Jump to content

Ön Cam Isıtıcı

manovar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ön cam isiticinin calisip çalışmadığını anlamanın bir yolu var mıdır?

Bugün düğmeye bastigimda sanki çok farketmedi gibi geldi de bana. Bu arada bizim aynalarda isiticinin varmı acaba rezistansa basınca aynadaku kar ve buzlar erimeye basladida.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cam buğulu iken klimayı açmayıp sadece ön cam ısıtıcısını çalıştırın. Buğu çözülürse çalışıyor demektir. Ayna ile de servis şöyle bir bilgi vermişti: ayna ısıtıcının özel bir tuşu yok, hava belli bir sıcaklığa düşünce otomatik rezistans çalışıyor demişlerdi.

özel bir tuşu var. arka cam ısıtıcıyla beraber çalışır. ön cam rezistans tuşu da ayrı. ön cam buğu çözme tuşu da ayrı. yan yana 3 tane tuş var özetle...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cam buğulu iken klimayı açmayıp sadece ön cam ısıtıcısını çalıştırın. Buğu çözülürse çalışıyor demektir. Ayna ile de servis şöyle bir bilgi vermişti: ayna ısıtıcının özel bir tuşu yok, hava belli bir sıcaklığa düşünce otomatik rezistans çalışıyor demişlerdi.

Benim bu sabah cam buzlanmıştı 2 dkda çözdü :) sadece ısıtıcıyı açmıştım... Ayna ısıtıcıları arka ısıtıcı açınca devreye giriyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ön cam ısıtıcı (rezistans) ve ön cam buğu çözücü farklı iki işlem ve farklı 2 düğmeye sahip

buğu çözücüye basınca (dışarı daki hava ve araç içinde ki hava farklılığından meydana gelir ve kış olacak diye bir koşul yok) otomatikman ac devreye girer ve buğuyu çözer

ön cam ısıtıcı ise camın buzlanmasında aynı arka camda olduğu gibi işlevi vardır

arka rezistans düğmesine basıldığında aynalarda ki ısıtma sistemi de devreye girer

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet çözer ancak şöyle bir de sorun var..

arka cam rezistansı için de geçerli bu sorun şöyle ki

uzun süre kullanırsan camı patlatma ihtimali de var amaaaaaaa

mazda bu sorunu da çözmüş...

sistem 15 dk çalıştıktan sonra otomatikman stop ediyor kendini

yani sen dalgınlıkla açık bıraksan veya çocuk oynasa da düğmelerle sorun yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

veya camının buzlanmasını istemiyorsan

akşamdan gazete kağıdı ile camı kapla (çift kat gazete)

patatesi ikiye böl cama sür

elmayı ikiye böl cama sür

(her ikiside aslında aynıdır sadece kokuları farklıdır duruma göre hangisi ucuzsa onu kullanırsın :D )

yok ben mazdamı boşuna mı aldım diyorsan saygı duyarım

o metodları da başka araç sahipleri kullansın.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı zamanda klimayı çalıştırmadan buğu çzömeye de yarıyor. Çok faydalı ve rakiplerinde olmayan bir icat.

Kesinlikle mükemmel bir icad. Çok faydalı çok akıllıca ve çok karizmatik  :clap:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ön cam ısıtıcısından her bahsettiğimde yanımdaki insanlar eblekh eblekh bakıyolar, nasıl yani ön camda da mı rezistans var, olmaz öyle şey, yok o sıcak hava veren sistem, sen yanlış biliyosun, aynalarla arka camda vardır önde yoktur vs.vs. :)

camlara film çektirirken de sonaxtakiler de çok şaşırmıştı; vay be ön camda da rezistans varmış demişlerdi...

çok iddaa edip tatlısını yediğim bi arkadaşım bile var bu rezistans sayesinde :)  :tey:

(itiraf: benden önde mazda 3 alan arkadaşımda ön cam rezistansından bahsettiğinde hade len olurmu öyle şey demiştim bende, allahtan çok ısrar etmemiştim :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 yıl sonra ...

Selam arkadaşlar 2012 mazda3 lerde otamatik ön cam ısıtma var mı benim arabada yok başkaların arabasında var orjinal var mıdır bilen yaza bilir mi şimdiden teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Tonyali :

Selam arkadaşlar 2012 mazda3 lerde otamatik ön cam ısıtma var mı benim arabada yok başkaların arabasında var orjinal var mıdır bilen yaza bilir mi şimdiden teşekkürler. 

Bir saat önce, Mazda41 :

Otomatik viteslerde on cam rezistansi yok,dizellerdede sunroof yoktur

Comfort ve Touring hariç İmpressive ve Mirai modellerince ön cam rezistansı var.

Bu arada forumda mevcut konu altında birleştiriyorum konuyu..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, İlhan :

Comfort ve Touring hariç İmpressive ve Mirai modellerince ön cam rezistansı var.

Aracım Mirai ancak ön cam rezistans yok bildiğim kadarıyla, makyajlı kasaların hiçbirinde yok yine bildiğim kadarıyla :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, serkan306 :

Aracım Mirai ancak ön cam rezistans yok bildiğim kadarıyla, makyajlı kasaların hiçbirinde yok yine bildiğim kadarıyla :(

Pes artık, makyajdan sonra bunudamı kısmışlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, İlhan :

Pes artık, makyajdan sonra bunudamı kısmışlar.

Valla ben de anlam veremdim, buna kim veriyorsa saçmalamada zirve yapmış. Araca envayi çeşit özellik koyacaksın ama tek dokunuşla açılan cam sadece sürücü koltuğu olacak. Makyajsız kasada olan uzaktan açılan camlar, ısıtmalı ön cam vs... Bu kadar plansız, anlamsız iş yapılmaz. Dizel araçta sunroof olmaması falan, kullanım klavuzuna bakıyorum, start-stop özelliği dahi var makyajlı kasalarda, elektrikli koltuk falan. Hadi bunları standart paket olarak sunmuyorsun, bari opsiyonla sat, hatta stokta da tutma yurt dışından gelsin, isteyen alsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, İlhan :

Yok abim makyajsiz kasalarda oldugunuda senden ogrendim 

2 saat önce, serkan306 :

Valla ben de anlam veremdim, buna kim veriyorsa saçmalamada zirve yapmış. Araca envayi çeşit özellik koyacaksın ama tek dokunuşla açılan cam sadece sürücü koltuğu olacak. Makyajsız kasada olan uzaktan açılan camlar, ısıtmalı ön cam vs... Bu kadar plansız, anlamsız iş yapılmaz. Dizel araçta sunroof olmaması falan, kullanım klavuzuna bakıyorum, start-stop özelliği dahi var makyajlı kasalarda, elektrikli koltuk falan. Hadi bunları standart paket olarak sunmuyorsun, bari opsiyonla sat, hatta stokta da tutma yurt dışından gelsin, isteyen alsın.

2. Nesillerde star stop olan dizel var mi ki ve. Mirai de elektrikli koltuk var mi

Kisaca rezistans manuel ve impressive paket araclarda var makyajli kasalarda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olmayan araçlara sonradan montaj ettirebiliyor muyuz? bak ben de simdi meraklandım :-) 

Bu tarz şeyleri düşünmeden duramiyorum.beynim simdi bunun için yorulacak :-)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, Mazda41 :

2. Nesillerde star stop olan dizel var mi ki ve. Mirai de elektrikli koltuk var mi

Kisaca rezistans manuel ve impressive paket araclarda var makyajli kasalarda

2. nesillerde start stop olan dizel belki yurt dışında vardır ama zaten Türkiye'de en donanımlı paket olan Mirai sadece benzinli ve otomatik olarak geldi.

El kitabında direkt çeviri yapıldığı için yurt dışında elektrikli koltuk var olduğu anlaşılıyor ama Türkiye'de yok. Hatta eğer yanlış hatırlamıyorsam skyactive olarak bile üretilmiş 2. nesil ama Türkiye'de yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2012 yi satıp 2010 almayı düşünüyorum onda daha çok özellik var model yükseldikçe özelliklerini çalmışlar mazda'ya hiç yakışmadı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Tonyali :

2012 yi satıp 2010 almayı düşünüyorum onda daha çok özellik var model yükseldikçe özelliklerini çalmışlar mazda'ya hiç yakışmadı. 

Benim araçda 2012 model, makyajlı kasa,öncam resizistansı var, başka eksik olan hangi donanımlar, yazabilirmisiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...