Jump to content

Sizce Mazda3'ün Artı ve Eksileri Neler ?

Guest maz14
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Valla ben motor sesini seviyorum, çok fazla geldiğini de düşünmüyorum, abimin Seat Leon'da bizimkinden fazla motor sesi var.

Ama yol sesinin izolasyonu daha iyi olabilirmiş...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 204
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

13

• Selman

15

• Murat b

16

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Valla ben motor sesini seviyorum, çok fazla geldiğini de düşünmüyorum, abimin Seat Leon'da bizimkinden fazla motor sesi var.

Ama yol sesinin izolasyonu daha iyi olabilirmiş...

Abinin leon'u 8 subaplı olanlardanmı?Eğer öyleyse normal.Ne bileyim ben örneğin handa civic'e göre kıyaslamıştım.Ayrıca benim eski Lantis'te bile kaputun altında ses izolasyon malzemesi vardı.Şimdiki m3 lerde hiç birşey yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Makyajlılarda var....

Demek birazda olsun haklılık payım varki adamlar koyma gereği duymuş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Demek birazda olsun haklılık payım varki adamlar koyma gereği duymuş

Demagojiyi severim Murat  :P , ben de çok yaparım ama bunu bana kabul ettirmen mümkün değil, ayrıca içeriye gelen motor sesi ile kaput izolasyonunun hiç bir alakası yok...Kaput izolasyonu dışarıya verilen sesi azaltır, bunun da sakıncası daha çok faydasından, geçen gün telefonla konuşan bir kız, motorun sesini duymadığı için önüme atladı aniden, allahtan hızım çok düşüktü sokak arasında, durabildim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Demagojiyi severim Murat  :P , ben de çok yaparım ama bunu bana kabul ettirmen mümkün değil, ayrıca içeriye gelen motor sesi ile kaput izolasyonunun hiç bir alakası yok...Kaput izolasyonu dışarıya verilen sesi azaltır, bunun da sakıncası daha çok faydasından, geçen gün telefonla konuşan bir kız, motorun sesini duymadığı için önüme atladı aniden, allahtan hızım çok düşüktü sokak arasında, durabildim...

Selman abi izolasyon malsemesinin dışarıya ses vermesini azalttığı gibi çıkan sesi emip yansımasınıda önler.Böylece içeride hapsolan ses azalmış olur.İçeride var olan ses daha az olduğu için bizede daha az ses gelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muratcığım, ses uzmanı olan sensin, fazla iddialı olmak gibi bir niyetim yok, ama bütün diğer Japon arabaları gibi Mazdalar da en düşük ses emisyonu veren arabalar, benzinliler için konuşuyorum tabiidir ki (Toyota'nın dizelini hariç tutarak, o mükemmel bir makine), sen buna rağmen bu arabadan fazla motor sesi geldiği iddiasındaysan, motorunda bir problem olduğu, ya da mesleğinden dolayı senin biraz fazla hassasiyet gösterdiğini düşünmekten başka bir şey gelmez elimden.... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muratcığım, ses uzmanı olan sensin, fazla iddialı olmak gibi bir niyetim yok, ama bütün diğer Japon arabaları gibi Mazdalar da en düşük ses emisyonu veren arabalar, benzinliler için konuşuyorum tabiidir ki (Toyota'nın dizelini hariç tutarak, o mükemmel bir makine), sen buna rağmen bu arabadan fazla motor sesi geldiği iddiasındaysan, motorunda bir problem olduğu, ya da mesleğinden dolayı senin biraz fazla hassasiyet gösterdiğini düşünmekten başka bir şey gelmez elimden.... :)

Selman abi hayatın hiç bir alanında fazla iddalı olmasını sevmem.Şimdiye kadarda attığım mesajlarda buna itina göstermeye çalışıyorum.Bu ses olayı benim fikrim.Yine demogoji mi yaptım acaba ;D.

Şimdiye kadar benimlen aynı fikirde olanda çıkmadığına göre belkide siz haklısınızdır.Benim sadece honda civic de aldığım izlenim sanki içeriye daha az motor sesi geliyor gibi.Yoksa binlerce araba kalkıp test etmedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selman abi hayatın hiç bir alanında fazla iddalı olmasını sevmem.Şimdiye kadarda attığım mesajlarda buna itina göstermeye çalışıyorum.Bu ses olayı benim fikrim.Yine demogoji mi yaptım acaba ;D.

Şimdiye kadar benimlen aynı fikirde olanda çıkmadığına göre belkide siz haklısınızdır.Benim sadece honda civic de aldığım izlenim sanki içeriye daha az motor sesi geliyor gibi.Yoksa binlerce araba kalkıp test etmedim.

Murat şu anda farkediyorum ki, senin aracın AT, yani motor sesiyle bir işin yok, halbuki ben ve diğer MT kullanıcıları için motor sesi çok önemli, devir saatine bakmadan vites değiştirme anını tespit edebilmek için ve emin ol, ben bu arabada motorun sessizliğinden şikayetçiyim....

Üç açıdan ;

1. Vitesleri alıştığım şekilde devir saatine bakmadan değiştiremiyorum...

2. Motor sesi çok gelmediği için yol sesi (Hatta ben duymadım ama bazı arkadaşların şikayetçi olduğu tıkırtılar) çok geliyor...

3. Yayalar korna çalmadan aracı farketmiyorlar...

Hatta,

4. Marş motorunu yakacağım neredeyse, çalışan arabaya marş vererek....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selman abi bende yapmıştım onu çalışan arabayı çalıştırmak istemiştim hemde üst üste çıkan ses içimi parçalamıştı. Rolantideyken çok ses gelmiyo hele gürültülü ortamdaysanız motor sesini duymuyoruz bazen ama bunun yalıtımla ilgisi yok bence yeni çıkan her motor sessiz çalışıyo eskilerine göre biraz kulağımız fazla sese alıştığı için sessiz geliyo olabilir sana ama yolda gidiyoken baya motor sesi var hele benim uç da biraz ses yapıyo camlar kapalı olduğu halde olması gerekenden biraz daha fazla ses alıyo içeriye ama ben bundan şikayetçi değilim seviyorum o sesi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu soruma belki özden hanım yanıtlayabilir.Makyajlı M3 lerde bulunan kaput altı izolasyon malzemesi bizim araçlarada takılabiliyormu.Takılıyorsa kaç para.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu soruma belki özden hanım yanıtlayabilir.Makyajlı M3 lerde bulunan kaput altı izolasyon malzemesi bizim araçlarada takılabiliyormu.Takılıyorsa kaç para.

Biz de dün sorduk onu, neticede bir keçe, uydurulur bir şekilde, fazla bir para olacağını da sanmam ama önce makyajlıların parçalarının tamamen gelmesi gerekiyor sanıyorum....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

- leri

Taharet musluğu yok ;D (alıntıdırr)

Dizel Mazda3 143hp olacak(avrupaya baharda gelecekmiş bakalım tr ye gelecekmi), galiba makyajlı modellerde ses izolasyonunda bir adım daha atıldı. İç mekan kalitesi de seste bir faktör :-\

+ larını zaten hepimiz biliyoruz :) Fiyatına göre en iyi araçlardan ( 0.km olarak)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

- leri

Taharet musluğu yok ;D (alıntıdırr)

Dizel Mazda3 143hp olacak(avrupaya baharda gelecekmiş bakalım tr ye gelecekmi), galiba makyajlı modellerde ses izolasyonunda bir adım daha atıldı. İç mekan kalitesi de seste bir faktör :-\

+ larını zaten hepimiz biliyoruz :) Fiyatına göre en iyi araçlardan ( 0.km olarak)

Kimden alıntı yaptığını da yazsaydın ya :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yahu aynı konuları diriltiyonuz hep ::) bu sefer yorum yapmıcam araba zaten belli  ;D

Naapçaktık? Ortalık konu dolu da, biz mi görmüyoruz? :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...