Jump to content

Sizce Mazda3'ün Artı ve Eksileri Neler ?

Guest maz14
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest uyumsuzelement

Kötü Türkçe anlamında söyledi kıymetlimiss...

yok yok ona laf etmedim... yenilikçi bir kişilik diye bilirdim seni abi ama bu ara eski defter kurcalıon habire :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 204
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

13

• Selman

15

• Murat b

16

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest alimogullari

Walla arkadaşlar ben araba manyağı biriyim ve sanırım binip sürmediğim araba modeli(porsche, corvette, m3 ...) kalmadı gibi. Ama gerçekten samimi söylüyorum bizim mazda 3 gibi yol tutuşu olan başka araba yok. Sanırım benim taktığım kule gergisi ve helezonların da bunda katkısı çok ama gerçekten de araba çok iyi yol tutuyor. Özellikle yüksek hızlarda bile sert direksiyon hamlelerine güzel yanıt veriyor. Bu yol tutuşdan daha iyisini sadece lotus ta görmüştüm.(Zaten o arabayla bizimkini kıyaslamak yersiz olur).

Aracın bence birçok artısı var. Saymakla bitmez. Ama en önemli dezavantajı inanılmaz yakıyor olması, ve buna rağmen de arabanın hızlanamaması. İster inanın ister inanmayın benim aracım 11.8 lt yakıt ortalaması yakıyor. Ama hiç modifiyesiz Golf 1.6 FSI lar benim aracı çok rahat geçiyorlar ve yakıt miktarları da çok az. Ama her ne olursa olsun mazda çok dikkat çekici hoş bir araba...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence servisle alakası yok okan ben bi alıştım son 1 ayda ortalamam 10.8 e kadar geldi şimdi tövbe edip sıfırladım gittim depomu fulledim şimdi 8.0 yakıyorum ama tabi eskisine göre gitmiyo gibiyim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O açıdan demedim, yani basmıyo da yine 11.8'se diye söyledim...

Yoksa ne kadar ekmek o kadar köfte, aynı arabayı 200'e çıkartmak için 1.6lt 105 HP motor 1.6 FSI 115 HP motordan çok benzin yakar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest alimogullari

benim eski arabam 1998 Hyundai Elentra FX coupe idi. 2000 motor 136 hp bir araba idi. Hyundai de yakıtım 12 lt bunda ise 11.8 lt ama gidiş açısından aralarında dağlar kadar fark var. Hyundai inanılmaz hızlı idi buna göre. 

Ben de zaten buraya bunu yazmakla arabanın çok yakıp gitmediğini vurgulamak istemiştim. Golf örneği de; adamlar aynı motor hacmine sahip araç üretiyorlar, hem daha hızlı gidiyo hem de az yakıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

benim eski arabam 1998 Hyundai Elentra FX coupe idi. 2000 motor 136 hp bir araba idi. Hyundai de yakıtım 12 lt bunda ise 11.8 lt ama gidiş açısından aralarında dağlar kadar fark var. Hyundai inanılmaz hızlı idi buna göre. 

Ben de zaten buraya bunu yazmakla arabanın çok yakıp gitmediğini vurgulamak istemiştim. Golf örneği de; adamlar aynı motor hacmine sahip araç üretiyorlar, hem daha hızlı gidiyo hem de az yakıyor...

ama tip yok golfler de de demekki hepsini bi arada yapamıolar :tey:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Söylediğinde haklısın, benim söylemeye çalıştığım şey de şu, Golf'ün FSI motorunun yanlış hatırlamıyosam 115 HP olması gerekiyor. O aradaki 10 HP (ve tabi tork farklılığı) motorun arabayı çekebilmesini kolaylaştırıyor. Yani sen iki arabayı da aynı tarz kullanıyorsan muhtemelen yüksek HP ve torku olan araç daha az yakacaktır, çünkü 1300 kiloluk arabayı daha kolay -atıyorum- 180'e çıkartacaktır...

Ha sürekli 100'e kadar ani hızlanıp sonra yavaşlıyorsan 2.0lt FX Coupe en fazla yakar, sonra da Golf ve Mazda3 gelir, ama eğer sabit 190 km hızla gidiyorsan en çok Mazda3 yakar, o hızda devri çok olduğu ve düşük torku nedeniyle arabayı 190'da tutmak için daha fazla gaza basman gerektiği için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Söylediğinde haklısın, benim söylemeye çalıştığım şey de şu, Golf'ün FSI motorunun yanlış hatırlamıyosam 115 HP olması gerekiyor. O aradaki 10 HP (ve tabi tork farklılığı) motorun arabayı çekebilmesini kolaylaştırıyor. Yani sen iki arabayı da aynı tarz kullanıyorsan muhtemelen yüksek HP ve torku olan araç daha az yakacaktır, çünkü 1300 kiloluk arabayı daha kolay -atıyorum- 180'e çıkartacaktır...

Ha sürekli 100'e kadar ani hızlanıp sonra yavaşlıyorsan 2.0lt FX Coupe en fazla yakar, sonra da Golf ve Mazda3 gelir, ama eğer sabit 190 km hızla gidiyorsan en çok Mazda3 yakar, o hızda devri çok olduğu ve düşük torku nedeniyle arabayı 190'da tutmak için daha fazla gaza basman gerektiği için.

okan döktürmüşsün yeri deil belki ama kule gergisi ne işe yarar aydınlatın beni?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İki amortisörün birbiriyle bağlantısız çalışmasını önler. Yani örneğin normalde sola virajda ağırlık merkezi değişimi nedeniyle arabanın sol tarafı yere daha az basarken kule gergisinde daha alçakta olan sağ amortisör solu da yere bastırır, bu da arabanın daha az yatmasına neden olur.

Ha kazalarda aracın darbe emilimini azalttığı için zararlı deniyor, ne derece doğru bilemiyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 3 ün

+ ları

mükemmel yol tutuşu

mükemmel frenler

mükemmel dizayn(iç dış)

sorunsuzluk

çok sportif bir eksoz sesi

vsvs

- leri

sert süspansiyon sonucu birazcık konforsuzluk

herkesin gözü üzerinizde oluyor :o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

mazda 3 ün

+ ları

mükemmel yol tutuşu

mükemmel frenler

mükemmel dizayn(iç dış)

sorunsuzluk

çok sportif bir eksoz sesi

vsvs

- leri

sert süspansiyon sonucu birazcık konforsuzluk

herkesin gözü üzerinizde oluyor :o

özetle fazla nazar cekiyor :tey:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

+ Karizma

+ Kaliteli malzeme ve işçilik

+ Çok iyi tol tutuş

- Süspansiyon konforu

- Tüketim/menzil

- Arkadakiler için yetersiz diz mesafesi

Diz mesafesi konusuna katılıyorum. Ahım şahım uzun değilim 1.74 boyum ve koltuk geride araba kullanmayı seviyorum. Yine de benden uzun beyler var onların arkasında oturacaklar için durum daha vahim :) Bu arada sedanlarda böyledir diyenlere HB kullanıcısı olarak farklı olmadığını belirteyim. Bagaj hacmi bence gereksiz fazla, ordan kısıp bizim taşıyacağımız yolculara ferahlık sağlanabilirdi bu uzunluktaki bir araçtan ferahlık da bekleniyor zira.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bazı detaylar da laz gibi tasarlanmış bence :) Gece gözü yormaması açısından dikiz aynası karartması süper. Ama zaten düğmeyi koymuşsunuz ben kontak açtığımda dikiz aynasının karartma ile başlaması çok ters. Ben ihtiyaç duyarsam zaten açarım :) Her arabama bindiğimde önce onu kapatmak zorunda kalıyorum.

Sürücü kısmındaki cam açma kapama düğmeleri de ters. En sık kullandığım cam kendi camım olmasına rağmen en uzak noktadaki de yine o :) Koltuğumu geride kullanıyorum ve zaten butonlar uzak, en uzaktaki de benim camım her defasında bi sövüyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende her defasında kapatıyorum dikiz aynasını :)

ön camı açmak yerine de yanlışlıkla arka camı açıyorum :)

benim eksi olarak gördüğüm süspansiyonların bir çukura girdiğinde çok sesli çalışması.

Bazı detaylar da laz gibi tasarlanmış bence :) Gece gözü yormaması açısından dikiz aynası karartması süper. Ama zaten düğmeyi koymuşsunuz ben kontak açtığımda dikiz aynasının karartma ile başlaması çok ters. Ben ihtiyaç duyarsam zaten açarım :) Her arabama bindiğimde önce onu kapatmak zorunda kalıyorum.

Sürücü kısmındaki cam açma kapama düğmeleri de ters. En sık kullandığım cam kendi camım olmasına rağmen en uzak noktadaki de yine o :) Koltuğumu geride kullanıyorum ve zaten butonlar uzak, en uzaktaki de benim camım her defasında bi sövüyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Savashan'a katılıyorum.

Ön camı açmak yerine yanlışlıkla arka camı açtığım çok oluyor ama bu sanırım eski araba ile yeni araba arasında beynin uyum sağlamakta zaman almasından oluyor.

Süspansiyonlar kesinlikle çok sert. Türkiye yolları için hiç uygun değil. Doğrusu Türkiye'nin yolları standartlara uygun değil. Hatta standardı yok.

Bir de yakıt tüketimi biraz fazla.

Geri kalan herşey artı.  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor sesi yine katıldığım eksilerinden. Arabamı almadan evvel çıktığım test sürüşünde, otobana çıkıp süratlendiğimde satış görevlisi derhal radyoyu açtı :) Sürüş bittiğinde ses yalıtımı yapılırsa alacağımı söyledim ziebartta yaptırabileceklerini söyledi. Neticede ben %20 azaltılmış halini bile uzun yolda yorucu buluyorum :)

Sınıfındaki diğer otomobillerin opsiyonel saydığı bir sürü özellik araçta standart. Bu standart özellikleri ile de kullanıcısına lüks sınıf havası veriyor. Aracıma ilk kez binen tüm arkadaşlarım kokpitteki bol düğmeli ışıklı görüntüden pek etkilendi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bazı detaylar da laz gibi tasarlanmış bence :)

Eklemeyi unuttuğum tersine işleyen bir şey daha: Uzunları yakmak için kolu kendinize çekmek yerine ön tarafa ittiriyorsunuz :) Şimdiye kadar kullandığım hiçbir arabamda benzerini görmemiştim. Gece uzun yolda pratik değil. Direksiyon tutarken pratik olan kendinize doğru yapacağınız hamledir.

Yine forumda dolaşırken okumuştum: bir kullanıcı, direksiyonun çok hafif olduğundan, bu sebeple süratlenmekten korkuttuğundan, kontrolü kaybedeceği hissi yaşadığından dem vurmuştu. Tam aksine ben ağır buluyorum tek elle avuç içimle rahatlıkla çeviremiyorum park ederken

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...