Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Far Tavsiyesi

Xman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sis farları güzel dursada saçma oluyor.Görüş iyi olmuyor sis de

Ben daha tam siste deneyemedim. Normalde iyi mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben'm farlarda seninki gibi.Motor çallışmadan yanıyor.

benim farlarda motor çalıştırmadan önce yanmış oluyor, yabancı forumlarda bununla alakalı bi başlık görmüştüm.

otomatik moddayken xenonların zarar görmemesi için zamanlayıcı devresi yapmayı anlatmışlar. sallıyorum takat geldikten sonra 15sn bekliyor sonra farlar yanıyor. basit ama faydalı bişey...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar xenon konusunda size sadece şunu söyleyeceğim.bende philips 6000k xenon var 8 aydır kullanıyorum hem farlar otomatikte hemde coming home leaving home sistemi devrede.tık yokgünde rahat 5 kezde açılıp kapanıyor.rahat olun derim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 yıl sonra ...

2010 Model Mazda 3 aracımın farlarını değiştirmek istiyorum.

Kitapçığından baktığımda H7 yazıyor ancak söktüğüm orjinal farlar Philips H11. Arasındaki fark nedir? Yanlış bir şey alıp takmıyayım.

Eskisi kadar iyi aydınlatmadığını yada artık eskisi kadar iyi göremediğimi düşünüyorum.
Yine Philips almak istiyorum, X-treme Vision serisi sanırım daha fazla görüş sağlıyor. Hiç bir yerde yazmıyor ama üzerindekiler sanıyorum 3700K
Ben 5000 K alayım diyorum, yada 3700 ile 5000 arası bir şey.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yorum yazarsa çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Xtreme vision ürününü öneririm. h11 uyar bizim araçlara. 4300 k dır orjinal halojenler. 5000k da güzel bir görüntü sağlıyor. ama xtreme vision ın 5000k sı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

halojenlerin orjinal renginden farklı bir renkte alınması  - ışık gücünüzü azaltacaktır.

çünkü ampul camını boyuyorlar. o şekilde renk değiştiriyolar.

xenonlardaki gibi basılan gaz ile ilgili değil. 

standart halojen rengi 3200-3700 kelvin dir ve  standart olanı alın.  yoksa ışık gücünüz düşer. 

5000 kelvinlik halojenler şu durumda kullanılır.

kısalar xenon ise,  sellektör yaptığınızda uzunların da kısaların/xenon rengine benzemesi için. 

2012_12_28_09_18_17_3.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Arkadaşlar aracın muayenisinde ön sis farlarının zayıf olduğu notu düşüldü, bu ampüller HB4 (9006) sanırım, fakat formda daha önce yayınlanan bir kullanım klavuzu kitabında tek yıldız konmuş sis farı için ampülü tek başına değiştiremezsiniz, üniteyi sökünüz diyor, bu ne anlama geliyor, sis farı ampüllerini değiştirmek için servisemi gitmemiz gerekiyor.

image.thumb.jpeg.5e73284421e86f44a9187544578840fc.jpeg

Aracımın sis farı makyajlı model, yani yuvarlak model.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31.01.2016 at 16:54, saltug :

2010 Model Mazda 3 aracımın farlarını değiştirmek istiyorum.

Kitapçığından baktığımda H7 yazıyor ancak söktüğüm orjinal farlar Philips H11. Arasındaki fark nedir? Yanlış bir şey alıp takmıyayım.

Eskisi kadar iyi aydınlatmadığını yada artık eskisi kadar iyi göremediğimi düşünüyorum.
Yine Philips almak istiyorum, X-treme Vision serisi sanırım daha fazla görüş sağlıyor. Hiç bir yerde yazmıyor ama üzerindekiler sanıyorum 3700K
Ben 5000 K alayım diyorum, yada 3700 ile 5000 arası bir şey.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yorum yazarsa çok sevinirim.

Orjinalinde osram var diye biliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23.06.2018 at 22:28, Renegade :

Arkadaşlar aracın muayenisinde ön sis farlarının zayıf olduğu notu düşüldü, bu ampüller HB4 (9006) sanırım, fakat formda daha önce yayınlanan bir kullanım klavuzu kitabında tek yıldız konmuş sis farı için ampülü tek başına değiştiremezsiniz, üniteyi sökünüz diyor, bu ne anlama geliyor, sis farı ampüllerini değiştirmek için servisemi gitmemiz gerekiyor.

image.thumb.jpeg.5e73284421e86f44a9187544578840fc.jpeg

Aracımın sis farı makyajlı model, yani yuvarlak model.

Abi makyajsız kasada sisler h11, alt muhafaza sökülerek rahatça ulaşılabiliyor. Makyajlıda da sanırım ampul tipi hb3/9006 ya değiştirmişler demek ki, ama ampul değişiminin farklı olacağını sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, Mutlu Tekir :

Abi makyajsız kasada sisler h11, alt muhafaza sökülerek rahatça ulaşılabiliyor. Makyajlıda da sanırım ampul tipi hb3/9006 ya değiştirmişler demek ki, ama ampul değişiminin farklı olacağını sanmıyorum.

Makyajlı kasa Mazda 3 ampülleri;

Kısa ve sisler H11.

Uzunlar 9005 (HB3)
Parklar T10
Sinyaller T20 (7440)

(Kısalara aldığım ledleri, daha iyi ışık verenlerini aldıktan sonra sislere kaydırdım.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sis farlarının camında herhangi bir sararma yok, zaten sürekli koruyucu kullanıyorum. Seçim görevi dolayısıyla ustama uğrayamadım, Sis ampülleri mutlu kardeşimizin anlattığı gibi inşallah kolay değiştirilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...