Jump to content

Sıcak-Soğuk Farkından Cam Çatladı Önerileriniz Nelerdir?

fallen23
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda İletişim ile ilgili çok ciddi şikayetler var. Daha önce Mazda ile yaptığımız görüşmelerde tüm şikayetlerin bu kanala yönlendirilmesini tavsiye etmişlerdi bize ama görülen o ki işleyişte bir problem var.

Konunun bu kadar uzayıp çözümün gecikmesi üzücü, bence yine de iyi sabretmişsin.

Bir de ufak bir tavsiyem :) Uzun yazıların daha iyi okunabilmesi için paragraflandırmakta büyük fayda var :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 57
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

5

• S.Halilduru

5

• fallen23

12

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Arkadaşlar belki yardımı olur diye birkaç noktaya parmak basmak istiyorum. Bu benim 7. aracım ve daha önce kullandığım çeşitli markalarda hiç böyle bir cam sorunu yaşamadım yaşayanda duymadım.. Bu tamamen benim şanssızlığım yani konuyla ilgili ben böyle birşey yaşadım yani mazdanın ürettiği araçların camları böyledir diye birşey kesinlikle söyleyemem.. Olayın nasıl yaşandığına gelince.. Tıpkı daha önce kullandığım 7 araçta olduğu gibi sabah iş gitmek üzere aracıma bindim marşa bastım 5 dakika civarı motorun ısınması için bekledim sonra yola çıktım.. Aşağı yukarı 3 km gittim ve birden cam çatır çutur bir sesle enlemesine boydan boya çatladı.. şimdi eminimki yahu taş gelmiştir o olmuştur bu olmuştur diye düşünen arkadaşlar vardır.. şöyle söyliym kesinlikle hiçbir cisim gelmedi zaten camda da çatlak dışında en ufak bir taş yada darbe izi yok.. firma da o yönde karar verdi zaten.. böyle bir olay bana denk geldi şanssızlık deyip geçiyorum.. aracımı çok seviyorum satmayada hiç niyetim yok.. bu ilgisizlik ve başıboşluk beni markadan biraz soğutsada zamanla geçecektir.. herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.. yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun tekrar.

ben de yanlış anlaşıldım herhalde, çünkü bende Mazda'nın camları kalitelidir demek istemedim. Bu tip şeyler başa gelebilir nadir de olsa. Ama normalde cam çatlaması, baskı balata gibi kullanıcı hatalarının dolayı arızalanabilecek olan parçalar garanti kapsamı dışında bırakılır. Bu nedenle de çoğu firma bu kullanıcı hatası olmuştur diyip itiraz edecektir demek istedim. Ben orta kol dayama konsolundaki deriyi değiştirdim garantiden. Aldıktan 1 hafta sonra farkettim kenarları aşınmış, yeni araçta bu tür şey olmaması gerekir diye servise başvurdum ve hemen yenisi sipariş edildi parça geldiğinde de takıldı.

Ama denildiği gibi Mazda iletişim geç dönüyor doğru.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Geçmiş olsun.

Önyargılı yaklaşmıyoruz, fizik kanunlarına göre konuşuyoruz. Şahsi fikrim; Mazda size kıyak yapmış. Tekrar hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk önce büyük geçmiş olsun...

bu tür tatsızlıklar hakikaten insanın ömründen günler götürüyor

araç impresive model miydi (soruş amacım bilindiği üzere o modeller de ön cam ısıtmalı)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sorununuzun çözülmüş olması sevindirici. bizim başımıza hiç gelmedi ama bizim içinde emsal teşkil edecek bir durum. umarım başınıza tekrar can sıkıcı br durum gelmez...

kazasız belasız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun..merak ettim araç sonuçta kaskolu ve kasko yılda iki kez ücretsiz ve prim düşmeden cam değiştiriyo.yani servise ilk gittiğinizde garantiden değişmesi için başvurmuşsunz peki direkt kaskomdan değiştirin deseydiniz oluyormuydu acaba.burdaki kazanç sadece zamandır.bu kadar telefon açıp moraliniz bozulmazdı.tekrar geçmiş olsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun..merak ettim araç sonuçta kaskolu ve kasko yılda iki kez ücretsiz ve prim düşmeden cam değiştiriyo.yani servise ilk gittiğinizde garantiden değişmesi için başvurmuşsunz peki direkt kaskomdan değiştirin deseydiniz oluyormuydu acaba.burdaki kazanç sadece zamandır.bu kadar telefon açıp moraliniz bozulmazdı.tekrar geçmiş olsun :)

yanlış hatırlamıyorsam olay olduğunda henüz kasko yapılmamıştı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir de şu var Gökhan, Kasko'dan cam değiştirdiğinde orjinal cam değil kaskonun anlaşmalı olduğu yerde farklı bir cam ile değiştirilecek. Ben de şahsen servise başvururdum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir de şu var Gökhan, Kasko'dan cam değiştirdiğinde orjinal cam değil kaskonun anlaşmalı olduğu yerde farklı bir cam ile değiştirilecek. Ben de şahsen servise başvururdum.

Ya da orijinal takmak için üzerine cepten para vermek gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ediyorum.. bir arkadaşım sormuş impressive diyemi hayır benim aracım toruing yani ön cam ısıtması yok.. uzun yazılarım içinde kusura bakmayın zamanla öğreneceğiz.. birşey daha eklemek istiyorum sabah kalkıp aracını çalıştırıp işe giderken aniden enlemesine olarak camı çatlayan garanti kapsamında bir müşteriye hiçbir markanın kıyak yapması söz konusu bile olamaz.. daha öncede söylediğim gibi daha önce birçok marka kullandım ilk defa başıma böyle bir olay geliyor ve marka değeri burada ortaya çıkıyor diye düşünüyorum.. Ülkemizde ne yazıkki çok fazla suistimal olduğu için firmaların bu tür olaylara titiz yaklaşması çok normal ancak elmayla armutuda ayırabilmek açısından organizasyon yapısını ona göre oluşturmakta yine markalaşmaktan geçer diye düşünüyorum.. tekrar tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.. Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda İletişim ile ilgili çok ciddi şikayetler var. Daha önce Mazda ile yaptığımız görüşmelerde tüm şikayetlerin bu kanala yönlendirilmesini tavsiye etmişlerdi bize ama görülen o ki işleyişte bir problem var.

Konunun bu kadar uzayıp çözümün gecikmesi üzücü, bence yine de iyi sabretmişsin.

Bir de ufak bir tavsiyem :) Uzun yazıların daha iyi okunabilmesi için paragraflandırmakta büyük fayda var :)

burak bey sizede ayrıca teşekkür ederim.. nedenine gelince : ben bu işe mazda beka ile başladım ancak hiç memnun kalmadım mazda iletişimden benim lehime bir karar çıkınca onlara cam değişimi için başka bir servisi kullanma şansımın olup olmadığını sordum onlarda tabiki istediğiniz servisimizi kullanabilirsiniz siz bize kullanmak istediğiniz servisi söyleyin biz onlara durumu iletiriz dediler.. bende forumda biraz araştırma yaptım ve sizin evoyla ve cem beyle ilgili yazdıklarınızı okudum ve direkt mazdayı arayarak evoda değişmek istediğimi söyledim.. aradan 10 dakika geçti evodan cem bey beni aradı :) kendisinede söyledim siteden burak beyin tavsiyesi üzerine evoyu tercih ettim diye :) size ayrıca çok teşekkür ediyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle teşekkür ederim ama bu yorumu okuyunca acaba yanlı bir tavır mı sergiliyorum diye de kendime sorma gereği hissediyorum.

Yönetici olmanın böyle bir dezavantajı var. Söylenen şeyler kimileri tarafından doğru algılandığı gibi kimiler tarafından da yanlış algılanıyor, farklı anlamlar yükleniyor.

Herşeyin ötesinde öncelikli olarak bir Mazda kullanıcısıyım. Bu da beni doğal olarak o veya bu servisle muhattap ediyor. Ben de bu tecrübelerim çerçevesinde yapıyorum tercihlerimi.

Benzer tecrübeleri yaşayıp aynı fikirde olabildiğimiz gibi tam zıt düşüncelerde olduğumuz kişiler de oluyor. Bunlar da sitede mevcut, bunlara da saygı duyuyoruz.

Burada belirli sayıdaki servisi ön plana çıkarıyormuş gibi görünmek istemeyiz ama servislerin müşterilerine ve bu siteye olan ilgisi onların burada biraz daha ön plana çıkmasını sağlıyor. Site ile ilgilenen servislerin sayısı da çok olmayınca doğal olarak bu servisler diğerlerinden fazla anılıyor yoksa elbette isteğimiz toplam memnuniyetin en yüksek seviyede olması ve herkesin tercihen kendine en yakın servise gitmesi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle teşekkür ederim ama bu yorumu okuyunca acaba yanlı bir tavır mı sergiliyorum diye de kendime sorma gereği hissediyorum.

Yönetici olmanın böyle bir dezavantajı var. Söylenen şeyler kimileri tarafından doğru algılandığı gibi kimiler tarafından da yanlış algılanıyor, farklı anlamlar yükleniyor.

Herşeyin ötesinde öncelikli olarak bir Mazda kullanıcısıyım. Bu da beni doğal olarak o veya bu servisle muhattap ediyor. Ben de bu tecrübelerim çerçevesinde yapıyorum tercihlerimi.

Benzer tecrübeleri yaşayıp aynı fikirde olabildiğimiz gibi tam zıt düşüncelerde olduğumuz kişiler de oluyor. Bunlar da sitede mevcut, bunlara da saygı duyuyoruz.

Burada belirli sayıdaki servisi ön plana çıkarıyormuş gibi görünmek istemeyiz ama servislerin müşterilerine ve bu siteye olan ilgisi onların burada biraz daha ön plana çıkmasını sağlıyor. Site ile ilgilenen servislerin sayısı da çok olmayınca doğal olarak bu servisler diğerlerinden fazla anılıyor yoksa elbette isteğimiz toplam memnuniyetin en yüksek seviyede olması ve herkesin tercihen kendine en yakın servise gitmesi.

burak bey site yöneticisi olarak bu konuda hassasiyet göstermeniz çok normal ancak burada yanlış anlaşılma olmasın bizler herkesin düşüncesini okuyup kendi hür irademizle kendi kararımızı veriyoruz ve dediğiniz gibi herkesin düşüncesine de saygımız var..
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

fallen23

Benim de 2009 touring aracımın ön camı, dün kendi kendine çatladı. Sabah arabaya bindim işe geldim, aracı parkettim, akşam işten çıktım arabaya bindim, camda 30-35 cm büyüklüğünde, L şekilli bir çatlak olduğunu gördüm. Sileceğin hemen yanından, camın dibinden başlamış. Akşam foruma bunula ilgili mesaj attım ve cevaları okurken sizin durumu öğrendim. Sizin tecrübenize göre bana nasıl bir yol önerirsiniz? Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...