Jump to content

Conta Yakmış Olma Ihtimali


jwltr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

slm arkadaşlar arabam mazda 626 hb 95 model bir sabah arabaya bindim işe giderken yaklaşık 3 km gittim sonra hararete gözüm takıldı çok yükselmişti hemen çektim arabayı saga durdurdum su ekledim o günden sonra arabada devir göstergesinde rolantide iken hep tuhaflık yükselme alçalma devamlı mevcut olmaya başladı bunu ama bazen yapıp bazende sorunsuz çalışıyor ustaya gösterdim bujilere baktı sorun bujide dedi banada mevzuyu söyle anlattı motora giren 4 tane kablo var bujiymiş adı onlardan birini sökünce ateşleme yapıyor kaplo ama onu çıkarında araba bir tepki vermesi

lazım bu tepkiyi vermiyormuş sökmek lazım bakacaz contada yakmış olabilir dedi (bu arada egzozdan o günden sonra çok duman çıkmaya başladı) bunun bana maliye 300*400 arası olacagını söyledi bi akıl verin hangi yolu izliyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracınıza su ekleme yaptığınızda radyatörde basınç yada suyu dışarıya atma gibi durum oldumu?

rolanti yükselme alçalma ise kelebek motorundan yada kablolarından kaynaklanıyo olabilir..

duman'dan bahsetmişsin eğer sıcak soğuk buharlanma harici duman veriyorsa aracın ciddi hararet görmüş demektir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

olmadı o gün ama daha sonra eklemek istedigimde gecenlerde arabayı sıcakken ekledim o gün yaptı dışarı fırlattı suyu kelebek motorunu temizlettim ondan degil sorun buji kablolarını yer degiştirdi kablolarda sorun yok.duman olayı sogukken fazla ama ısınınca öle bariz yüksek degil ama rölantide çalışırkende azda olsa duman çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Dumanın rengi ne? Mavi mi? Beyaz mı? Siyah mı? yoksa sadece su buharı mı?

Anladığım kadarıyla pek bilgin yok bu konularla. Yoksa sıcak motorun radyatör kapağını açmazdın. Yanmadığına şükret ;) Güvenilir bir ustaya götürüp göster, conta yanmasıyla bujinin ateşleme yapmamasını birbirinden ayırabilecek kapasitede olsun gideceğin usta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracınızın suyunu sıcakken kont ettiğiniz taktirde suyu dışarı atabilir.. güvenilir bir ustanıza kontrol ettirin..

rolanti düzensizliğiniz ise yazdığım gibi kelebek boğazından yada rolanti motorundan , avans bozukluğundan dolayı düzensizleşebilir.. kelebek ile alakalı olarakta aracınızın suyu her daim eksiksiz tamam olmalı aksi taktirde eksik olma durumunda aracınızın rolantisi düzensizleşebilir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim hararet göstergesi ilk çalıştırdığım da tavan yapıp sonra yavaşca normalle  dönüyordu müşürü değiştirdik sorun düzeldi bende birde rölantide ve ışıklarda durduğumda devir ani çıkışlar yapıp iniyordu bobin le bosh servis'de biraz kurcalayıp sorun düzelttiler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 ay sonra ...

arkadaşım double-up radyatör tıkayıcı diye birşey var  bi çok yağ satan yerde bulunur fiyastı 10 15 tl arası onu al radyatöre ekle va aracla 30-40 dk dolaş ve sonra bırak sabaha kadar dursun contalarda küçük kaçaklar varsa tıkatıyor etkili bi malzeme sonra arabanı gözlemle eğer conta problemi varsa düzelecektir.benim devir dayimi tıkamışti contalardada etkiliymiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...