Jump to content

lpg taktırayımmı ?

seferihisarlı mazdacı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

seferihisarlı mazdacı
:( :(aracım karbülatörlü sedan lpg taktırmayı düşünüyordum fakat çevremden bazıları mazdalar lpg yi sevmez motoru çabuk bitirirsin falan dediler aklımı karıştırdılar mazdaların motoru lpg ye dayanmıyor falan gibi laflar ettiler  sizler ne diyorsunuz benzinli araç tamam daha sağlıklı ve performanslı oluyor ama benzindede çok yakıyor  iki arada bi derede kaldım acaba şöyle ucuz yollu sıralı olmayan normal kitlerden taktırsammı arabayıda fazla kullanmıyorum bu avantajmı olur boşa masrafmı olur kara veremedim ..... :( :( :( :( :(
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

:( :(aracım karbülatörlü sedan lpg taktırmayı düşünüyordum fakat çevremden bazıları mazdalar lpg yi sevmez motoru çabuk bitirirsin falan dediler aklımı karıştırdılar mazdaların motoru lpg ye dayanmıyor falan gibi laflar ettiler  sizler ne diyorsunuz benzinli araç tamam daha sağlıklı ve performanslı oluyor ama benzindede çok yakıyor  iki arada bi derede kaldım acaba şöyle ucuz yollu sıralı olmayan normal kitlerden taktırsammı arabayıda fazla kullanmıyorum bu avantajmı olur boşa masrafmı olur kara veremedim ..... :( :( :( :( :(

Benimde 90 Model sedan Mazda aracım var birtane. Lpg-323 Bölümünde Bende LPG'li oldum diye bir konu ve buna benzer birçok konu var tartışılmış Bir göz at istersen

http://www.mazdaclubtr.com/index.php/topic,20372.0.html

Kısaca iyi bir montajla pişman olmazsın diyeyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ibrahim

450tl ye dönüşüm yapılıyor bildiğim kadarıyla(karbüratörlü olduğu için), eğer çok yol yapıyorsanız lpg taktırmanız daha iyi olur zaten. Aracın lpg sini fakir yani kısık ayarlanmadıktan sonra motorda yıpranma daha az olur duruma göre haftada 1 gün benzinde kullanırsanız motor verimini kaybetmemiş olursunuz.

Sıralı sistemleri zaten sizin aracınıza uygulamak biraz sıkıntılı, bir diğer açıdan bakarsanız lpg de yaptıgınız tasarruf ile zaten aracınızı daha diri bir şekile getirir bakımlarını daha rahat yaptırırsınız, cebiniz rahat eder.

Bir diğer yandan aracınızdaki buji buji kablosu hava filtresi gibi parçalarıda orjinal kullanırsanız her sene lpg nin eskiteceği buji kablosu buji değişim masrafından kurtulursunuz, gerçi 4 buji 20 lira gibi birşey olması lazım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fazla kullanılmayan bir araca lpg taktırmak pek mantıklı olmaz. Bunun muyenesi, bakımı vs. yorar insanı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...