Jump to content

Yeni Jetta & Yeni Mazda 3

Xman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim fikrimi soracak olursanız eğer,öyle wv,reno,fiat gibi yollarda çok görünen bi araç olmasın mazdacıların kullandıkları araçlar.Yukarda belittiğim markaların çoğu Rent a car arabası zaten.adım başı görüyosunuz.Ama bizimkileri çok nadir görüyosunuz.Benim bulunduğum beldede sadece bende var mesela mazda 3 hb.Açıkcası buda benim hoşuma gidiyor yani.

+++1

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yanıt 48
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

5

• Gökhan

11

• grk41

4

• Xman

12

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• 1 ay sonra ...

Doğuş 65' e de satsa yeridir. Mazda dendi mi Mermerler faciası geliyor insanların aklına. Motor kısmına alınacak bir darbe aracın perte çıkması demekti ki; parça fiyatları kazığında ötesinde, vicdansızlık örneğiydi.

Doğuş Oto ise akıllıca davrandı, yeri geldi ucuza verdi şimdide kaymağını yiyiyor. Yoksa araçları Mazda'nın oldukça gerisinde. Passat, Jetta, Vectra, Megane, Corolla, Audi kullanmış biri olarak söylüyorum; 2004 Mazda 3'üm, 2007 Jetta, 2006 Vectra, 2008 Megane ve 2007 Corolla'dan fersah fersah ilerideydi. Üstelik hepsinden daha ucuza almama rağmen.

Yakıt tüketimi olarak Mazda 3' de 160 km hızda asla 8.4'ün üzerine çıkamadım. 100-110 km hızlarda 7 litreninde altına düşüremedim. Anladığım şu; Mazda araçları yüksek devirli araçlar. 3500 devir ve ötesinde yakıt tüketimi artmıyor. Ama bir Megane' de 6.5 litre olan yakıt tüketimi 160 km'ye dayandığınızda 9.5-10 litreye çıkıyor. Vectra ve Jetta faciasını da saymıyorum; onlarda 11 litre üzerini de rahatlıkla görüyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

VW ÖTV öncesinde zam yapıp ÖTV kaymağını yediği için ceza alan bir şirket :) Ben de ucuz verdiğini pek görmedim.

Ha bahsedilen durum 1996 larda Poloların ilk çıktığı zaman ise o başka..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vosvos hiç bir zaman ucuza vermedi... Bir ara "vergilendirme sisteminden" dolayı otomatikmen ucuz oldu. Yoksa her zaman pahalıya sattı araçlarını. Yani Mazda'da Avrupa markası olsaydı durum farklı olacaktı. Ama honda ve toyota yerli üretime geçip yırttılar, mazda yırtamadı...

Semavi benim bahsettiğim olayda uzakdoğu asya araçlarına uygulanan gümrük vergisi ile alakalıydı. Yeri geldi Mazda'dan ucuza sattı demeye çalışmıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...