Jump to content

Sizce Mazda3'ün Artı ve Eksileri Neler ?

Guest maz14
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Geçen bir arkadaşda kendini fazla kaptırmıştı bu işe sonra kendi kendini imha etti( Üyeliğini sildi)

Burayı tarikat falan mı sanıyor bazı arkadaşlar anlamadım. Herkes istediğini yazıyor kimseyi kırmadan rencide etmeden kimin tavuğuna kış dendi onu da bilmiyorum. Burada Mazda sahibi haricinde Başka marka sahipleride var gayet güzel tartışılıyor.

Evet Mazda sınıflarında diğer araçlara göre bazı üstünlüklere sahip  ve aynı zamanda dezavantajlara da sahip ki bunu herkes dile getiriyor.

Özellikle şuna dikkat ediyorumda, bazı arkadaşlar foruma üye olup tavsiye istiyorlar ve herkes kendince fikirlerini paylaşıyor. İyi derler neden iyi, kötü derler aman o zaman neden satın alayım diye fikir beyan edenlere bir serzeniş başlıyor. Başka bir forumda Mazda almak istemiş arkadaş konu zaten Mazda ve iyisini kötüsünü paylaşıyor insanlar.Neyse 5 gün sonra o arkadaş şöyle yazmış " Benimle burda kimse ilgilenmedi bende gittim size inat Vw aldım"  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 204
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

13

• Selman

15

• Murat b

16

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

ben şüphelenmeye başladım.. bu aralar böylelerine denk geliyoz ve üyelikleri bi şekilde iptal oluyo.ve ne hikmetse ilk geldikleri zaman şurda şu arkadaşa şunu yapmışsınız çok yüklenmişsiniz diyorlar.bence bunu diyenler aslında aynı adamlar.üyeliği iptal olunca başka bir isim ile gelip lafını söyleyip yine iptal oluyo sonra yine başka isimle giriyo galiba :D demek istediğim şu ilk gelen yeni üye dünyanın konusu varken ilk önce ne hikmetse hemen bu atışma mesajlarını bulup bu adama neden yüklendiniz diye yeni bir polemik çıkartıyo acaba bunlar gerçekten tesadüf ve gerçekten ayrı ayrı üyelermi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haddim olmayarak herkesi başlığı okumaya davet ediyorum. Bakın başlıkta ne yazıyor?'' Sizce Mazda 3'ün artıları ve eksileri neler'' O yüzden artıların ve eksilerin yazılması kadar doğal birşey yoktur. Ben eksi olarak gördüğüm bir noktayı gayet düzgün bir üslupla ifade ettim. Benim bildiğim Mazda 3'ün kullanıcı profili farklıdır. Eleştiriye açık, egosuz ve kompleksiz kişilerdir. Bunu başka bir forum sitesinde yazdığım için millet çemkirmişti hatta bana. O yüzden artıyıda eksiğide başlığa uygun şekilde yazmaya devam. Ben çok fazla birşey yazamıyorum henüz Mazda 3'üm yok. Yazdıklarım galerideki aracı incelemelerim test sürüşlerim ve kullanıcı yorumlarına bağlıdır. Mesala tıkırtı için kronik sorun diyorlar ama ben bir yorum yapamam test sürüşündeki araçlarda yoktu çünkü :D

Ama aracın donanımına laf yok gayet iyi bence. Yol tutuşuna laf yok. Motorun sesinin güzelliğine laf yok. Her 1.6 motor gibi onunda yakıt tüketimi yüksek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tarantino kardes

bizim yorumlarla alakali sikintimiz yok. sen dusunceni yazarsin bizde yorumumuzu yazariz. ama bazi arkadaslarin niyeti bozuk. adam ona buna kufur savuruyor.

Katılıyorum , sonuçta altımızdaki araçlar da milyon dolarlık cihazlar değil elbette kusurları olacak. Böyle olduğunu düşünmesek bu konu başlığını açmazdık ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eksilerini yazmak başka, insanların satın aldığı ve kullandığı araçları ima yoluyla kötülemek farklı. Bu arkadaşın art niyetli olduğu gayet açık şekilde belli oluyor, benim yazdığım yapıcı mesaja karşın herkesi suçlayan bir üslup kullanması herşeyi ortaya koyuyor.

DH'de cruze başlığına takılıyorum bu aralar, cruze sahibi olmadığım halde o konuda bir çok yorumum var aracın eksilerinide yazıyorum ama her yeni araç sahibini de tebrik edip, kazsız belasız sürüşler diliyorum. Herkes iyiniyetimi aracı karalamak için orada olmadığımı bildiği için eleştirilerim kimseye batmıyor mesela......

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haddim olmayarak herkesi başlığı okumaya davet ediyorum. Bakın başlıkta ne yazıyor?'' Sizce Mazda 3'ün artıları ve eksileri neler'' O yüzden artıların ve eksilerin yazılması kadar doğal birşey yoktur. Ben eksi olarak gördüğüm bir noktayı gayet düzgün bir üslupla ifade ettim. Benim bildiğim Mazda 3'ün kullanıcı profili farklıdır. Eleştiriye açık, egosuz ve kompleksiz kişilerdir. Bunu başka bir forum sitesinde yazdığım için millet çemkirmişti hatta bana. O yüzden artıyıda eksiğide başlığa uygun şekilde yazmaya devam. Ben çok fazla birşey yazamıyorum henüz Mazda 3'üm yok. Yazdıklarım galerideki aracı incelemelerim test sürüşlerim ve kullanıcı yorumlarına bağlıdır. Mesala tıkırtı için kronik sorun diyorlar ama ben bir yorum yapamam test sürüşündeki araçlarda yoktu çünkü :D

Ama aracın donanımına laf yok gayet iyi bence. Yol tutuşuna laf yok. Motorun sesinin güzelliğine laf yok. Her 1.6 motor gibi onunda yakıt tüketimi yüksek.

İsteyen istediğini yazabilir zaten sorun burada olmuyor.Geçen gün siz biraz kızmışsını şu diz mesafesi boyu hakkında.

Orada kızılcak bir durum yokdu.Size göre diz mesafesi önemli bir konudur bana göre değil.Kimisine görede değildir.Sonuçta bir yerde göreceli bir durum.Mühim olan karşındaki kişiye hakaret etmeden fikrini söylemek.

Yineliyorum.Bana göre hiç önemli değil diz mesafesi.O kadar önemli değilki ,5 yıldır bindiğim arabanın arka diz mesafesi hakkında hiç bir fikrim yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne yazık ki şu olayı da bir türlü anlayamadım gitti. Magnezyum alaşımın problem yarattığı tam olarak nerede yazıyor? Eğer subaplarını eriten LPG li Mazda 3 sahiplerindense, aslında sıkıntının sübaplardan değil, yanlış LPG ayarından olması gerektiğini söylemek lazım. Anlatması uzun sürer ancak google da LPG enjektörü ve PWM (Pulse width modulation) diye aratırsanız sübap eriten arkadaşların asıl problemini bulabilirsiniz. Lakin magnezyum olmayıp da sübap eriten mondeolar da var piyasada...Kısaca motora ayarsız yakıt gönderirseniz ısıtır, icabında her tür metali eritirsiniz  ;) Haaa konu şu sübaplara yağ gönderen zımbırtıysa, onu hiç mi hiç anlamıyorum. Motora yağ yaktırıp kurum yaratmaktan başka bir işe yarayacağını düşünmüyorum.

arkadaşlar bu sübap yanma olayını uzun bir süredir araştırıyorum.. servis dahil bunun olduğunu söylüyor..

ancak bunun kullanıma ve lpg ayarlarına da bağlı olduğunu söyleyenlerde var..

LPG taktırmak istediğim için çoğu LPG bayi ve servisleri ile görüştüm..

Teleflex in yetkilisi ; Sübap be yataklarda yanma olayının olduğunu hatta magnezyum olmayan diğer motorlarda da bunun zamanla olacağını söyledi..

Prins yetkilisi ; Bu yanma olayını önlemek için "valve care" diye bir yağlama sistemini kullanmadan Mazda 3 lere LPG takmadıklarını söyledi. Yağlama sistemini yağını her 15.000 de bir değiştirmek gerekiyormuş..

BRC yetkilisi ; LPG tankına ve Benzin Tankına bir kimyasal maddeyi her 10.000 km.de bir kullanma zorunluluğu ile LPG takmayı önerdi.

Atiker yetkilisi ise ; Sübap aşınma olayının her halukarda olacağını ve neticesinde sübap yataklarını çelik bir malzemeyle yaptıktan sonra bu sorunun ortadan kalkacağını söyledi..

Biraz uzun oldu ama bu konu da uzun zamandır araştırıyorum..

Ama hala LPG taktırmadım..::)))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En doğru yanıt Atiker den gelmiş sanırım zira benim servisten birebir bu olayı gören kişiden ( vaktim olsa ben de görecektim beni de çağırdı ) öğrendiğim problemin sübap değil yataklarda yani bagalarda olduğu. Denildiği gibi bagalar daha kaliteli bir malzeme ile değiştirilirse sorunsuz binmeye devam edilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hatta atikerde konuştuğum arkadaş honda crv kullanıyormuş..

onda da aynı problemi yaşamış ve kendim bu işin içinde olduğum için 600 lira masrafla çelik yaptırmış..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki tam olarak hangisi daha zararlı  zengin karışım mı fakir karışım mı ?

Yanma odasında yüksek ısı yaratacağından zangin karışımın daha zararlı olmasını beklerim. Yüksek devirlerde LPG enjektörlerinin hızı yetmemesi durumunda olması sürekli açık kalıp, fazla yakıt gönderip sübap kafalarına zarar veren durumlar olduğunu biliyorum.

Bunun dışında bence de Atiker en doğru olanı söylemiş. Ama göz önünde bulundurulması gereken olay bence şu: LPG'siz motor 500.000 km. gidecekken, LPG sonrası ömür 250.000 km. ye düşüyorsa (%50 ömür götürdüm ki bayaa çok), bizim için önemli midir, yoksa ihmal edilebilir mi??? Ya da LPG'den ettiğimiz karla bozulanın yerine yeni bir motor alsak mantıklı mı olur??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanma odasında yüksek ısı yaratacağından zangin karışımın daha zararlı olmasını beklerim. Yüksek devirlerde LPG enjektörlerinin hızı yetmemesi durumunda olması sürekli açık kalıp, fazla yakıt gönderip sübap kafalarına zarar veren durumlar olduğunu biliyorum.

Bunun dışında bence de Atiker en doğru olanı söylemiş. Ama göz önünde bulundurulması gereken olay bence şu: LPG'siz motor 500.000 km. gidecekken, LPG sonrası ömür 250.000 km. ye düşüyorsa (%50 ömür götürdüm ki bayaa çok), bizim için önemli midir, yoksa ihmal edilebilir mi??? Ya da LPG'den ettiğimiz karla bozulanın yerine yeni bir motor alsak mantıklı mı olur??

Bazı arkadaşlar da fakir karışımın çok ısı ürettiğini söylemişti. Konu muallakta.

Ben 2 olaya şahidim 50.000 km civarı motor yemiş Mazda3. Biri Ankara'da oldu konusu da var, diğeri de Istanbul da Şahsuvaroğlunda.

50.000 km de olsa dahi oraya kadar elde edilen kar yapılacak masrafın çok çok üstünde olduğu için ben bu riski aldım. Problem oluşursa da yapacağım şey daha sağlam yatak taktırıp devam etmek olur ama Metin'in Mazda6 sı çok büyük moral oldu bana. BRC li ve LPG de 70.000 kmyi geçmiş ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım bende aynı şeyi yapıcam Burak

gözümü kapatıp taktırıcam..

problem çıkardığında artık çelikten bi yatak yaptırıcam..

Birde kullanım burada baya önemli gibi görünüyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir Alman bana 4000 deviri geçme, yakıtın kaliteli olsun , ayarın düzgün olsun , montajı da iyi yaptırdın mı 100.000 kullanabilirsin demişti. İnşallah diyorum ben de :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim açımdan tamamdır arkadaşlar bir problem kalmadı. Karşılıklı belli üslüpta tartışmamızı yaptık. Mazda 3 sevgisine devam...

Not: Arkadaşın artniyetli sözünü üzerime alınmadım. Sanırım benim için demedi arkadaş. Bana demişsede haksızlık eder zati.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Art niyetli adledilen kişi asdxx nickli kişi. ÜZerine alınmana gerek yok. Belki görmüşsündür bir dolu tatsızlık çıkardı, burada da yazdı ama ben bir kısmını temizledim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Art niyetli adledilen kişi asdxx nickli kişi. ÜZerine alınmana gerek yok. Belki görmüşsündür bir dolu tatsızlık çıkardı, burada da yazdı ama ben bir kısmını temizledim.

Aynen....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Magnezyum alaşım olarak kullanılıyormuş çoğunlukla.Hafif bir madde olarak geçiyor aslında. Ne ile alaşım yapıldığı önemli, sadece magnezyum değil sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...