Jump to content

Mazda Almasaydınız Ne Alırdınız ?

CaRaBeeN
 Paylaş

Eğer bir gün farklı bir marka arabaya binmeye karar verirseniz hangisini alırsız?  

55 oy

1. 1. Eğer bir gün farklı bir marka arabaya binmeye karar verirseniz hangisini alırsız?

• Toyota
      2
    • Honda
      16
    • Opel
      4
    • Volkswagen
      6
    • Ford
      4
    • Skoda
      24
    • Seat
      0
    • Subaru
      0
    • Mitsubishi
      0
    • Citroen
      0
    • Peugeot
      0
    • Renault
      0
    • Fiat
      0
    • Hyundai
      0
    • Alfa Romeo
      0
    • Ford
      0
    • Kia
      0
    • Nissan
      0
    • Suzuki
      0
    • Volvo
      0

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu konunun üzerinden sular seller geçti arkadaş, Mazda3 den sonra Mazda2 aldık, Mazda2 den sonra alacağınız otomobil diye sorarsanız o zaman cevap veririm.... :D

Kesinlikle station veya arazi taşıtı olur sanırım....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konunun üzerinden sular seller geçti arkadaş, Mazda3 den sonra Mazda2 aldık, Mazda2 den sonra alacağınız otomobil diye sorarsanız o zaman cevap veririm.... :D

Kesinlikle station veya arazi taşıtı olur sanırım....

Abi ben forumun dehlizlerinde dolaştığım sürece üzerinden sular seller geçmiş konu olsa da hortlamaya mahkumdur...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Subaru'larda emisyon ile ilgili donanımlar biraz hassastır. Benim outback aracımda garanti içinde EGR valfi değişti. Geçen sene hanımın Forester'ında sekonder valf arıza yaptı ve garanti dışında yakalandık. Bu parça çok ufak bir valf ve tek görevi motor soğukken katalitik konvertöre giden havayı By-Pass ederek çabuk ısınma sağlamak. Isınan motorda devreden çıkıyor ve bir daha da devreye girmiyor. 1.000-TL'nin üzerinde para ödedim bana iskontolu olarak!

6-7 ay önce serviste bakımda orta diferansiyelin ses yaptığından şüphelendiler. İyi ki, sonradan yanlış teşhis çıktı, çünkü 12.000-TL dediler.

2 yıl kadar önce, hanımın aracının arka stopuna kargo kamyonunun kapısı vurmuş. Hafif çatlatmış, su almasın diye değiştik. 1.000-TL!

Subaru bakımları değil ama yedek parça fiyatları fenomen... Ama şunu da ifade edeyim, Türkiye'de böyle. Mesela bana 12.000-TL denen komple diferansiyel ABD'de 2.000-USD imiş! İnternet fan sitesinden öğrendim.

Amaninn elektrik çarptı birden,  acil lojistikçi almaları lazım subarunun merkezine :)

Birisi XV ye heveslenmiş araştırmış işte sonuç:

http://www.fordclubtr.com/forum/topic/241329-subaru-xv/

bugun keyfe keder xv ye baktım. araç çok güzel. içi dışı. arka tekerin ön tarafı ile davlumbaz arası mesafe az geldi.

malum servis fiyatlarını sordum

periyodik bakım 415 artı kdv

ön balata takım 380 artı kdv çifti

ön far tek xenon sıkı durun 3500 kdv dahil.

---

Ben vitara için bunların yarısından daha azını ödüyorum yetkili servislere, gerçekten pahalıymış abi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

daha mazda 3 kullanmak nasip olmadı :) inşallah güzel sorunsuz bir mazda 3 kullanmak nasip olur çünkü forumda yazanları okudukca bu aracı kullanmaya can atıyorum, ama bütcem yettiği sürece mercedes den vazgeçmem çok ayrı bir dünya....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
Guest mazdayhan

Mazda 3 sahibbi arkadaşlara soruyorum; mazda 3 almasaydınız eğer tercihiniz ne olurdu? Yani mazdadan sonra bu sınıfta tercihiniz ne olur? Ben giulietta yada elantra  alırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• bana göre mazda dan tek bir marka için vazgeçilir o da Mercedes...Mercedes E serisi alırdım.ama Mercedes fiyatlarının  ikinci el de olsa yüksek olması mazda da kalmanın daha iyi olduğunu gösteriyor.örneğin 2010 mazda 6 ortalama 45 bin tl. 2010 Mercedes E 200 yeni kasası ortalama 115.000 tl.bu yeterli sanırım açıklamama:)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

subaru , saab, audi ve volvo kalbimdekiler. Mantıklı seçenekler arasından ise 2007 sonrası kasa mondeo selective

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

B-C-D sınıfı araçlara bakınıyordum ben eylülden beri, iki ay önce aldık 3'ü ki forumda başlığı var süreci anlatan. Özet geçersek dizel 6 ileri düz, çok dar olmayan, yol tutan araç önceliği vardı.

Focus mk3 en büyük rakipti, platform motor vs kardeş araç zaten ancak "tutulan araç" olduğundan gereksiz pahalıydı ikinci eli. O paralara bir iki eklenir Mondeo (hatta 2 litre dizeli bile çok uygun fiyatlarda) ya da Volvo V40 falan alınır gazı geldi derken fiyatlar coştu. Bir taraftan yeni Opel Astra 1.6d 136 bg, yeni Peugeot 308 falan da ilgimi çekti ancak yeni araçlar oldukları için ikinci eli çok azdı ve olanlar da oldukça yüksek fiyatlıydı. Tekrardan "o kadar para verilecekse Volvo V40-Mondeo" seçeneği devreye giriyordu.

Sonuç olarak karar uygun fiyata istekleri karşılayan, üstüne sevdiğim bir kaç ekstrası olan Mazda 3 oldu. Belki bir iki ufak eksiği vardır diğer seçeneklerden, fazlası da var tabi ancak bana batanı eksiği pek yok.

Şimdiden düşünüyorum, 5 6 sene sonrası için neler olabilir diye, takip ediyorum neler çıkıyor vs. Meraklıyız işte :)

Aile arabası durumları gerekirse MPV-miniSUV ya da D sıfından güncel Superb ve ya Mondeo ilgimi çekiyor, belki amerikan usulü Fiat Freemont falan da olabilir, MPV tarafından Skoda Yeti'yi seviyorum. Jeep Renegade her ne kadar Jeep e yakışmayan bir araç olsa da 1.6 multijet ünite güzel, ZF 9 ileri şanzımanla kombine edecekler sanırım. Dizel otomatik ön yargımı kırarsa o da düşünülebilir ilerde. ZF özetle performans, dayanıklılık ve konforu bir arada sunabilen bir şanzıman, ZF 8 ile arkadan itişlilerde bayağı nam saldı (Bmw çok kullanıyor), ZF 9 önden çekerlere göre tasarlandı, ufak ufak kullanımları başladı, Jeep-Fiat falan da kullanacakmış o yüzden heyecanlıyım bu araçlar için.

Aile arabasına gerek olmaz, bütçe de kalburüstü durumda olursa (hele bir de şirket arabası vs kendi aracımı çok kullanmam gerekmezse) ya bir kaç yaşındaki hot hatchlere girerim ki yeni Focus RS bu sınıfta ilgimi çekiyor, ya da 10-15 yaşında Bmw M5-M3'e. Tabi almak yetmez, benzini, bakımı, arızası, iyisinden ve irisinden lastiği durumları için sürekli kenara para ayırmak lazım. Bu kenara ayrılacak paradan endişe edersem de tercihim Bmw 3 20d ya da bir tık üstü bir dizeli olur sanırım.

Son olarak, Tesla Motors Türkiye piyasasında ABD'deki gibi bir gelişme kaydedebilirse o zamana kadar ciddi ciddi düşünebilirim elektrikli bir şeyler.

Özetle marka bağımlılığım yok, ancak performans-yol tutuşu severim. Aile durumları olmazsa sırf lüks sınıf diye Merso E, Bmw 5 gibi araçlar, SUV'ler le ilgilenmem. Gerçi SUV alırsam arazi yaparım ben :) Bir de tutulan araç olayına kılım, ikinci elleri çok yüksek fiyatlı oluyor, muhtemelen sonraki araçlarım da bu kafada olacak eğer ki sıfır almazsam.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mazdayhan

Arkadaşlar aynı segment araçlardan seçim yapınız lütfen. Bende d sınıf araçlara baktım almadan önce ama otomatik olması gerekiyordu. Ve otomatik seçenekli d sınıf araçlar 60-70 bin tl civarı, bende bu yüzden mazda 3 aldım 50 bin tl civarı olduğu için. Ve c sınıfında en iyi araç olduğu için. Sorumuz mazda almasaydın c sınıfı hangi aracı alırdın?     

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@mazdaayhan kardeşim bu üçü arasında kalmıştım ben (şu an forester kullandığıma bakma bir kaç ay önce Hb İmprezam vardı şu anda 626 m var) biliyorum bunlar C Sınıfı değil hatta impreza yı da sahibinden com teknik özelliklerde D segmenti diye nitelemiş. Ama Mazda 3 almasam Impreza ya da Lancer alırdım ki nitekim Impreza da almıştım. Konuyu çarpıtmış gibi olmayayım mesajını biraz üzerime alındım kusura bakma :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mazdayhan

Üstünüze alınmayın lütfen, ne kusuru. Böyle söylediğiniz için ben üzüldüm şimdi. Sadece konunun sınırları belli olsun diye yazdım. Asıl siz kusura bakmayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üstünüze alınmayın lütfen, ne kusuru. Böyle söylediğiniz için ben üzüldüm şimdi. Sadece konunun sınırları belli olsun diye yazdım. Asıl siz kusura bakmayın.

Yok üzülmeye gerek yok ben anladım maksadınızı ama Mazda 3 olmasa ne olurdu sorusuna genelde başka markanın D segmenti aracıyla cevap verilmiş bazı mesajlarda. Ama konuyu çerçeve olarak daraltmak için MAZDA 3 almasanız C segmenti hangi aracı alırdınız? Diye bir başlık mı yapsaydınız.

Sonra BUGATTI VEYRON diye cevap gelirse konuyu çarpıtmasın :)

Bende hem Forester hem 626 var yeni nesil b ve c segmenti reno ford Citroen gibi Saçma sapan alana kadar keşke 626 alsaydım dedim şahsen. Bu bağlamda Mazda3 e denk piyasada pek araç yoktur ama segment denkliği cevap için uygundur bence de dediğiniz gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...