Jump to content

Mazda3 LPG aşırı yakıt tüketimi ve titreme

relics
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benzinde denemedim işin gerçeği. bir deniyeyim. İzmir de mazdadan anlayan bir usta tanıdığınız var mıdır. servise götürmek istemiyorum. daha önce servisle sorunlar yaşamış arabayı aldığım vatandaş. motor kulakçığını değiştirmiştim kore malı orjinali 450 yan sanayi kore malı 150 idi. bende kore malını taktırdım. ilk başlarda titreme yoktu ama şimdi yine var. ama motor kulakçığındanmı bilemiyorum. tanıdığınız bir usta var mıdır İzmir'de ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 43
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

6

• Fotifoti

3

• relics

18

• joys_eftelya

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

2 usta var.. Biri Dündar Usta diğer Ferser Otomotiv. Her ikisi de sitenin üyesi ama çok sık uğramıyorlar ;

Firma adı: Ferser Otomotiv

Adres: 282/2 Sok. No:27

Bornova Merkez, Bornova, İzmir

Telefon Numarası:

+90 232 435 03 92

Dündar Usta ; Japoncar Servis

* Adres: ... 6. sanayi sitesi 677/38 s. Buca - İZMİR

Telefon: ................................... (535) 279 1111

Telefon: ................................... (232) 282 2040

Email:.......................... info@japoncarservis.net

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6. sanayide bi bakımcı ustam var ona vermiştim. orjinali 450 tl miş. öyle söylemişti. büyük metal bir parça takılmış motorun içine..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg filtresini değiştirmediyseniz acil değiştirin  hem titreme düzelecek hemde yakıt yüzde 10 azalacaktır.çoğu zaman lpg filtresi ihmal ediliyor.benimde başıma gelmişti araba benzinde bile düzensiz çalışmaya başlamıştı filtre değişince sorun tamamen düzeldi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg filtresi yeni değişmişti. bugün sanayide dündar ustaya gittim. sağolsun çok ilgilendi. bujileri, hava filtresini ve lpg ayarlarını değiştirdi. bakalım şimdi nasıl olacak. buraya yazıcam tekrar sonucu..ilginize teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mrb. arkadaşlar. titreme olayı ne yazıkki yine var. Dündar ustayla iki kişi denemiştik ama titreme arabada fazla kişi olduğunda oluyormuş. dün uzun yol yaptım araç ful doluydu ve 2-3 vites geçişlerinde titremeyi yine yapıyor. ayrıca 20 tl. lik gaz ile 70 km. yaptım. 285 kuruş. şehir içi şehir dışı karışık diyelim. yakıt yine fazla ne yapıcam bilemiyorum. Dündar ustaya yine uğrıycaz sanırım. bi arkadaşım titremeyi şanzıman yağından yapabilir dedi. ona baktırıcam birde. fazla yakma olayına gelince daha sadece 20 tl lik gaz ile denedim. farklı bir yerden alıp tekrar deniycem. bazen gaz diye hava basıyorlar biliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok ilginçtirki dün gazı biten arabayı bugün yine 13 km. kullandım. 20 tl. ile 83 km. yaptım şuan. bu sanırım normal gözüküyor. Dündar usta mıknatıslı tasarruf kitinden bahsetti. en az 1 lt. yakıtını düşürür dedi. fiyatı 200 tl. kullanan oldumu hiç acaba bundan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mrb. arkadaşlar yakıt olayını deniyorum çözüldü sayıyorum zamanla görücem. Titreme ile ilgili yine dündar ustaya gittim iç akslardan olduğunu söyledi. ama mazda 3 hb iç aks heralde kolay bulunan birşey değil nette yedek parçacılarda bulamadım. bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ? yedek parçacı bir firma ile görüştüm biz kendimiz yaparız dedi 350 tl. fiyat çekti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba relics. Bahsettiğin soruna benzer bir sorun benim araçta da vardı. Aracım özellikle vites geçişlerinde titriyordu. Titreme esnasında "tak" "tak" şeklinde ses geliyordu. Sürüş keyfi hissedemedim desem yeridir. Mazda dan çok iyi anlayan bir usta var diyen arkadaşımın sözüne uydum, bahsettiği yere gittim. Şöyle bir tur attı. Muhtemelen Kulaklarda bir sorun var dedi. Aracı bir günlüğüne bırak iyice bakalım dedi. Kafama pek yatmadı.

Bırakmadım. Başka bir ustaya götürdüm. Toyota da uzman bir usta. İki tur attı. Abi dedi bu titreme akslardan geliyor dedi.  Çok güvendiğim için ona bir günlüğüne bıraktım. Dediği gibi aksta sorun varmış, sağ aks boşluk yapmış. Orjinalini takalım dedim. Hiç gerek yok, bir tornacı eli deysin, muhtemelen olur dedi. Sağolsun. Çok güzel yaptı.

Titreme sorunu en azından sürüş keyfi verecek kadar da olsa azaldı. Daha bugün başka bir sorundan ötürü mazda servisine gittim. Hazır gitmişken "motor bana fazla titriyor gibi geliyor, bu normal mi acaba" diye sordum. Çok az incelemeden sonra sağ motor kulağının kopuk olduğunu öğrendim ve değiştirttim.(orj parça fiyatı 290+KDV) İnanamazsınız araç rölantide iken kabin içerisinde bir ses bile duymadım. Mazdanın keyfine bugün vardım desem yeridir.

Yakıt konusuna gelince benim araçta da lovato marka lpg var. Diğer lpg li mazda 3 1.6 kullanıcılarına göre yakıt sarfiyatı biraz fazla (İstanbul ş. içi 260 krş, ş. dışı 180.) Ben bugün ayrıca aracıma orjinal mazda bujileri taktırdım. Çekiş eskiye nazaran daha iyi gibi oldu. Servise göre bu bujiler yakıt sarfiyatını da azaltır dedi. (4 buji orj. 22 TL.).Yeni yakıt sarfiyat ölçümleri yaptığımda tekrar sizinle paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evt. en son banada akstan dediler. tornacıya bende yaptırıcam. motor kulakçığını yaptırmıştım zaten. gerçekten araba rölantide sanki çalışmıyor gibi. ama soğuk havalarda mazda 3 ne yazıkki çok yakıt tüketiyor ben bunu anladım. mazda servisine gittim yakıt sarfiyatın normal dediler. ama şehir dışı sen 180 kr. şa bu havalarda düştüysen ne mutlu sana diyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ş.içi ş.arası karışık 20 tl ye 110 km gittim.bu arada benm de tek sorunum mazdamla ilgili motor sesi içeri çok geliyor.Geçen bi arkadaş kullandın 120 km hıza gelince adam 6.vitesi aradı yanii motor sesinden vites değiştirme ihtiyacı duydu sizdede varmı böyle sorunlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Sağ aks kulağında boşluk var benim de ve özellikle geri vites kalkışlarına alttan tak diye bir ses duyuyorum bazen. Hemen değiştirmem imkansız. Bir müddet daha böyle kullanmak zorundayım. Acaba sorun olur mu arkadaşlar? Bu arada maliyeti hakkında bilgi ve görüşlerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

ş.içi ş.arası karışık 20 tl ye 110 km gittim.bu arada benm de tek sorunum mazdamla ilgili motor sesi içeri çok geliyor.Geçen bi arkadaş kullandın 120 km hıza gelince adam 6.vitesi aradı yanii motor sesinden vites değiştirme ihtiyacı duydu sizdede varmı böyle sorunlar

arkadaşım, bendede 2005 mazda3 var .40 gün falan oldu alalı 2. el yani.

senin dediğin motor sesi bende yok hatta sıfır alıp 2 ay önce sattığım 2005 corollada

120 yi geçince motor uğultusu rahatsız ederdi beni.

fakat mazdada 160 km hızda ses yok denecek kadar az geldi bana.istersen serviste usta ile test sürüşüne çık bir fikir verebilir size.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

arkadaşlar benim bayağ zamandır subap sıkıntım olmasına rağmen arabam fazla yakmıyor. lpg den dolayı subap sıkıntısının en önemli belirtilerinden birinin aracın fazla yakması olduğunu biliyorum. ama benim arabada 5-6 aydır böyle bir problem olmadı. en son 117 liralık lpg ile 605 km yol yaptım. şehir içi ve dışı karışık. genellikle 19-23 kuruş arasında seyrediyor değerler. aslında subaplardan dolayı daha fazla yakması gerekmezmi arabanın..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim mazda 3 tede subap sorunu var geçen 190  km yolda 14 lt yaktı 33 tl ye geldim oda km de 17 kuruş gibi bi değer ortalama hızım 90 km idi.  ama araba gaza bastığında kendini hemen topralamıyor rampaya geldinmi felaket çekişten düşüyor öyle zamanlarda gitmiyor diye basınca söylendiği gibi fazla yakıyor ama 90 km gibi ortalama bi hızla gidince tüketimi normal

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim mazda 3 tede subap sorunu var geçen 190  km yolda 14 lt yaktı 33 tl ye geldim oda km de 17 kuruş gibi bi değer ortalama hızım 90 km idi.  ama araba gaza bastığında kendini hemen topralamıyor rampaya geldinmi felaket çekişten düşüyor öyle zamanlarda gitmiyor diye basınca söylendiği gibi fazla yakıyor ama 90 km gibi ortalama bi hızla gidince tüketimi normal

Araç kaç bin km de ? bir de lpg markası falan ne ?  nerede montaj yapıldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence bu değerler çok ekonomik. demekki subap arızası okadar da abartıldığı gibi aşırı yakıt tüketimi ne neden olmuyor diye bi sonuca varabiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...