Jump to content

1998 Model Mazda 626 Motor Gücü?

bodrumlu mazdacı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

şimdi iyice üzülmeye başladım :(

peki  98model 115hp 626 olan arkadaşlardan biri arabasını benim arabayala kıyaslama yapmak istermi?

en iyisi benzer bir araçla karşılaştırmak sanırım.

ben ankara kurtuluşta oturuyorum.. varsa aramızda benim gibi meraklı ve arabasını karşılaştırmaya üşenmmeyecek bir arkadaş çok sevinirim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 63
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• mazdamx-5

3

• Gökhan

3

• bodrumlu mazdacı

9

Adalet mülkün temeli

98-00 model 626 mazdaların fiyatları hangi aralıktadır orjinal temiz olanlarının?Ayrıca Bursada parça sıkıntısı yaşar mıyım?Parça fiyatları nasıl pahalı mı?Yani 626 adına her türlü bilgiyi paylaşırsanız çok memnun olurum.Daha önceden japon otomobil sahibi olmadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

bu araç 0-100 arası biraz zayıf ama sonrası çok iyi özellikle yol tutuşu çok güven veriyor benim 95 corollam vardı sinek gibiyde ama 150 den sonra ürperiyodum ama 626 öyle değil her aracın birbirine göre avantaj ve dej avantajları var corollada donanım diye bişey yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

323 1.8  115 hp; 626 2.0 115 hp. Bu iki araç arasında performans değerlemesi yapabilir misiniz? Hangisi daha az yakar; rampalarda hangisi daha güçlüdür?  Ayrı bir konu açmak istemedim. Saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

98 626 115 hp araç sahibiyim, kalkışlarda en önde çıkayım herkesi aynada göreyim gibi bir sıkıntım yok. Benim için önemli olan yol tutuşu ve güvenliği ki bunu fazlası ile veriyor.Önümdeki bir ya da  bir kaç aracı sollarken ,gerek düz yolda gerek rampada yüzümü kara çıkarmadı.İhtiyaç duyduğum anda fazlası ile beni tatmin ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

626 larda iyidir ama ikisini performans olarak kıyaslayın demiş ya arkadaş. O şekilde kıyaslandığında 1.8 323 öne çıkıyor. Öyle ki benim araba ile Metin'in Maz6 yı kıyasladığımızda da performans ibresi 323 e dönük oluyor. Bunun dışındaki hiçbir konuda 323 ler öne çıkamaz zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevaplar için çok sağolun. Benim araçtan beklentim, gaza bastığımda nazlanmasın ve rampada ve yüklü bile olsa gaza bastığımı bana hissettirsin. 0-100 arası veya kalkışlarda diğer araçları geçme gibi bir kaygım yok. Şimdiki aracım broadway. Dolayısıyla 626'nın boyutları beni biraz ürkütüyor. Ayrıca 1,8 motorun yakıt gideri daha az olur diye düşünüyorum. Ama vevaplardan anladığım kadarıyla 626'nın konforu daha üstün. Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

115 beygirlige üzülmen gerekir çünkü 135 bg fazla yakıyor ve performans pek fark etmiyor en ideali 115 bg bu aracın 135 fazla yakıyo baya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

115 beygirlige üzülmen gerekir çünkü 135 bg fazla yakıyor ve performans pek fark etmiyor en ideali 115 bg bu aracın 135 fazla yakıyo baya

Bu söylediğin maalesef yanlış. Aksine 136lıklar daha az yakar. Ama çok büyük fark yoktur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

136 bg'likten var bende de. Araç LPG'de kütahya şehiriçinde 10lt civarında, ş.arası 8,5-9lt civarında tüketiyor.

2.0 bir araca göre bence tüketim oldukça makul!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Arkadaşlar bu 115 hp ile 136 hp lerin motoru dıştan bakınca aynı gibi. motor kodlarıda aynı zaten. Mazda fazladan 21 beygiri nerden elde etmiş. Yazılım farkı mı var aralarında yoksa donanımda bişeyler değişik mi ? 115 hp olanlarla yanyana getirip kıyaslama şansım olmadı.

mazda626.net forumunda emme manifoldu, farklı eksantrik ve yüksek kompresyon olduğunu yazmış biri. Başka biride eksoz sistemi farklı demiş. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende 115 olanların 117 hp olduğunu okumuştum biyerde  ???

Kaputu açınca iki motorda görünüm olarak aynı bende aradaki fark nedir diye merak ediyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beygir farkının sıkıştırma oranından kaynaklandığını okumuştum bir mazda forumda. Şu performans meselesine gelince 115 ps 626 ve 1.8 gt kullanmış biri olarak gt daha performanslı daha atak, fakat konfor olarak 626 2 tık önde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim araçlar daha hafif abi ataklık bundan olsa gerek.

Arada yalnızca 85 kg fark var Oğuzhan ama olabilir tabii. Pek kafa yormadım. Fakat devir ve hız olarak 626 biraz daha iyi. Örneğin 3000 devirde 323 110 km de gidiyosan, 626 da aynı devirde 120 km ile gidiyosun. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O dediğin şanzıman dişli oranları ile ilgili abi. Ataklıkta ondandır muhtemelen. 626 nın son hızı daha yüksek olsa gerek.

Haklısın zaten 626 larda ibre 240. Bu arada mazdanın gerçekçiliğini seviyorum. Ne varsa onu yazıyor. 220 yazıyor 210 görüyosun. Almanlar 260-280 yazıyolar 180 i geçmiyo arabalar. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar bu 115 hp ile 136 hp lerin motoru dıştan bakınca aynı gibi. motor kodlarıda aynı zaten. Mazda fazladan 21 beygiri nerden elde etmiş. Yazılım farkı mı var aralarında yoksa donanımda bişeyler değişik mi ? 115 hp olanlarla yanyana getirip kıyaslama şansım olmadı.

mazda626.net forumunda emme manifoldu, farklı eksantrik ve yüksek kompresyon olduğunu yazmış biri. Başka biride egzoz sistemi farklı demiş. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Aynı soruyu ben de çok sordum kendime. Bende de 136 beygir 626 var ama bazılaında 115 yazıyor. Hatta daha önce 1993 115 beygir vardı aynı motor(DOCH) olduğuna göre acaba diyorum bujilerden mi kaynaklanıyor bu fark? yoksa çekikgöz kardeşlerimiz bizimkilere fazladan at mı  yerleştirmiş?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir konu daha, bende arabanın kaa kağıdı yok ama üzerinde GLX yazıyor. Bazen Gt falan da görüyorum forumlarda. 2000 model  626 bunun değişik modelleri var mı niye göre 115 niye göre 136 acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...