Jump to content

Mazda'nın Yeni SUV'u CX-5 (Minagi Konsept)

Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hemen düzeltiyorum Asx'e benziyor diye :D

Haklısın Qasqai'ye birkaç kıvrım harici hiç benzemiyormuş :)

Katılıyorum ASX ile çok benziyorlar.Sadece CX-5 biraz daha kaslı duruyor.

ASX i de beğenmiştim reklam ve internetten inceleyince.Ama canlı olarak görünce aynı etkiyi uyandırmadı bende.Özellikle içi..Sanki içi dışını tamamlamıyor gibi geldi.Crossover denen şey böyle oluyor galiba:)

Bakalım CX-5'in canlısı nasıl olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 239
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

39

• Gökhan

37

• Fotifoti

30

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

belki eski bir mermerler çalışanını, olayın içini bilen birini tanıyorumdur...belki de sizler yanlış bilgilendirilmişsinizdir...

edit: o dönemlerde mazdanın fiyatı ile yerli araçların fiyatlarını karşılaştırırsanız neden çok sattığını anlarsınız...5 nisan kararlarından sonra ne duruma geldiğini ve rekabette ne hale geldiğini de...

harikalar filan yaratmadılar...aynı şehirde AYNI CADDE ÜSTÜNDE TAM KARŞI KARŞIYA bayilikler verip milleti ne durumlara düşürdüler..bazılarının davaları hala sürüyor....!

Ne biliyorsanız sizde anlatın, bana anlattılar bende paylaştım.Mazda'da Mermerler'de Babamın oğlu değil,

"az bile yapmış demek mermerler....aferim size..." derken Mazda'nın sessiz kalıp belirli bir süre buradaki kullanıcılarını sahipsiz bırakması daha alkışlanacak bir durum mu acaba?

Araçları çok iyi sınıfında, Kaliteli, Sağlam , Tipleri harika ama Türkiye'de bu işi yapamıyorlar kendi başlarına bunu kimse inkar edemez. Geldiklerinden beri kaçtane Müdür değiştirdiler, Yeni kasa çıkardılar halen aynı yerdeler.

Kısaca Belçika'ya bağlı Mazda'yı ben başarısız buluyorum, istedikleri kadar model getirsinler birşey değişmeyecek. Ha siz eskiye göre daha iyi konumda bu işi kendileri daha iyi yapıyor diyorsanız bilemeyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fotoğraflarda bile Qashqai'den çok daha güzel görünüyor.

İç resime baktığınızda RVM, i-stop, AFS , otomatik dizel özellikleri görünebiliyor. Geri kalan kısmı diğer Mazda'lardan alışık olduğumuz bir dizayn..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya ön panjur ve far farkı var çok dikkat çeken. onun da spor versiyon fln çıkar muhtemelen . çok zor bir şey değil herhalde :) araçlar frankfurtta enine boyuna incelenir sanırım. daha net bir fikir elde ederiz

şu mermerlerden bir kurtulamadık, bizim 626 ömründe yetkili servise giremedi :D 5x yedek parça fiyatı yüzünden. ama verdikleri hasar baya kalıcı olmuş ki hala mermerleri tartışıyoruz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk önce bu araçlar jip(Jeep) değil. Bunu söyleyerek esas Jeep'e haksızlık etmeyin.

SUV, 4x4 yada dörtçeker denebilir.

Necipe katılmıyorum. 2.2 motor bu MTV sistemiyle zor satar. Haa, herkesi CX-9 daki gibi kasko mezusundan az MTV vereceksiniz diye uyaracak bir kampanyanız varsa belki. O da Mazdada yok. :nea:

Duyan kaçar.

Kaşkaydan daha güzel olduğu muhakkak ama pazarlama gerçekleri var maalesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk önce bu araçlar jip(Jeep) değil. Bunu söyleyerek esas Jeep'e haksızlık etmeyin.

SUV, 4x4 yada dörtçeker denebilir.

Necipe katılmıyorum. 2.2 motor bu MTV sistemiyle zor satar. Haa, herkesi CX-9 daki gibi kasko mezusundan az MTV vereceksiniz diye uyaracak bir kampanyanız varsa belki. O da Mazdada yok. :nea:

Duyan kaçar.

Kaşkaydan daha güzel olduğu muhakkak ama pazarlama gerçekleri var maalesef.

Gökhan abi distribütör ben olsam çok satardım ammaaa ...... :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kırıcı  olmak istememistim dostlar, sadece belki biraz daha fazla icyuz bilgisine sahip oldugum icin fazla hassas davranmıs olabilirim, kabalık ettiysem ozur dilerim, ilk olarak... Bu arada soranlar icin belirteyim, hayır Mazda'da calısmıyorum.

Gelelim asıl konumuza, aslında fotifoti kardesimin dediği gibi tartısmamız gereken sey mermerler değil ama bazı seylerin değişiyor olduguna inanmanızı ve karsılastırma yapmamanızı isterim gercekten.

"Araçları çok iyi sınıfında, Kaliteli, Sağlam , Tipleri harika ama Türkiye'de bu işi yapamıyorlar kendi başlarına bunu kimse inkar edemez. Geldiklerinden beri kaçtane Müdür değiştirdiler"

cok doğru, ama bircok marka bugune dek gecmisinde yasadıgı sorunları bertaraf edip yeni yonetimlerle, yeni catılar altında cok buyuk isler yaptı. Henuz basarısız değerlendirmesi yapmak icin cok erken.  Cok afaki olacak belki ama zamanında kurduklarınıza cok cok yakın  cumleler bugun iyi rakamlarda satıs yapan markalar icin de duyuluyordu, kaldı ki urun kalitesi Mazda'nın yakınından gecemezdi. Ama adını fiyat politikası koyun, baska seyler koyun, bir marka icin ne olursa olsun degismez demek bence buyuk konusmaktır. Mazda basından beri farklı bir marka oldu, suruden ayrılan bir marka yani.

Evet yonetimsel, pazarlamasal hatalar yapıldı, evet o veya bu sebeple bu kalitede bir markaya yazık oldu... Ama gelen urun gamına ve yeni yonetime sans verin derim.

Renaulttan, Fiattan bahsedildi, her iki markada da, hatta daha fazlasında da calıstım, inanın. Adetli satmak ayrı bir seydir, üretim yapmak ayrı birseydir, stratejik secim ayrı bir seydir. Markalar benzer statude değil, hatalı karsılastırıyorsun diyeceksiniz. Ama bir de soyle dusunun, Mazda'nın fiyatları pahalı derken 2.0 litrelik olup hem de cok satan bir aractan daha ucuza 2.2 litrelik (84% luk dilimde) daha ustun bir arac getiriyorlar, sizce bu bir gelişme değil mi? Veya yarın oburgun emisyon vergileri geldiginde skyactiv kullananların ne derece avantajlı olacagını anlatmama gerek var mı?

"eskiye göre daha iyi konumda bu işi kendileri daha iyi yapıyor diyorsanız bilemeyeceğim"

Evet, diyorum... birşeyler değişiyor, ozellikle 2012'den itibaren sürprizlere hazır olun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pazarlamadan anlıyorsanız 2.2 mevzusunu açmıyacagım.. çünkü benim öğrendiğim pazarlamada pazar rakiplerin olduğu arz ve talebin olduğu bir yer... 2.2yi ucuza getirmek marifet değil sen 2.0 motor aracını 2.elde satarken 1.6yla aynı rakama hatta daha ucuza satıyorsun degil mi neden talep böyle çünkü... biz Türküz.. biz dünyada en çok vergi veren ve dolayısıyla benzini - mazotu da en pahalıdan alan vatandaşlarız... ekonomimizde öyle herkes kredisiz veya kartsız bi harcama yapamaz... bunlarda bulunduğu Ülke şartları...

Buda demektir ki 2.0 varken 2.2 az satar yine demektir... ama satar... o jipi almayanı döverler ama burada başarı sadece Mazda'nın Türkiyede satanların değil.. çünkü yıllardır bu marka kendi kendini sattırıyor zaten skıntıda burda Yönetimler yiyip gidiyor kattığı bir şey yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kadir,

Sıralama şöyle ;

1. CX-5

2. Makyajlı Mazda3

3. Mazda6

CX-5 ten itibaren SKYACTIV olacaksa diğerlerinde de er yada geç SKYACTIV kullanılır. Sanırım  2012 bu anlamda önem arzediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kadir,

Sıralama şöyle ;

1. CX-5

2. Makyajlı Mazda3

3. Mazda6

CX-5 ten itibaren SKYACTIV olacaksa diğerlerinde de er yada geç SKYACTIV kullanılır. Sanırım  2012 bu anlamda önem arzediyor.

değiştiriyim

1.Mazda 3

2.Mazda CX-5

3.Mazda 2

4.Mazda 6

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yönetimde değişen sadece genel müdür değil, birincisi bu, yeni bir ekip iş başında ve zor markalarda tecrübe sahibi olduklarını söyleyebilirim. Bugune dek yonetimler kotuydu diye genelleme yapmayın demek istedim. Lutfen ve lutfen biraz sabır :)

Sadece aylar sonra elektrikli araclar gorecegiz yollarda, emisyon vergisi ise dusundugunuz kadar uzak degil. Benzinli araclarda emisyon standartlarının değismesi ilk adımdı, ve ne kadar hızlı oldugunu hatırlarsınız.

Evet ülke şartlarını cok iyi biliyorum, (küçük motorlu aracların geleceğini de biliyorum). Ama maalesef alım dinamiklerini belirleyen yalnız bu değil. Geçen ay piyasa sartlarına ragmen 6bin civarında araç satıldı 1.6 motor ustu. Motor hacmini, vergiyi de gectim, bazı markaların sadece adı 50bin TL'nin ustunde bomboş araçları rekor adette satabilmeyi sağlıyor, yılda 3bin kilometre yaparken işi ucuza getiriyorum zannedip dizel alanlar da yine maalesef bizim vatandaslarımız. Demek ki iş bir yerde de markanın vatandas gozundeki değerinde bitiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CX5 i benzettiğimiz SUV lar(ASX, Qashqai, Sportage)  hep 1,6 motorlu, bu durumda 2.0 - 2.2 lt gelecek CX5 araçların fiyatları yüksek kalacak gibi, ben olsam ASX yada Sportage alırım (Qashqai baydı) min 15K tasarrufum olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sırf bu mantıkla dusundugumuzde ASX satıslarının (ki Mitsubishi cok begendigim bir markadır) 2.0 Captiva'dan fazla olması lazım, ama ilk altı aylık rakamlarda oran neredeyse 5 katından yuksek :) Fiyat/fayda meselesi kriter olsa VW'nin bu kadar satamaması gerekirdi, anlatmaya calıstıgım sey bu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birşeyler yapmalı, kendini ispat etmeli Türkiye'ye ki birçok arkadaş gibi iyimser olamıyorum halen. Ticaride bile nerdeyken nereye geldiler. Neyse kim başındaysa kim çalışıyorsa başarılar ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir de diğer tarafından bakmak lazım, satış sadece dizel motorla yapılsa, Honda'nın esamesi okunmazdı Türkiye'de. Zamanında yapılan hataların tamamını kabul ediyorum, geçen yıl Mazda Global'de idi ama yönetici bile yoktu başta. Bazı şeyler yeni yapılanıyor arkadaşlar, bir gunde yapılacak değişiklikler değil bunlar. Kendi çizgisini belirlemek de bir tür büyük olma şeklidir aslında ama sizlerin de dediği gibi ülkemizde farklı olan neye değer veriliyor ki :(

Velhasılkelam demem o ki kafalar kumdan cıktı, hem bu markayı seven bizleri memnun edecek gelişmeler var, ticaride de binekte de. Hem de Mazda'ya yakışacak yeni bir yapı var simdilik cok inandırıcı gelmese de. Şu an 10 yıldır seçimlerde başına kötü yönetici gelmiş bir ülkeye vaatte bulunur gibi hissediyorum, siz de umutsuz olmakta haklısınız. Sadece bekleyin diyebiliyorum, tüm fikirlerinizi, önerilerinizi ve şikayetlerinizi de eksiksiz ileteceğimden şüpheniz olmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım bir cok arkadaş minagi'nin konsept modelini gördükten sonra büyük bir beklentiye girmişti . Gelecek olan üretim modelindeki fark üzdü herkesi . Bence araçlar gelene kadar , ve 2012 bitene kadar Mazda hakkında olumsuz görüş belirtmek için erken . Skyactive 1.5 çift turbo dizel motorları bir görelim , 6 ileri cvt , yeni şaseler ve sadece satış degil sonrasında yaşananları da bir görelim . Ben hacı sabır diyorum :) zaten mazda3'umden henüz sıkılmadım :) yeni gelenlere şuan bakmam .

Beni tek endişelendiren petrol ve dolar fiyatları . Arabadan zevk almanın yada almamanın sınırındayız . Şahsen LPG olmasa araca binemem . Yeni modeller gelene kadar memleketin durumu daha kötü olmaz umarım .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün Benim ortağa Dizel S40 Aldık, Ben getirdim eve kadar, Bas Babam Bas geldim Allah ne verdiyse 120-140km genelde Maslakda tıkandım sadece dur kalk. Kontağı kapattığımda ortalama 5.6Lt'di 40km yol yaptıktan sonra. Acıkcası onu gördükten sonra benzinli ne kadar anlamlı kalır bilmiyorum.

Şuan Türkiye'de otomatik furyası patladı resmen, bütün araçlarda dizel otomatik arıyor çoğu tanıdığım. Cx5 geldiğinde rakipleri bu açıdan da dişli , Nissan ve Mitsubishi şuan yok biliyorum Dizel-Otomatik  O gelene kadar gelirse Marka olarakda 1 adım önde olacaklar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motorlar bir yana, arabanın tipi değişmiş, bir arkadaşın da dediği gibi yolunmuş tavuğa dönmüş. Üzüldüm vallahi. Bütün maddi planlarımı CX-5'in gelişine göre yapmıştım. Şimdi Shinari'yi beklerim ama onu da kuşa çevirirler diye korkuyorum  :'(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...