Jump to content

2011 Motorlu Taşıt Vergileri

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hobaa, o hareket devletin sana küsme sebebidir ağam. Maazallah devlet bir küserse hiç barışmaz. Devlet bizi hep sevmeli. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 91
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

16

• Gökhan

13

• S.Halilduru

13

• Xman

13

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Hobaa, o hareket devletin sana küsme sebebidir ağam. Maazallah devlet bir küserse hiç barışmaz. Devlet bizi hep sevmeli. :)

Devlet bizi yeterince seviyor hocam daha fazla sevmesin lütfen. Benzin alırken seviyor, araç alırken seviyor, sağlık primi ödememmize karşın sağlık hizmeti alırken seviyor, vergisini peşinen ödeyip kazandığımız maaşımızı harcarken (kdv) tekrar seviyor, hatta o kadar çok seviyor ki öldükten sonra bile sevmeye ( mezar parası ) devam ediyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir sene sonra geliyorsun yanıma çok dert etme :D

1490 dert edilmezmi abi yaa karşılığında aldığım bişey olsa zoruma gitmiycek seneye senin yanındayım ama oda az deilki 800

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 4 taksit çektirdim gitti ilk taksidi :)  taksitler bitip 2 ay geçmeden temmuz ödemesi dayanacak kapıya :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayatımız bi yerlere bi şeyler ödemekle geçiyor, bazen diyorum gidiyim memlekete yerleşiyim köye ne araba, ne adsl, ne kablo tv, ne mtv :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bi egzoz ucu karşılığında kullandırtabilirim Abi ;)

benim bildiğim tek kullanım oluyor Yunus :)

garanti de sonax'ta indirim veriyormuş babamın araca düşünüyorum aslında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi o yasa ilk çıktığında farkına varanlar fırsatı hemen değerlendirdi,hatta daha önceden yatırdıkları fazla paralarıda devlet tarafından geri iade edilmişti.dediğin gibi devlet bu işin farkına varınca böyle saçma rakamlar ile oyun yapmaya başladı

kasko bedellerine göre hesapladım... Bu maliye tam çaggal :D

kanuna göre kasko bedelinin %5inden fazla vergi ödüyorsanız bir alt kademeye düşüyor... peki devlet baba ne yapmış... 26450 2.3 sporta bedel koymuş. Düze ise sadece 100 lira indirimle 26350 koymuşki vergi güme gitmesin. Malum peşin alınabilrn bir vergi...Peki durum ne oluyor?

1315 lira vergisi..

2,3 düzün %5i 1317,5 lira

2,3 sportun %5i 1322 lira...

yani ben senden daha çaggalım, her türlü geçiririm diyor!

benim araç 98 model mazda 626 2.0 glx kasko değeri 9.800 tl vergi dairesine dilekçe verdim.2011 yılı motorlu taşıtlar vergimin kasko değeri üzerinden ödenmesi diyerek hemen hesaplandı.sonuç:256-83=173 tl ilk altı ay için ödedim 83 lira kar ilgili arkadaşlara duyurulur.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim araç 98 model mazda 626 2.0 glx kasko değeri 9.800 tl vergi dairesine dilekçe verdim.2011 yılı motorlu taşıtlar vergimin kasko değeri üzerinden ödenmesi diyerek hemen hesaplandı.sonuç:256-83=173 tl ilk altı ay için ödedim 83 lira kar ilgili arkadaşlara duyurulur.

Bırcı baksın buraya, onun da araç aynı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

MTV’de Son Gün Pazartesi

Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) ilk taksit ödeme dönemi, 31 Ocak Pazartesi akşamı sona erecek.

Motorlu Taşıtlar Vergisi mükellefleri, 2011 yılı MTV'nin birinci taksidini vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi daireleri ya da Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasında (www.gib.gov.tr) yer alan İnternet Vergi Dairesine girerek, kredi kartıyla ödeyebiliyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisinde ikinci taksit ödemeleri, Temmuz ayı içinde yapılacak. Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri, araç sahiplerini, daha sonra cezalı ödeme durumuna düşmemeleri için MTV'nin ilk taksidini bu ay içinde mutlaka yatırmaları konusunda uyardı.

Motorlu Taşıtlar Vergisi, bütçenin önemli gelir kalemleri arasında bulunuyor. 2010 yılında 4 milyar 328 milyon 268 bin liralık MTV geliri öngörülmesine karşılık, geçen yıl tahsil edilen MTV tutarı 5 milyar 33 milyon 84 bin lira olarak gerçekleşti. 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesinde de bu yıl için 6 milyar 48 milyon 40 bin liralık MTV geliri tahminine yer verildi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9800 ün %5 i 490TL yapıyor yarısı 245 TL ediyor siz 173TL ödemişsiniz  :krrsz: değişik bir hesap mı yapıyorlar yoksa ben mi çok düz mantık gittim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...