Jump to content

Mazda3'e Hollandalı Vialle LPi Sistemi Taktırdım

goarakesh
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bu uygulamanın en iyi yanı yüzbin km üstü kullanıpta sorunsuz kullanan kişilerin olması.

yüksek ısıdan kaynaklanan sorunların görülmediği,diğer markalarda oluşan erime,yanma gibi aksaklıkların yaşanmadığı bilgisi verildi.

bu sözlerden tam tatmin olmadığımdan  tek tek bayileri aradım.ankara bayisi artık yapmadıklarını,izmir bayisi mazda için uygun olmadığını(mazda için hiçbir şekilde lpg uygun değil dediler),samsun bayisi bilemediklerini mazda için yapamayacaklarını söylediler. istanbul bayisi daha önce benzer araçlarda kullananlar olduğunu

mazda için kullananlar olduğunu ve sorun yaşamadıklarını rahatlıkla kullanabileceğimizi söyledi.

prince marka sistemde diğer markalardan farklı olarak yağlama sistemi kurulması gerektiği bu nedenle fiyatın ikibin altıyüz tl olduğu bilgisi verildi.

kendi adıma diğer markalardansa bu sistem aklıma en yatanı.

peşinen söyleyeyim dizel almadım çünkü arada yedibin tl fark,motorunun mazda olmaması,sunroof başta olmak üzere pek çok donanımının eksik olması gibi sebepler sayabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence en güzelini yapmışsınız . zaten sorun sadece yakıttan kar etmek değil ki. yakıttan kar ederken aracın motoruna en az zararın verilmesi. lpg li araçlarda en fazla sorunsuz yapabileceğiniz km 100.000 lpg li bi aracı lpg taktırdıktan sonra 80.000 km yaptıktan sonra satmak gerekiyor zaten satmazsanız da motoru illaki sorun yapıyor. insallah bu lpi sisteminde bu tür sorunlar yaşanmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Çok uzun ve detaylı araştırmalarımdan sonra prinsle kafa kafaya çarpışan bir marka olan VIALLE LPFI sistemi taktırdım. Bana KDV dahil 2950 TL.'ye mal oldu. Araştırmalarım sonucunda neredeyse tam prins valve care otomatik yağlama sistemli lpg taktırmaya karar vermiştim ki, daha ileri bir teknolijide olan benzin pompası yerine gaz pompalı sıvı püskürtme sistemli VİALLE LPFI' yı öğrendim. (Bu arada PRİNS'inde sıvı püskürtme sistemli kiti 2011 ortalarında geliyormuş türkiyeye.) VIALLE TEMSA yetkilileri bana sistemin şu an dünyadaki en kaliteli, en gelişmiş ve benzin mantığında çalışan tek sistem olduğunu söylediler. Pek yaygın olmayan yeni yeni yayılan, mazda 3'ede sadece ankara ve istanbulda 2 kişiye takılan bu sistemi bende bir izmirli olarak taktırmış oldum. İlk başlarda fiyatının yüksek olmasından dolayı ve pek yaygın olmadığından dolayıda bu kiti taktırırken gözüm korkuyordu; çünkü Mazda 3'te 50.000, 60.000 leri devirmiş birileri yoktu bu sistemle; ama istanbul ve ankarada mazda 3'lerine taktıran 2 kişi ile görüşünce ikna oldum; sonucundan çok memnunlardı. Gerek performansından gereksede yakıtından memnun olduklarını söylediler. Hemen hemen 10.000 KM yapmışlardı. Sonunda ikna oldum ve taktırdım. Bana gelince; İlk izlenimlerim çok süper; :) araçta tık yok; performans harika, yakıtı daha hesaplamadım. Arıza lambası hiç yanmadı. VIALLE iyi arkadaşlar; ama zaman gösterecek, magnezyum subablara zarar verip vermeyeceğini. Hassas motorlu araçlar için özel olarak üretildiği bilgilerini aldığım için ve yanma mantığı benzin mantığında olduğu için ısı derecesi lpg kadar yüksek olmadığından dolayı bu markayı tercih ettim. Daha detaylı bilgiyi resmi web sayfasından öğrenebilirsiniz.

www.vialle.com.tr

Herkese selamlar

edit: başlıktaki tamamı büyük harfler düzeltildi.

hayirli olsun bence de 1.sirada hollandali vialle 2.sirada ise teleflex fiyat 1900-2000 TLBen teleflex taktirmistim 10.000 km oldu benzin mi lpg ile mi gidiyorum farkinda degilim
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest metin_4154

Bence en güzelini yapmışsınız . zaten sorun sadece yakıttan kar etmek değil ki. yakıttan kar ederken aracın motoruna en az zararın verilmesi. lpg li araçlarda en fazla sorunsuz yapabileceğiniz km 100.000 lpg li bi aracı lpg taktırdıktan sonra 80.000 km yaptıktan sonra satmak gerekiyor zaten satmazsanız da motoru illaki sorun yapıyor. insallah bu lpi sisteminde bu tür sorunlar yaşanmaz.

Emin olun motorda hiçbir sorun çıkmıyor.Kompresyon ölçümü 120-130 geliyor hala.90000 km olmuştu galiba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...