Jump to content

Dizel Hibrit Volvo İle 100 km'de 1.9 Litre


Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Volvo, Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak, prizden şarj olan, emisyon değeri 50 gr/km altındaki, dizel-elektrikli steyşın V60 hibrit modeli ile ilgili detayları açıkladı.

001-3.jpg

Yakıt sarfiyatı 1.9 L/100 km olan Volvo V60 Pirz-Şarjlı Hibrit'in, 215 bg gücündeki, 440 Nm tork sunan 2.4 litrelik D5 turbo dizel motoru, gücünü ön tekerleklerinden yere aktarırken, arka tekerlekleri Volvo'nun ERAD (elektrikli arka aks sürüşü) adını verdiği sistem döndürüyor.

Arka tekerleklerdeki 70 bg'lik tahrikin güç kaynağı ise 12 kW/saat'lik lityum-iyon batarya paketi. Araç gücünü yere aktarırken 6 vitesli otomatik şanzıman kullanıyor.

V60 Hibrit'te üç farklı sürüş modu sunulmuş: Pure, Hybrid, ve Power. Pure modunda otomobil 50 km boyunca sadece elektrik gücü ile hareket ediyor. Hybrid ekonomi ve performansın dengeli sunulduğu hibrit bir seçenek. Power modu ise araca maksimum performans sağlıyor. Tam şarj 230 voltluk 6 amper gücünde bir akımla yedi buçuk saat sürüyor.

Otomobilin kontrol menüsünden veya herhangi bir akıllı telefon aplikasyonu ile otomobil şarj olurken kabinin ısıtılması veya soğutulması komutu verilebiliyor. Hibrit aracın diğer özellikleri arasında revize edilmiş gösterge paneli, hafif alaşım jantlar ve düşük dirençli Pirelli lastikler bulunuyor.

Volvo otomobili İsveçli enerji kuruluşu Vattenfall ile birlikte geliştirmiş. 2012 yılında satışa sunulacak aracın fiyatı ile ilgili Volvo "konvansiyonel içten yanmalı motorlu bir V60 modelinden daha pahalı olacaktır" dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...