Jump to content

Mazda 3 almaya çok yakınım.. Kafam karışık ama..

tinyamasisurum0

Tavsiye Edilen Mesajlar

bende diyorumki 50000km de 2007 model 26 ya kırk yılda bir düşer,bende çok bekledim araştırdım ama 130000km de aldım 25 e

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bakımlı bir mazda3te  130-140 bin bile olsa ne şanzıman nede motorundan korkarım... KM'ye göre fiyatına bakar alırım, dert etmem... Mazda3 ümü 115 binde aldım 125binde sattım... Dynoya soktuğumuzda 105 hpyi net verdi araç... Bacanağın araçta 132binde... tık demiyor maşallah...

Kadir senin durum farklı.Biz senin gibi arabayı 5-10 bin kullanıp satmıyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yorumlarınıza baktım da arkadaşlar hem bas bas bağırıyorsunuz japonda km önemli değil diye hem adamın sorduğu arabaya km fazla yok 50000 km yi geçmeyecek flan diyosunuz bu  ne perhiz ne lahna turşusu.siz değilmisiniz mazda şöyle güzel böyle  sorunsuz araba km hiç sorun değil diyen ayrıca senede 20000-25000km gayet normal buda 4 yaşında 100000km normal demek.ben gecen yaz 2000 model 40000km de bii araba aldım arabanın parçaları paslanmış binilmmemekden 120 yi geçmiyodu opel astra şimdi mazda aldım 2005 130000km de canavar gibi maşallah.lütfen forumda çelişen ifadelerden uzak duralım.bu arada 50000km altında 26 ya 2007 bulursanız haberim olsn

Burada herkes kendi kişisel görüşlerini yazıyor, ben tekrar vurguluyorum ikinci elde 50000 km üzeri araç almam ve kimseyede tavsiye etmem, ama isteyen gider alır kimse bana tabii değil :D farklı bakış açılarından farklı yorumlar isteyen kişiler herkesin yorumlarını değerlendirir ve kararını verir. Dünya sadece sizin yada benim etrafımda dönmüyor, sizin çevrenizde yok diye tüm memlekettede olamayacak diye bir şey yok, örneğin ben mazdamı alırken 2004 model opelimi 44000 km de sattım, demekki istenirse 7 yaşında ve 40000 km lerde araçlarda bulunabilir. Son olarak yine vurguluyorum markanın hiçbir önemi yok kişisel olarak ikinci elde 50000 km benim limitimdir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Bacanağın aracı 110binde aldık... 22 bin km oldu şuan. Benim aracıda mahallede bir arkadaş aldı oda en son 150lere gelmişti lpg ile. Abi 4-5 sene aynı araçla çekilmez yahu :D Ne o öyle nikahlanır gibi :D

kadir de postmodern çıktı. tek eşliliğe inanmıyor :) yenge duymasın :P bak babam 19 yıldır aynı arabaya biniyor, bi 10 yıl daha binecek galiba :) mazda adamı aşık ediyor ne yaparsın :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

bende diyorumki 50000km de 2007 model 26 ya kırk yılda bir düşer,bende çok bekledim araştırdım ama 130000km de aldım 25 e

Fiyat belirtiyorsunuz ama ya bana cok iyi denk geldi yada siz aracı cok begenerek aldınız.

benim rakam 2008 model dinamic hic boya yok.43 binde fiyat net 22bin tek masrafı lastik istiyor+ben lpg taktırdım araca

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla benm arkadaşım 1 hafta önce  aldı 2007 50 bin de boyasız 28 bin .sen arabayı bedavaya almışın hemen satmayı düşünyoran 24-25 e alacak var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Saolun da satmayı dusunmuyorum.Biraz uygun oldu galiba zaten arkadas bi internete koy dedi,koydugumda 28 bin verdi biri.bende ilanı hemen kaldırdım millet sat demeye basladı hemen 5 bın kar ediyosun diye :krrsz:,

Fakat zorlarsanız bu fıyatlara ınebılırsınız,benım aldıgım arkadas da nette 27bucuk diye koymustum aradım 23 e anlastık telde,sora araca baktım 500 lastık ıcın dustum sorakı gun boya kontrolu yaptıgımda on kaputta tas izi vardı ona da 500 tl dustum aracı aldım

Bu arada araclarında rötüş boyası çıkan varmı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende gelmeyı ıstıyordum ama simdi giresundayım iş icabı,kusura bakmayın.Arabayı da aldım ama binmek nasıb olmuyo ki surekli sehir dısı ıslerı.

Ama iş icabı farklı cesıt bir sürü arac kullanıyorum (kiralık) bu mazda 3 fiyat bakımından gercekten 1 sınıf ust kalıyor.22 bın lıra verıp de bu donanımda ,boyle yol tutusu olan,hele o gostergedeki guzellık cogu arabada yok.

Bu arada bi kac resıme baktım her aracta bendekı gıbı beyaz gosterge yok galıba,aldıgım arkadas sport dınamıc demıstı ama ruhsatta full mt yazdıgı ıcın emın olamıyorum.sadece sport modelınde mı var beyaz gosterge ustune kırmızı ve mavı ışık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhaba.. Konuyu açan kişiyim

kafam karışık.. her gün ekolayzır gibi ayarım değişmiş uyanıyorum önce satıyorum arabamı mazda almak için sonraki gün daha 5-6 ay binerim diyorum.. :) bundaki neden maddi olayları düşünmem..

Şimdi gelelim asıl meseleye. Hep mazda düşündüm şimdiye kadar ayni opel, vw vs. beni hiç cezbetmiyor. bu yüzden mazdaya saplanmış durumdayım. Yanlış anlaşılmasın. Mazda 3 her iki kasasından da çok gördüm ama kullanmayı bırakın içine oturmak bile nasip olmadı henüz. benimkisi uzaktan sevmek..

başlığı açtığımdan bu yana yakıt olayını daha çok düşünmeye başladım.

Lpg artık tatmin etmiyor beni. Dizel alternatifini daha çok düşünmeye başladım. Bir yandan dünyada değişen bir yakıt olayı var. Elektrikli otomobiller artıyor. 2020 yılından sonraki dönemde benzinli otomobillerin piyasadaki payı gittikçe azalacak. Dizel mazda 3 ise benim için şu an çok yüksek bir rakamda. ayrıca dizel almaktan kasıt ekonomik olmaksa niye dizel arabaya o kadar para vereyim?

Şimdi önümde 2 senaryo var.. Seçiminizi lütfen söyleyiniz.

1. Senaryo

2006-2007 model 90 bin civarında dynamic mazda 3ümü alıyorum. Yaklaşık 26-27000 TL verip.  Lpgli kullanıyorum. Bagajda biraz daralma söz konusu. aileyim. memleketler arası gidiş geliş tatil vs.. haftaiçi ise şehiriçi kullanım. LPG verilerinin düşük olacağını umuyorum..

2. Senaryo

Sıfır Fiat Punto Evo alıyorum. 1.3 multijet dizel. 34000 TL verip. Bagaj hacmi tabiiki C sınıfı bir otomobile göre düşük ama Lpg küçülmesi de yok 3teki gibi. Yakıt masrafım oldukça düşük.

Donanımları da hiç de azımsanmayacak kadar. Tasarım açısından ise punto evoyu mazda 3 eski kasadan daha çok beğeniyorum. Yeni Mazda 3 tasarımını daha çok beğeniyorum.

Yani Yeni Mazda3 > Punto evo > Eski Mazda3

2. senaryoyu oluşturmamın en önemli sebebi DİZEL olması. ve bir de 1. senaryoda servis olayına girdiğimde biraz sıkıntı çekebileceğimi düşünüyorum. Sıfır alarak garantili yola girmeyi düşünüyorum.

DİZEL diye diretip de gidip skoda, dacia almak da istemiyorum. Gencim, bana uygun arabalar olması lazım :)

ayrıca tabiiki 2. senaryoda ikinci el piyasada büyükk dezavantajlı olacağım.

Görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2006-model-mazda-3-sedan-sunroof-lu-full-full-45348241/detay

arkadaşlar bu ilanı aradım az önce..

3 parça boyalı imiş arkada. bagaj kapağı, arka iki çamurluk.. değişeni yok. böyle birşey olabilir mi. yani boyalı ama değişensiz?? arkadan darbe aldığı belli..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam iyi arastır 26 ya cıkmadan guzel bır dinamic 3 bulursun.Kusura bakma ama punto da ne mazdaya bın bı daha ona bınermısın acaba.O iç dösemedeki plastıgıne elım degınce sınır oluyorum.Punto dedıgımız aracklara italyanlar binmiyo 5 para etmez arabaç.bende bakmıstım ama bos bırde dızel alacaksın sora bakımları bı dert.yakıt desen lpg den daha fazla.

Hocam bak resımde gorunen arac benım 22 bıne aldım 2008 45 bınde.Taktım lpg yı hemen yakıt 20krs yakıyor.Bakım dersen on fren balataları degıstım artı yag fıltre bujıler falan.Yag harıs butun parcalar servısınden 75 tl tuttu.Montajı arkadas yaptı.

Ondan fazla dusunme alacaksan 1.6 bı lpg lı arac al.Fıatı da bosver,italyan alacaksan alfaromeo al.Rover da tercıh olabılır.Oyle mılletın 2. elsatılmıo olaylarını da kafana takma.

Simdi arkadasda focus var 2 aydır satmaya caslıyor.2004 model pıyasanın da altında ıstıyor bıde.Ondan once roverı vardı 1 haftada satmıstı.

2. secenegı bosver tavsıyem bi dinamıc mazda al sunroof digitalklıma falan gözun baska arabalarda kalmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gokhan8562, düşüncelerinizi dile getirdiğiniz için çok teşekkür ederim. size denk gelmiş ben de denk getirmeye çalışacağım. :) umarım bi şekilde getiririm.

hala mazda tarafım ağır basıyor ama lpg dönüşümünde subapların arızası beni düşündürüyor.  bi konu başlığında tartışılmıştı. herkeste olmayan bi arıza ama bi servis yetkilisi dönüşümden 30bin km sonra bekleniyor demişti arıza için. 1000tllik bir masraf bu, az değil.

ayrıca v kayışı (klima kayışı da deniyormuş) bunun da 90 binden sonra arıza yapma ihtimali de var forumdan okuduğum kadarıyla.    bu arızaların aldığım arabada olmama ihtimali var ama olma ihtimali ile benim bu arızaları gidermem demek  benim maddi anlamda büyük yorgunluğa girmem demek. bunları da düşünüyorum. bu da 800tl lik bir arıza

arabayı aldım, kapının önüne koydum, varsayalım ki ani stop etmeye başladı. kastamonuda bi ustaya götürmiycem götüremiycem, ankaraya gitmem etmem vs. derken maliyeti artacak arabanın, zamanım gidecek.

benim sıfıra yönelmem ve puntoyu seçmem de bu nedenle idi. Arabadan hata çıkma olasılığını minimuma indirmek.

c sınıfında mazda3 ten başka bir araç beğenmiyorum. düşünceler dönüyor dolaşıyor mazdaya geliyor.

b sınıfı Allahlık :) bi punto evo farklı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam mazdanın motorundan korkma tamır ederler tamam arabalarımızı sevıyoruz yetkılı servıs falan dıyoruz ama o kadar da kasmaya gerek yok götur bı ustaya tamır ederler.krıtık ayar gerektıren olaylar motor yenıleme falan o durumlara cok var ondan fazla dert etme.

Arabayı bınmek ıcın alacaksan guzel bıse al pıyasası  var yok olaylarına bakma.Yedek parcaya gırınce zaten 2008 model baska bı araba neyse bu da o.

Bıde masrtaf olayına gelınce puntoyu yenı alacaksın garantıden cıkmasın dıye servıse gıdeceksın sen bı toıopla bakalım servıse fuzulı verdıgın paralar ne kadar tutuyo.O dedgın kayıslar puntoda da degısıo ve aynı fıyat artı bıde turboyu ekle oda 2 bın cıvarında artı enjektorler falan 100 bıne gelınce dızelın masrafı cok hocam

Tak lpg bak keyfıne cıakrdıgı masraflar pek bıse degıl kendını amortı edıyor merak etme.Lpg ye de oyle cok zam gelemıor dızel benzın gıbı sonucta evlerde de kullanılıyor

Karar senın fazla dusunme ama alacaksan agır donanımlı bı arac al sonucta cok para verıosun 20 nın ustune cıkıosun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla kusura bakmayın ama boşu boşuna kendinizi zora sokmak için uğraşıyorsunuz fıstık gibi arabanız var amaç ayakları yerden kesmekse uzun yıllar masrafsızca yapar ama gösterişe pek gelmez insan tabi daha iisine binmek ister ama bütçeyi fazla zorlamakta ii değildir yediemin depoları hep bir heves kredi çekilip alınmış araçlarla dolu...

Edit : Yeterli zaman geçtiğinden konu kilitlenmiştir.

kilit.gif

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...