Jump to content

Tekleme ve Gaz Yememe (1999-2001)

engin59
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1999 model lpg li 323'üm var.

Araç lpg de iken kalkışlarda ve 2. Vitese geçişlerde araç gaz yemiyor ve silkelenme yapıyor gaza yüklendiğimde ise silkelenme artıyor aynı zamanda hava filtresinin kapağından da pat pat diye sesler geliyor. Benzine aldığımda da gaza bastığımda araç siniyor 2000 deviri geçmiyor bir süre sonra açılıyor. Bu olayı önceleri ara sıra yapıyordu son birkaç gündür sıklaşmaya başlayınca ustaya götürdüm. Bujileri değiştirdik birşey değişmedi, hava akışmetreyi temizledik birşey değişmedi. Usta    %90 bobinlerden dir ama hava akışmetredende yapabilir diyo. Net birşey yok acaba servise mi götürsem?

Edit: Tamamı büyük harf kullanımı yasak. Tekrarında ikaz edilmeden mesaj ve konularınız silinir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıkıntın ateşleme gibi görünüyor, bujide değilse bobindedir, yada diğer bileşenlerde olabilir. Sana tavsiyem orjinal parça takılmandır. O modelde distribütör var mı tam bilmiyorum ama varsa çıkma bir distrübütörle öncelikle dene çok uğraşmamış olursun:),,, hava akışmetrende sıkıntı yok bence hiç elletme bozuyolar yaparken:)),, aracın egr valfini mutlaka temizlet son olarakta yakında lpg bakımı yaptıysan mutlaka lpg enjektörlerine baktır bazen işgüzarlar enjektörler çok kalın delip aracı boğacak kadar lpg toplanmasına neden olabiliyolar...geçmiş olsun kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya arkadaşlar benim arabamdada gaz yememe sorunu var özellikle böle 3000 deviri geçmeyene kadar dökülüyor 1991  323 hb  otomatik var bende motorları 88 ps olarak biliyorum ama bu beygir gücünü yarısı bile yok gibi rampalarda özellikle dökülüyor zaten 3 ileri vites sürat yapamıyoz çok yakar diye 3000 devir ve altında ise araba hiç çekmiyor yani düşük devirde tork çok az genelimi böle yoksa benim arabamda bi sorunmu var birazda çok yakıyo tabii 32 krş gibi. vitesler arasındaki değişme farkını motor karşılayamıyo devirden çabuk düşüyo ne yapmam gerek acaba süpap ayarımı gerekiyo bir arkaşın 1992 sedanı vardı lpg mazdaların sübaplarını bitiriyomuş eritiyomuş demiş usta sübap ayarı yaptırmış bu konuda bilgisi olan varsa  yazsın ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gazdan benzine geçtiğindede sorunun devam ettiğini yazmıştım.4 gündür sadece benzinle geziyorum benzinde bir sorun çıkarmadı. dün gaza aldım bir süre sonra tekrarladı benzine aldım biraz sendeledi sonra düzeldi. arkadaşlar galiba benim sorunum tüpte çalışırken.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benzinde titreyen mazda lpg de ölür:))),,, sorun ateşlemende ama benzinde kompanse ediyor muhtemelen. Sorun ateşlemede; saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

malesef sorunu benzindede tekrarladı hemen ustaya götürdüm ateşleme bobininden dedi. 2 adet bobin + buji kablosu = 230 tl inşallah düzelir. taktırınca sonucu yazıcam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

sonuç ;

bobinleri ve buji kablolarını değiştirdikten sonra teklemeden eser yok ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...