Jump to content

95 oktan mı , 97 oktan mı? (2009 ve Öncesi AT)

goarakesh
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar benim araçta shell 95 oktan kullanınca benzin daha çabuk bitiyor, 97 kullanınca daha uzun gidiyor, gaza ikisinde de aynı seviyelerde basarak kullanıyorum ama ciddi bir fark hissetmeye başladım, 95'e su mu katıyorlar acaba  :D, şaka yapmıyorum, ondan dolayı artık hep 97 almaya başladım.

doğrudur bende yanlışlıkla 97 oktan aldım shell den çok fark etti gidişi belki içindeki temizleyici malzemeler daha çok olduğu için motoru temizledi mi rahatlattı mı artık bilmiyorum çünkü benzinlikten çıkınca biraz yüklendiğimde egzostan biraz siyah duman attı sonra kesti ve hızlanması için çok yüklenmeme gerek kalmadığından daha az yakıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabi şuna da dikkat etmek lazım: Piyasada 97 oktan diye satılan yakıtlar katkılı 95 oktan yakıttır. Aslında yakıtın oktan sayısı değişmemiştir. Yani tamamen bir reklam meselesi. Hatırlarsanız bir ara 98 oktan benzin çıkmıştı, ki vergilendirmesi farklı olduğu için 95 ile arasında ciddi bir fiyat farkı vardı. Tabi baktılar kimse almıyor, 95'e katkı koydular. Vergi dilimi değişmedi ama adı 97 oldu. Pazarlama usulü yani. Derseniz ki benim yakıtım temizleyicili, katkılı zartzurtlu olsun, 97 alın. Ama yakıtın yanma karakteristiği 95 oktan olacak, performans da aynı olacaktır. İçindeki katkılar da belki yararlı olur belki de zararlı olur. Kısmet artık...

Burada net olarak açıklanmış, 97 sahtekarlıktan başka bir şey değil, fiyatlarını da çok yaklaştırdılar zaten, siz güvendiğiniz bayiiden alın, 95 diye aldığınız su katılmamış olsun, ona fit olun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...