Jump to content

Mazda Bluetooth'lu Araçtan Bluetooth'lu Cep Telefonuyla Müzik Dinlenebiliyor.

Srkn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 47
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

3

• Srkn

13

• Katil Balina

2

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

mazda6'da bluetooth telefonu kullanıyorum aktif olarak, ama müzik dinlemeyi denemedim hiç.. yarın deneyeceğim, çalışacak mı merak ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belki (hani bi ara forumda Amerikan versiyonunun kullanıcı tarafından çekilmiş tanıtım videosundaki) o araçta olabilir. Çünkü o videoda, şöför sesli komutla telefon rehberine girip arama yapma bi yana, ses komutuyla rehbere adres bile ekliyebiliyor. Dolayısıyla belki o araçta direksiyondan, ya da hatta ses komutu ile cihazın(mp3 player ya da telefon) içindeki müzik listesi kontrol edilebiliyordur.

o versiyonun bizdekilerden farklı olduğunu sanmıyorum. bizim arabalarda bluetooth telefon kiti menüsünde zaten rehber kısmı var, fakat numaraları ve isimleri tek tek kaydetmek gerekiyor. videoda şoför telefonun değil arabanın kayıtlı rehberine giriyor.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet arkadaşlar ben arabayı alırken söylemişlerdi sadece 90.yılda var diye.

Benim guzu nun orjinalinde var.Telefon olayını kullanıyorum.Bilhassa yoğun trafikte

Çok rahat ve keyifli oluyor gerçekten.Bilmeyenler ne oluyor diye bön bön bakıyor.

Ama hiç müzik dinlemedim o ayrı bir mesele.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Standart olarak bluetooth kiti sadece 90. yıl serisi araçlarda var. Impressive ya da Touringlerde yok. Sonradan alıp taktırabilirsiniz, o ayrı tabii. Orjinali yaklaşık 800-1100 gibi bir rakama takılabiliyor.

Yunus Abi'nin dediği gibi orjinal kit de alınabilir yada bildiğim kadarıyla multimedia sistemlerinde mevcut olan bir özellik, o bahaneyle multimedia'ya geçilebilir
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

90. yıl versiyonunda bluetooth ile telefondaki şarkıları dinleyebiliyor, direksiyondan şarkıları değiştirebiliyorsunuz. Telefonunuz arandığında ise müzik çalma duruyor, ekranda arayan numara görünüyor.. Konuşma bittikten sonra da müzik dinlemeye devam ediyorsunuz.

Sağlıcakla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Bu aparatın kullanılabilmesi için araçta orjinal olarak bluetooth olması gerekiyor di mi Abi? Ya da sonradan takılan multimedyalar falan..

bunu kullanabilmek için orj. BT kiti olması gerekmiyor.

orj. BT sistemi mazda3 mps, mazda3 90.yıl, mazda6 ve mazda6 facelift de var. diğerleri veriyor. ama lütfen yanlışım varsa düzeltin. bildiğin kadarıyla; mazda6 2008-2010 modellerdeki BT sistemi telefondan müzik desteği vermiyor. diğerlerinde kesin biliyorum destek veriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bluetooth'dan dinlenirse ses kalitesinde düşüş oluyor ben artık bluetooth'dan dinlemiyorum.Sürekli cd yazdırmakta zor geliyor.Ben arabaya mp3 bağlayıp dinlemek istiyorum artık ama istediğim mp3 player'dan dinleyince direksiyondan ses ve parça değişikliği yapabilmek ve aynı anda mp3 bağlıyken player'ın şarj olması,bunu nasıl sağlayabilirim.Lütfen parça aparat kablo vs önerisi yaparken yan sanayi mazdanın onayı olmayan ürünler önermeyin sadece bu işi servisten temin edebileceğim parçalarla veya aparatlarla orijinal şekilde yapmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cep telefonundan ses girişine çeviri yapan ara aparat kullanabilirsiniz Serkan Abi, böylece cep telefonundan ses kablo ile çıkar ve ses kalitesindeki kayıp azalır. Telefonunun modelini söyleyebilirsen örnek ürün linki verebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cep telefonundan ses girişine çeviri yapan ara aparat kullanabilirsiniz Serkan Abi, böylece cep telefonundan ses kablo ile çıkar ve ses kalitesindeki kayıp azalır. Telefonunun modelini söyleyebilirsen örnek ürün linki verebilirim.

Sağol ibrahim telefonum sony ericsson t700i.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-aksesuar-cevirici-sony-ericsson-k750-9985-kulaklik-adaptoru-38132841/detay/

Büyük ihtimal bu ürün senin telefonla uyum sağlar Serkan Abi, yada cep telefonu aksesuarı satan bir yere gidip kulaklık adaptörü dersen telefonuna göre bir ürün bulabilirsin. Hiç hiç bulamazsan temmuzda TR ye dönmüş olucam senin adına toptancıdan alıp gönderebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-aksesuar-cevirici-sony-ericsson-k750-9985-kulaklik-adaptoru-38132841/detay/

Büyük ihtimal bu ürün senin telefonla uyum sağlar Serkan Abi, yada cep telefonu aksesuarı satan bir yere gidip kulaklık adaptörü dersen telefonuna göre bir ürün bulabilirsin. Hiç hiç bulamazsan temmuzda TR ye dönmüş olucam senin adına toptancıdan alıp gönderebilirim.

İbrahim bundan var bende alt rafafını telefona taktım diyelim diğer ucu ne olacak dişi olan ucu galiba,tam olarak anlatsana bir yaws :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şu şekilde olur büyük olasılıkla sendeki kablo 3,5luk dişidir tabi aracın üzerindekinin aynısı.. sonra iki ucu erkek 3,5luk kablo ile telefonunu aracın aux çıkışına bağlayabilirsin böylelikle telefonun sesi kulaklığa verir gibi aracın teybine verir.. ama bence senin kablonun diğer ucuda erkek olandan alsaydın daha net ses alırdın çünkü telefonunla teybinin arasında tek kabloyla bağlantı yapmış olacaktın ve buda daha az ek demek ve daha az kalite kaybı demek sonucunda daha net bir ses kalitesi demek..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi nasıl mp3 player'ı aux dan bağlıyorsan aynı şekilde Türk tabiri ile 2 tarafı erkek olan kablonun bir ucu telefona bir ucu arabanın ses girişine takıyorsun ve müziği başlatıyorsun. Eğer o aparatın üstünde mikrofonu var ise teybin sesini kısarak araç içinde direk konuşabilirsinde :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamam anladım bendeki çeviriciye ek olarak 1 tane iki ucuda 3.5mm 3.5mm olan kablo alıcam o şekilde dinleyebilirim ancaaakkkk.Lanet olsunki aux girişinden dinlediğim için direksiyondan sadece sese müdahale edebilirim parça değişimi yapamam lanet olsunki  >:( Şöyle birşeyde var benim telefonum sony ericsson t700i bluetooth tan müzik dinlediğimde bu telefon mazdanın bluetoothla bağlanabilir telefonlar listesinden olduğundan müzikleri hafıza kartına değilde telefonun hafızasına atarsam direksiyondan parça değiştirebiliyorum hafıza kartına atarsam değiştiremiyorum ne alakaysa,telefonun hafızasıda 16 mb olduğu için ancak 4 5 parça alıyor.Kafayı yememek elde değil illaki servise 300 tl bayılıp extra bir aparatmı alıcaz şimdi buna birde 200 lira mp3 player ekle gitti 500  :kafa: :kafa: :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki şöyle bir püf noktası var desem.

Örneği nokia üzerinden vericem; nokia n80 marka cep telefonuma n73 Müzik Edişın aparatı almıştım ve şarkıları aparattan değiştirebiliyordum. Sony Ericson'larda da durum farksız, eğer bir walkman serisinin benzer özellikteki kulaklığını bulabilirsen ki bu kulaklıkların özellikleri 2 parça (Telefon çıkışını 3.5mm çeviren + Orjinal Sony Walkman 3.5mm kulaklık) araç ila uğraşmadan küçük bir el müdehalesi ile değiştirebilir hatta o küçük aparatı güzel bir yere tuttrabilirsen erişim kolaylığıda olur diye düşünüyorum Serkan Abi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...