Jump to content

Sizce Mazda3'ün Artı ve Eksileri Neler ?

Guest maz14
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ya şimdi konuşmak için çok erken ama, benim araçta sorun yok.. inşallah olmaz da ..

bildiğim , tecrübe ettiğim konuları kısaca derleyeyim.

lpg ile ilgili oluşan sorunların hemen hepsi bakımsızlıktan kaynaklanıyor . lpg , benzine oranla toleransı düşük . bu sarih bir durum. o yüzden aracın ateşleme sistemi kusursuz çalışması lazım..

aracın ayarı yapılırken, aracın her devirde ne zengin ne de fakir karışıma düşmemesi gerekiyor. düşük devirde fakir karışıma, yüksek devir de zengin karışıma geçmesi olasıdır. o zaman da tekleme yada sübapların zarar görmesi ihtimali artar.

sübap zarar görmeside Lpgnin yanma sıcaklığı benzinden daha yüksek olmasından kaynaklanıyor. yanma odasındaki gecikme emme manifoldunun normalden çok daha yüksek bir ısıya maruz kalması demek. buda zamanla sübapları götürüyor. bu mazdayla ilgili bir durum değil.

fakir karışım olursa, aracınızda soğukta çalışmama gibi sorunlar baş gösterebilir. sebebi de kısaca şöyle . Aracın ECU (beyin)'su  SFT (short fuel trim) ve LFT (long fuel trim) iki ayrı kayıt tablosu tutuyor. SFT anlık yakıt değerleri, O2 miktarı, püskürtülecek yakıtı tutuyor ve kontağı kapattığınızda sıfırlanıyor. LFT ise sıfırlanmıyor, ecu ya göre 1-2 günlük bir değerin ortalamasını alıyor. fakir karışım olunca araç sürekli oksijeni düşük okuduğu için ,soğuk şartlarda aracı ilk çalıştırdığınızda yeterli o2/lpg karışımı veremiyor. çünkü anlık değil ortalama değerlere bakıyor ecu.

bununda çok basit bir çözümü var, 1-2 gün benzinle aracı kullanıp daha sonra lpg tekrar programlanırsa sorun ortadan kalkıyor.

gevezeliğim tuttu kusura bakmayın :)

bana başayarın yaptığı tek tavsiye arada bir çeyrek depo benzinle gitmem .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yanıt 204
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

13

• Selman

15

• Murat b

16

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Yahu şu yaktığı benzini çok görmeyen bi ben mi varım?

Ortalama 8.9 litre ve bu da bana 1,6 benzinli otomatik bi araba için çok normal ve iyi geliyor.

nasıl oluyor da aynı araç benimki 11.9 gösteriyor?daha 1 aylık olduğu, kış olduğu ve kısa mesaf kullandığım için olabilr mi?yoksa bir servise gideceğim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle daha 1 aylık olduğu, kış olduğu ve kısa mesafe kullandığınız için. Zamanla düşecektir. Misal ben şu an 8,3 Lt/Km ortalama ile kullanıyorum. Bi de arada bir yol bilgisayarını sıfırlamayı unutmayın (Yol bilgisayarını sıfırlamanın kısayolu: INFO tuşuna yaklaşık 3 sn kazar uzun basmak).

Bu info olayını öğrendiğim iyi oldu teşekküler, depoyu her fullediğimde ara menülerde gezmekten sıkılmaya başlamıştım bende :)

Edit: Bu arada şuanki ortalama 7,6 lt yarım depo kullandım. (Genelde depoyu doldurduktan sonraki ilk hafta ortalamayı düşük tutabiliyorum basmayacağım diye kendimi telkin ederek, ama ikinci hafta yine dayanamayıp 8 lt'nin üstüne çıkıyorum, hatta geçen depo 9,6 lt(iki kere işe geç kalma telaşı ve iki kere de iş çıkışı kaşınan arkadaşın yol boyu tahrikleri bu ortalamanın ana sebebidir, basınca yakıyor hayvan :) ) )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Yahu şu yaktığı benzini çok görmeyen bi ben mi varım?

Ortalama 8.9 litre ve bu da bana 1,6 benzinli otomatik bi araba için çok normal ve iyi geliyor.

arkadaşlar hep bu tıkırtı şikayeti okuyorum.tıkırtı sesi hep aynı yerdenmi geliyor yoksa her kullanıcının aracında farklı yerlerdenmi geliyor.

baya bi heveslendik mazda 3e ama bu konuda çok şikayet var gibi.

2004 sıfır yeni kasa astra almıştım.izmirde çalışırken yağmurlu havada gaziemire gidip geldim.ertesi gün stop lambalarının yarıya kadar suyla dolduğunu gördüm.manisa opel servise gittim stopları yenisi ile değiştirdiler sonra bagaj kapısı tıkırtısı başladı.nedense ona bir çare bulamadılar yıllık bakım sonrası 1 yaşındaki astrayı tıkırtı yüzünden sattım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ailenizin ve arkadaşlarının boy ortalamasını çok merak ettim Soner, bu eleştiriyi ilk defa duyuyorum...

selman abi valla biz babamla showroom'da bu diz mesafesi konbusunda bir sıkıntı yaşadık ama bunun için japonları yada mazda yı suçlıyamam çünkü benle babam 140 kg civarı o 184cm ben 190cm civarı bi adamız bi annem normal insan bizim ölçülerle bu sıkıntı normal sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet bence de öyle, konuyu güzel hortlatmışsın, ben bu Soner namlı arkadaşı o mesajımdan sonra bizzat tanıma fırsatı buldum, o zamanlar daha ilk kuruluş aylarındaydık, mesajımın daha bir sonuna kadar arkasındayım desem? Sallamanın da bir sınırı var diyeyim sen anla....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araç 6 yaşında ama araçtan tık ses gelmiyor maşallah. Arka diz mesafesinin de yeterince geniş olduğunu düşünüyorum. Motor sesi duyuluyor deniliyor ama bir kaç kere çalışırken kontak çevirdiğim oldu. 3000 deviri geçince de makul bence. Bagaj kapağı tutacağının eksikliğini hiç hissetmiyorum, kaldı ki üst modellerde bunu gidermişler. Yakıt durumu 1600 motor 105 beygir 1200 kg üstü otomatik bir araç için bence başarılı. Şehirler arası 6.5 lt full şehir içi 10-11 litre (klimalı). Ben almadan önce daha fazla yakar diye bekliyordum. Bu motor gücünde ve bu ağırlıkta bir araç içinde başarılı bir performans gösteriyor. 125 hp olsa daha iyi olurdu ama fiyata yansırdı mutlaka. İşçilik ve kalite bu fiyata alınan bir araç için 10 numara, yıldızlı pekiyi. Ses sistemi gayet iyi. Sesi ne kadar açsamda baslar patlamıyor. İçi ferah. Araç sorunsuz. Valla ben fiyatını da göz önüne aldığımda, eksiklik bulamıyorum aracımda.

Ama çok ısrar ederseniz şunları sayabilirim:

-Geri vites ışığı daha fazla olabilirdi

-Kolçak öne doğru hareket edebilirdi.

-Arka farlar buharlanmayabilirdi (çözümü basit) vs.

Seviyorum onu ben yaa. Artık bende Mazdacı oldum galiba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet bence de öyle, konuyu güzel hortlatmışsın, ben bu Soner namlı arkadaşı o mesajımdan sonra bizzat tanıma fırsatı buldum, o zamanlar daha ilk kuruluş aylarındaydık, mesajımın daha bir sonuna kadar arkasındayım desem? Sallamanın da bir sınırı var diyeyim sen anla....

abi sanırım toplanıtı felan yapıyosunuz  aldıktan sonra katılmayı çok isterim hala kavuşamadım da aracıma ama uyarıyım beni görünce epey şaşırabilirsin  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest msezgin77

Arkadaşlar benim bir sorum olacaktı 2010 model impresiv aracım var BRC marka tüplü bugüne kadar 2 defa aracımdan ısınmış balata kokusuna benzer bir koku geldi.Her iki durumdada araçta benzin göstergesi 0 ı gösteriyordu benzin bitmiş sayılırdı yani neredeyse.Ama lpg devredeydi ben seyir halindeyken.Bu konuda bilgisi olan varsa bana cevap yazabilirmi acaba...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest msezgin77

Artılar eksiler konusunda eksileri olarak düşündüğüm şeyler

1)105 beygir ve 4 ileri otm.olmasından dolayı özellikle şehir içinde performans kaybı ve yakıt sarfiyatının artması.120 beygir ve 5 ileri otm.olabilirdi mesela

2)Araç içi sol ön çıtanın kör noktasının fazla olması

3)Ön kolçakın çok geride olması ileri doğru uzayabilirdi

4)Şoför tarafındaki kapı kolunun kötü dizaynından dolayı otomatik cam ve ayna ayarlarına ulaşma güçlüğü

5)Önceki kasa mazda 3 de iki bölmeli kolçak olmasına rağmen bunda tek olması

6)Yine CD çaların önceki modelde 6 lı olmasına rağmen bunda tekli olması

7)Torpido gözünün daha küçültülüp daraltılmasından dolayı kullanışsız olması

8)Fabrika çıkışında çakmağı ve bardak şeklindeki küllüğünün verilmemesi ve fiyatlarınında olması gerekenden çok olması.

9)Yedek parçalarının pahalı olması.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Artılar eksiler konusunda eksileri olarak düşündüğüm şeyler

1)105 beygir ve 4 ileri otm.olmasından dolayı özellikle şehir içinde performans kaybı ve yakıt sarfiyatının artması.120 beygir ve 5 ileri otm.olabilirdi mesela

2)Araç içi sol ön çıtanın kör noktasının fazla olması

3)Ön kolçakın çok geride olması ileri doğru uzayabilirdi

4)Şoför tarafındaki kapı kolunun kötü dizaynından dolayı otomatik cam ve ayna ayarlarına ulaşma güçlüğü

5)Önceki kasa mazda 3 de iki bölmeli kolçak olmasına rağmen bunda tek olması

6)Yine CD çaların önceki modelde 6 lı olmasına rağmen bunda tekli olması

7)Torpido gözünün daha küçültülüp daraltılmasından dolayı kullanışsız olması

8)Fabrika çıkışında çakmağı ve bardak şeklindeki küllüğünün verilmemesi ve fiyatlarınında olması gerekenden çok olması.

9)Yedek parçalarının pahalı olması.

Mesela Parça fiyatları yüksek demişiniz, hangi marka ve modele göre karşılaştırma yaptınız bunu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2010 modeldeki özelliklerin kırpılarak 2011 modeli çıkması.

Yeni bir araç alıyorum ama eski modelinden daha az özellikle geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence tek eksiği aracı Hız sabitlyicide kullandığınız zaman yaşıyorsunuz. Sistemi çalıştırdığınızda sadece analog göstergede bu işi yapabilmeniz buyuk eksiklik. oysaki rakip firmalarda sistemi çalıştırdığınzda analog göstergenini yanı sıra dijital olarakta çalışıyor. bu sayede hızınızı daha net ayarlayabiliyorsunuz. Bence dijital bilgi ekranında bu özelliğinde eklenmesi gerekirmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence tek eksiği aracı Hız sabitlyicide kullandığınız zaman yaşıyorsunuz. Sistemi çalıştırdığınızda sadece analog göstergede bu işi yapabilmeniz buyuk eksiklik. oysaki rakip firmalarda sistemi çalıştırdığınzda analog göstergenini yanı sıra dijital olarakta çalışıyor. bu sayede hızınızı daha net ayarlayabiliyorsunuz. Bence dijital bilgi ekranında bu özelliğinde eklenmesi gerekirmiş.

Değişik bi girdi olmuş, hiç aklıma gelmemişti şimdiye kadar... Yapılsa hoş olurmuş...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haklısın.Bencede hız sabitleyici digital olmalıymış.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Passat, jetta golf, C5, Yeni C4, C3, 3008, 5008, 308, OCTAVİA, SUBERB hemen hemen tüm ithal araclarda analog gösterge olmasına rağmen hız sabitleyici için dijital gösterge mevcut. Dijital gösterge hızınızı 1 km artırmanızı yararken analog göstergede bu oranı göremiyorsunuz doğal olarak Ank radar girmek istemiyorsanız üst limit olan 77 km hızı ayarlamanız imkan dahilinde olmuyor. Bence kim ne derse desin önemli bir eksiklik...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Passat, jetta golf, C5, Yeni C4, C3, 3008, 5008, 308, OCTAVİA, SUBERB hemen hemen tüm ithal araclarda analog gösterge olmasına rağmen hız sabitleyici için dijital gösterge mevcut. Dijital gösterge hızınızı 1 km artırmanızı yararken analog göstergede bu oranı göremiyorsunuz doğal olarak Ank radar girmek istemiyorsanız üst limit olan 77 km hızı ayarlamanız imkan dahilinde olmuyor. Bence kim ne derse desin önemli bir eksiklik...

Evden işe gideceğiniz mesafe veya nereden nereye gidecekseniz işte o mesafe ankaranın en uzak iki köşesi olsa olsa 50 km (daha uzun mesafelerde zaten çevre yolunu kullanmak daha mantıklı ki o zaman da 77 km/h limiti geçerli olmuyor) 50 km mesafeyi 77 km/h süratle giderseniz 39 dakika sürer ki ışıkları vs yi gözardı ediyoruz, (çoğu yerde ışıklara yakalanmamanız için yeşil dalgayı kullanmalısınız, 77km/h de giderken ilk ışıktan yeşilde geçseniz bile bir süre sonra kırmızılara yakalanmaya başlıyorsunuz). Diyelim ki dijital göstergeden hassas ayarlayamadığınız için analogdan 75 km/h ayarladınız. aynı mesafeyi 75 le giderseniz 40 dakika sürer, hadi 75'e de ayarlamak da zor oluyor derseniz 70 le giderseniz de 42 dakika sürüyor...

77 ve 75 arası 1 dakika, 70 arası 3 dk.

Bence kim nederse desin 77 km/h sürati tutmak için çok da gerekli bişey değil....

Amaa, güzel bi ayrıntı olur muydu? evet olurdu, ister miydim? evet isterdim...

Lakin zaten takometrenin hata payı, radar cihazının hata payı, sollama için süratlenme payı derken bu sürati bi şekilde kullanıyoruz böyle bi amaç için çok da kullanışlı ve elzem bi donanım olmadığını ve Sizce Mazda3'ün Artı ve Eksileri Neler ? başlığında yeni Mazda 3 alacak arkadaşlar için bir referans olmayacağını düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

genel olarak şöyle bi baktığımızda kendi sınıfındaki araçlara göre en düşük tork mazda3 te bulunuyor. 145 nm  tork var. aracın ağırlığı da sınıfına göre biraz daha ağır gibi duruyor. bu da bence yakıt tüketimini olumsuz etkiliyor. halbuki tork bence biraz daha yükseltilebilir. mazdanın klasına yakışmıyor bence. özellikle almanlara göre en kötü yanı bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...