir kaç senedir mazda 3 e olan özel bi hayranlığım var... hastayım bu arabaya. ben de en yakın zamanda sizin gibi bir mazda 3 sahibi olmayı hayal ediyorum. arkadaşlar bana napacaksın mazdayı, piyaası falan yok parçası pahalıdır falan diyorlar ama benkararlıyım arkadaş. hiç umurumda değil. piyasasından bana ne.. benim içime sinmesi önemli diyorum. birde tabiki japon arabaları özellikle de mazdanın üstün kalite anlayışı, sağlamlık ve saat gibi motoru... bende bir süre önce resimdeki corolla hb vardı. 2003 164 binde sattım. çok kral bi arabaydı. çok sağlam sorunsuz bi arabaydı. bu yüzden japondan başka arabayı istemem diyorum. buraya kadar tamam. ama mazda 3 ügözümde öyle büyütmüşüm ki umduğumu bulamam diye korkuyorum. temizini bulabilir miyim. lpg düşünüyorum. subap kapaklarının magnezyum olma meselesi var sorun olur mu, sıkıntı çıkarırmı derken.. bendeki sıkıntıyı görmeler ister.. birde performans olarak biraz çekincelerim var. corolla 110 beygirdi. 1 yıl kadar benzinli kullanmış ve lpg attırmıştım. benzinde çok canavar gidiyordu. tüptede çok kötü değildi ama tabi benzin kadar olmuyodu. alacağım mazda kesinlikle dynamik olacak diyorum. zannederim 105 beygir. tüpte atarsam hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum. gözüm başka arabalara kayar diye endişe ediyorum. ama mazda aşkım sonsuz.. bu 3 e resmen bitiyorum. tarzına duruşuna süzülüşüne... napcam henüz karar vermiş değilim. yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar... teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest élégancé

öncelikle arkadaşlarınız çok öncesinden bahsediyor.

özellikle 3lerin piyasası fazlasıyla canlı.2.el konusunda sıkıntınız olmasın :)

yedek parça mermerler döneminde pahalıydı.artık mazda kendisi satıyor arada aracılar(distrübütörler yok)...bu yüzden diğer araçlardan bile ucuz :)

lpgde sorun çıkarsa ki sanmıyorum...o kadar ilgileniyorlarki bir tanıdıkta 2010 model mazda 3'ünde lpg konusunda bir sorun oluştu anında hallettiler :)... sat öyle kalsın anlayışı yok mazdada zararını görmezsiniz.

+sınıfına göre geniş

+süper tasarım

+kaliteli işçilik

bir sürü sayabilirim.fakat gerek yok mazda 3 bir efsanedir.milyonlarca üretim yapmıştır.c segmentinin vazgeçilmezlerindendir.aklınızda hiçbir sorun olmasın.ben bunları niye mi yazıyorum.mazdadaki konforu bindiğim hiç bir araçta bulamadığımdan olabilir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok teşekkür ederim. tabi ki mazdaclub daki görüşler benim için çok önemli. şüphelerimi giderip içime su serpdiniz... çünkü olumsuz bişey söyleyeceksiniz diye çok korkuyodum. hakikaten tasarım yönünden muhteşem olağanüstü fevkalade. söyleyecek bişey yok. dynamic bulursam temiz, 10-15 civarı bi param var. 100 bin in altında km temiz 2005-2006 mazda 3 için nekadar kredi çekmem lazım o paranın üzerrine... bu konudaki öneri ve görüşünüz nedir? ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. içime su serptiniz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest élégancé

olumsuz birşey söylemek için yalancı olmak lazım :)

bütün ülkelerde model bazında en sorunsuz 10 araçta bütün modelleri bulunan bir araca dandik demek yalancılıktan başka birşey değildir.

mazda3 2.el konusunda ise 15 milyar nakitiniz varsa 2005-2007 modelleri için sanırım 12-13 milyar krediye ihtiyaç duyacaksınız. (25-28 aralığında gidiyor o araçlar)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 bin çeksem heralde yeterli şöyle eli ayağı düzgün 100 km nin altında almak için. bir de aklıma takılan internetteki ilanlardan bazıları 22 binlere kadar düşenler var. piyasa fiyatlarına göre bu fiyatlara hep şüpheyle bakmak lazım. yanılıyor muyum? yani muhakkak büyük bi hatası vardır diye düşünüyorum haksız mıyım? bu tür ilanlara nasıl bakmalı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 bin çeksem heralde yeterli şöyle eli ayağı düzgün 100 km nin altında almak için. bir de aklıma takılan internetteki ilanlardan bazıları 22 binlere kadar düşenler var. piyasa fiyatlarına göre bu fiyatlara hep şüpheyle bakmak lazım. yanılıyor muyum? yani muhakkak büyük bi hatası vardır diye düşünüyorum haksız mıyım? bu tür ilanlara nasıl bakmalı

Bence hiç bakılmamalı bile :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o zaman 10 bin çeksem beni zorlamaz heralde. 10 binden fazla borca da girmek istiyorum.

tercih meselesi ama ben araba yenilemek için hiç borca girmezdim, yinede ihtiyaç aciliyetinizi bilemediğim için sözümü çok esnek karşılayabilirsiniz :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...