Jump to content

Sizce Mazda3'ün Artı ve Eksileri Neler ?

Guest maz14
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Uzun meselesinde kafam karıştı. Normalde uzunlarda kendine çektiğinde selektör yapılır ki geri bıraktığında normale döner, ileri ittiğinde sabit bir şekilde uzun yanar. Bu birçok arabada böyledir. Yeni Mazda3 de farklı mı diyorsunuz yani ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 204
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

13

• Selman

15

• Murat b

16

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

yok hayır yine bu şekilde, 

eski tür araçlarda kendinize doğru çektiğinizde uzunlar sürekli yanıyordu doğru, fakat artık birçok yeni nesil araçlarda farklı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun meselesinde kafam karıştı. Normalde uzunlarda kendine çektiğinde selektör yapılır ki geri bıraktığında normale döner, ileri ittiğinde sabit bir şekilde uzun yanar. Bu birçok arabada böyledir. Yeni Mazda3 de farklı mı diyorsunuz yani ?

Selektör zaten yarım hareketle yapılıyor tüm araçlarda aynı. Son 2 arabamda tam kendime çektiğimde uzunlar sabitleniyordu, aynı hareketi bir kez daha yaptığımda kısalara dönüyordu. Onlardan önceki arabalarımda nasıldı anımsayamadım çoook zaman geçtiği için. Ama bana ileri itip uzun yakmak pratik gelmiyor.

Uzunlardan laf açılmışken umarım forum üyeleri uzunları karşılarındaki araç diplerine gelene dek sürücünün gözüne sokanlardan oluşmuyordur :) Ya da önlerindeki araç ile mesafeleri kısa olduğu halde uzunları söndürmeyenlerden. Her iki duruma da sinir oluyorum. Şayet arkamdaki yapıyorsa yavaşlayıp yol veriyorum ve dibine kadar girip uzunlarımı yakıp taciz ediyorum :)

Yüksek far ayarı kullananlar için de bunu yapıyorum. Gece sürüşü daha çok nezaket gerektiriyor, başkalarını düşünmeliyiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzunlardan laf açılmışken umarım forum üyeleri uzunları karşılarındaki araç diplerine gelene dek sürücünün gözüne sokanlardan oluşmuyordur :) Ya da önlerindeki araç ile mesafeleri kısa olduğu halde uzunları söndürmeyenlerden. Her iki duruma da sinir oluyorum. Şayet arkamdaki yapıyorsa yavaşlayıp yol veriyorum ve dibine kadar girip uzunlarımı yakıp taciz ediyorum :)

Yüksek far ayarı kullananlar için de bunu yapıyorum. Gece sürüşü daha çok nezaket gerektiriyor, başkalarını düşünmeliyiz.

Ben de benzer çekilde davranıyorum. Bunlara bir de sisleri yakanları ekleyebiliriz. Çok şikayet etmişliğim vardır normal zamanda sisleri yakanları ama kişisel tatminden öteye geçmediğine eminim. Kolay kolay bir işlem yapıldığını sanmıyorum tüm bu durumlar için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
SalihÇakmakçı

Daha yeni Mazda 3'e geçmiş biri olarak ben de görüş yazayım arkadaşlar. Daha önceki arabam VW Bora idi.

-İç hacim bence gayet yeterli. Önceki arabamdaki arka diz mesafesi çok daha azdı.

- Yakıt olarak bence gözde bir kaç aynı segmentteki araçlara göre ( Corolla, Jetta, Honda, Civic, diğerlerini saymıyorum. Bunların da tabi 1.6 benzinlilerini baz alıyorum)  gayet iyi. Hele şu 1.6 lık 8 V Jettaların yakıtlarını bir bilseniz aracınızı bir daha seversiniz.

- Sert süspansiyonlar konusu doğru ancak bu da doğrudan yol tutuşu etkilediği için gerekli. Bence abartılacak kadar da konforsuz değil.

- Benim döşemeler deri, kumaşların kalitesini bilemem ama konsol gayet kaliteli. Tıkırtı benim araçta hiç yok ve yukarıda markalarını yazdığım bir çok araçta kronik ve çözülemeyen tıkırtılar mevcut. ( Araç değiştirmeden önce bir kaç forumun yakından takipçisi olmuştum ve inanın en az tıkırtı şikayetlerinin olduğu arabayı kullanıyoruz.

-Performans konusu beklentilere göre değişir ama 105 HP'lik araçlarımızdan daha fazlasını beklemek haksızlık olurdu hani. Bence çok başarılı bir performansa sahip.

- Sorunsuzluk olarak zaten hepimizi sevindiren bir araç olan Mazda 3, iç ve dış dizaynı ile de harika tasarlanmış bence.

- Donanım olarak da göz dolduran araçlarımız bize konforu yaşatıyor. Mesela gidiyorsun 50000 TL verip Jetta alıyorsun ve eğer sunroof istersen 2000 TL daha vermen gerekiyor. Sözde Full diye satılıyor.

Bütün bunlara ek bence tek eksisi yetkili servis ağının çok yaygın olmaması. Bence o da çok kısa zamanda yaygınlaşacaktır. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Baştan okurken bazı şeyler dikkatimi çekti, arka diz mesafesi, tıkırtı falan. Benim aracım 2003 model 323, 120 bin km de falan. Aracımın içinde hala tek bir tıkırtı yok, ne kapılarda ne tümsek atlarken süspansiyonlarda... Arka diz mesafesi bırakın bir kişiyi, kucak kucağa iki kişiyi koysanız yinede mesafe kalır, ayrıca 2003 model aracımın iç malzemelesinin kalitesinden de oldukça memnunum. Bunu üstüne basa basa söylemek istierim ki, ne bir boya atması ne de renk solması vardır. Ve ben bu aracımı 3 yıl sürekli bodrumda ve muğla yollarında kullandım. Bilenler iyi bilir muğlanın kalitesiz asfaltını ve tamponları eğri büğrü yapan o güneşini. Mazda da kullanılan malzemeler çok uzun ömürlü. Size 2 örnek vermek istiyorum. Birincisi kız kardeşimin 2009 model 220 cd ı var ve orta konsolun çok el değen yerlerinin üst kat boyası atmaya başladı, altından gri bir renk çıkıyor... İkincisi beraber çalıştığım hocamın 2007 model A3 ü, radyo düğmeleri dahil, flaşör, direksiyon simidinin bile aşığındığını biliyorum, boyalarının kalktığını. Biri mercedes diğeri audi, biri 20bin km de diğeri 70 bin. Nerde kaldı onca para ve lüks.. Sonuç olarak benim aracım bu kadar sorunsuz ve iyi durumdayken, 2003 sonrası çıkan mazda 3 serisinde de geri gidiş olduğunu sanmıyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sonucta zevk ve ıhtıyacınızın karsılanabılırlıgıyle ılgılı bır olay.benım bır aractan ılk beklentım guvenlıklı olup olmaması kı mazda sınıfının en ıyı yol tutus ve fren mesafesı en ıyı olan bır arac.sonra konfor ve donanım.benım ıhtıyaclarıma cevap verıyor.ve tabıkı teknık olarak sorunsuz bır araba olması.bır arabadan daha ne ısrenırkı...gerısı teferruat benım ıcın arkadaslar.sevgılerımle...  :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mefuhan

herşeyi birçoklarına göre iyi ve çoğunda öndedir lakin bende bu tıkırtılara takmış vaziyetteyim.arkadan bir tıkırtı geliyor sanki boşta kalan bir şey sallanıyor.bagaja ustayı soktuk  öyle gezdik yine olmadı.arka camın altındaki kapağı söktüreceğim oda uzun iş diyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar 123 binde 323 familia 98 sahibiyim.  manuel şanzıman yağı değişiyor mu değişmesi gerekli mi? birde geri vitese atarken tıkırt diye bir ses geliyor.şanzımandan .yardımcı olursanız sevinirim. ilk arabam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest izmitlii

herşeyi birçoklarına göre iyi ve çoğunda öndedir lakin bende bu tıkırtılara takmış vaziyetteyim.arkadan bir tıkırtı geliyor sanki boşta kalan bir şey sallanıyor.bagaja ustayı soktuk  öyle gezdik yine olmadı.arka camın altındaki kapağı söktüreceğim oda uzun iş diyorlar.

aynı tıkırtı benim arabadan da geliyor. çıtırtı demek daha doğru sanırım.

camın altındaki plastik bölmenin güneş altında kala zamanla genleşmesi sonu büyüyüp sağa sola çarpması diye bir komplo teorim var. bilmem tutar mı?

ön cama da torpidonun çok hafif değdiğinin farkına vardım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar 123 binde 323 familia 98 sahibiyim.  manuel şanzıman yağı değişiyor mu değişmesi gerekli mi? birde geri vitese atarken tıkırt diye bir ses geliyor.şanzımandan .yardımcı olursanız sevinirim. ilk arabam.

normal kullanım şartlarında manuel şanzıman yağının değişmesine gerek yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

normal kullanım şartlarında manuel şanzıman yağının değişmesine gerek yok.

yağ değişmezde azaldıysa ekletmen gerekir birde şanzuman katkı yağları war onlardan da ekletirseniz vites geçişleri rahatlar
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yağ değişmezde azaldıysa ekletmen gerekir birde şanzuman katkı yağları war onlardan da ekletirseniz vites geçişleri rahatlar

ben yağa ve yakıta eklenen ve extra fayda verdiği söylenen herşeye süphe ile bakıyorum. bir tarafta dünya akaryakıt devleri bir tarafta daha önce duymadığınız x markası. bütçelerini, know-how'larını kıyaslamak bile gereksiz.

olay bana mantıksız geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Banada ancak piyasada şanzumanda kullanım amaçlı satılan katkı yağlarının zararını gören birini görmedim, en nihayetinde o da yağ ve şanzumandaki yağın içine karışıyor ne kadar zarar verebilirki bi de bu açıdan bakın, mesela ben aracımda 20w-50 motor yağı kullanıyorum ama aslında 15w-40 kullanmam gerek ha yağ biraz kalın geliyor aracım belki %5-10 performans kaybediyor ama motor yağlanması gereken seviyede ve de zararlı olur diyen görmedim bozulan herhangi bi motorda görmedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçen nette gezerken amerikan ticaret düzenleme kurumunun bu tip katkı maddesi satan bir firmaya iddia ettiği faydaları kanıtlayamadığı için ceza verdiğini gördüğümü hatırlıyorum.

bir başka firmaya ise ürünlerinin kullanımı sonucunda kaynaklanan motor arızalarından dolayı tüketicilere tazminat ödeme zorunluluğu getirmişti. (site ismini hatırlamadığımdan kaynak gösteremiyorum)

biz de ise bu tip tazminatları pratikte almak mümkün olmadığından bence çok şey vaad eden katkıları kullanmamak daha doğru olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

biz de ise bu tip tazminatları pratikte almak mümkün olmadığından bence çok şey vaad eden katkıları kullanmamak daha doğru olur.

işin mantık yönünden bakınca sizin dediğiniz daha agır basıyor :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Katkılara bende karşıyım ve kullanmıyorum, faydalı olsa zaten yağ üreticileri veya benzin üreticileri bu şekilde ürün çıkartırlardı diye düşünüyorum.

ben yağa ve yakıta eklenen ve extra fayda verdiği söylenen herşeye süphe ile bakıyorum. bir tarafta dünya akaryakıt devleri bir tarafta daha önce duymadığınız x markası. bütçelerini, know-how'larını kıyaslamak bile gereksiz.

olay bana mantıksız geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bencede katkı maddelerinden uzak durmak gerekir.motor hasarına sebeb olablir.amaç performans,tüketimde ekenomi ve motorun en iyi şekilde korunması ise tam sentetik yağ kullanmak en doğrusu.birde yağın değişim süresini hava daki nem  şehir içi kullanım şartlarınıda göz önüne alarak zamanında değiştirmek gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

valla benim arabamı farklı bilmiyorum ama ne iç mekanda gram motor sesi var ,ne süspansiyonlarda rahatsız edici seviyede problem var .C sınıfındaki , yani mazda 3'ün muadili neredeyse bütün arabalara bindim, ve rahatlıkla söyleyebilirim ki ; civic yada focus'un içeriye aldığı motor sesinin yarısını bile almıyor mazda 3 . ayrıca yakıt konusunda da bence son derece hesaplı. istanbulda her gün köprü trafiğine giriyorum ve ortalama tüketimim 7.5 lt/ 100km civarlarında. her gün aynı saatlerde, aynı yollardan, aynı yerlere gidip geldiğimiz arkadaşım ,focus ile 9.4 ten aşağı düşemiyor. aynı şekilde dizel golf kullanan arkadaşım şehir içi 8 litreye yakın yakıyor. konfor ve donanım zaten sınıfına göre üst düzey. arabanın eleştirebileceğim tek noktası motor performansıdır. o da benim gibi performans düşkünü olmayan insanlar için gayet tatmin edici. ama dokunayım kaçsın modunda bir araba değil, basmak isteyen gitsin civic alsın..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...