Jump to content

Mazda Lantis

Ilgaz-p

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yağ mevzusu doğru. 10 binde yaklaşık 1 litre kadar yağ gidiyor fakat bu bir sorun değil. Vergilendirme konusunda, ben bu sene kasko bedeli indiriminden faydalandım ve 6 aylık 170 lira vergi ödedim. Seneye zaten yaş haddinden daha da düşecek vergisi.

Önceliğin performanssa eğer o zaman 1,5 Familia bu şartlarını sağlamayacak. 90hp ve 0-100 hızlanlası 11,5sn gibi bir değer olması lazım. Eski kasa 323hb için 0-100 değeri 10,4sn, practica için 10,1sn olduğunu ek bilgi olarak vereyim sana ;)

Önceliğin yakıt tüketimiyse eğer, o zaman 1,5 familia iyi olur. Fakat yine de 1,8 ile 1,5 arasındaki yakıt farkını gözünde büyütme. Ben 2 sene lpg taktırmadan kullandım ördeği ve yakıtından yana hiç şikayet etmedim. Ş.içinde 9 litrenin üzerine hiç çıkmadı benzin tüketimi.

Ya benim asıl önceliğimin yakıt olduğu sayılmaz fakat hükümetin. motorlu taşıtlar vergisini avrupa birliğine uyumlu olması için, vergi sistemi tam tersine döneceği için 1.8 motoru düşünmüyorum. lantis familia farketmez 1.8 olsun diye alacaktım. hükümet seçimlerden sonra bu yasayı hazırlar kabul edilir i bende aracı alıp 1 sene binmiyeceğim için ileriye dönük olarak düşünüyorum. oyüzden küçük motora yöneldim. zaten civic istememdeki amac bu 1.6 motor 120 hp yakın güç veriyor.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

zaten civic istememdeki amac bu 1.6 motor 120 hp yakın güç veriyor.

Temiz bulman çok çok çok zor. Ha diyeceksin ki Lantisi bulabilir miyim? Lantisin de temizini bulmak ciddi problem. Şansına denk gelecek ki bulacaksın veya ortalama bir araba alıp kendin toparlayacaksın. En son gördüğüm satılık VTİ Civic'i 1 ay bile kullanamadan motorunu kucağa alıp çok ciddi miktarda para harcadılar. Normalde 3 lira olan VTEC parçası, VTİ olunca 13 liraya çıkıyor ve işin daha da kötüsü, parçasını bulmak zor oluyor.

Piyasada çok güzel 1,5 familialar var. Onlardan birisini alıp güle güle kullan :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Temiz bulman çok çok çok zor. Ha diyeceksin ki Lantisi bulabilir miyim? Lantisin de temizini bulmak ciddi problem. Şansına denk gelecek ki bulacaksın veya ortalama bir araba alıp kendin toparlayacaksın. En son gördüğüm satılık VTİ Civic'i 1 ay bile kullanamadan motorunu kucağa alıp çok ciddi miktarda para harcadılar. Normalde 3 lira olan VTEC parçası, VTİ olunca 13 liraya çıkıyor ve işin daha da kötüsü, parçasını bulmak zor oluyor.

Piyasada çok güzel 1,5 familialar var. Onlardan birisini alıp güle güle kullan :)

Bende 1.5 familialar a bakıyorum.  Zaten bizdeki 323 sedan a görünümü çok yakın. aslında eski kasa alacağım ama enjeksiyonlu şehir içinde baya bi az yakıyor o yüzden enjeksiyonlu düşünüyorum . performansıda bizdeki sedandan iyidir diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vergi sistemi terse dönerse şu an 1-3 yaş arası 2000cc vergi 1.931. valla çok yüksek. eğer böyle olursa kim lantise biner ki. tabi o zaman motora göre olacağını sanmam direk yaşa göre yaparlar .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Emisyon değerlerine göre vergilendirilecek diye biliyoruz fakat LPG li araçlar için ne yaparlar Allah bilir. Neticede en temiz yakıt şuan için LPG.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eğer öyle olursa süper olacak . ben en iyisi temiz bi lantis bakayım artık 1.5 familia 1.8 lantis hangisi çıkarsa

Edit : Yeterli zaman geçtiğinden konu kilitlenmiştir.

kilit.gif

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...