Jump to content

Cruise Control - Araçta Dalgalanma

emreir02
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 86
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• okkko

9

• bunk

7

• honuuu

14

• emreir02

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

düzelmez. o seri yazılımlar böyle. bu konu daha önce tartışılmıştı. çözüm üretilemedi... malesef...

Sorun olduğunu en azından kabul eden bir servis var, hiç binmeden incelemeden suçu direk lpg'ye atanlarda oluyor, "benzinde de yapıyordu bunu" diyorsun kabul ettiremiyorsun, yalancı muamelesi görüyorsun...

sorunla ilgili olarak şöyle de bir durum varki benim aracımda rakamları sallıyorum ama %80 oluyor bu dalgalanma. Bazen özellikle denememe rağmen yapmadığı da oluyor  ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araba da lpg yok 3 servis gezdim. Bursa daki servise 2 kez götürdüm ( bir daha götürecem) sonuncusunda tamam hallettik yeniden yazılım attık dediler. Bindim denedim AYNI. sorun çözüülmedi, galiba çözülemeyecek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha öncede tartışılmış yeni haberim oldu. Herkes muzdarip demekki. Arabayı alalı bir yıl olacak. Uzun yolda baya yaptım ve devamlı kullandım bu özelliği. Ama bu iki aydır var bu sorun. Bende ustanın konuşmasından anlamıştım sorunun çözülmeyeceğini bi ara getir bakalım dedi. Hallolursa bilgilendirim sizi.

Böyleiken kullanamıyorsun işte. Yüksek hızda motorun teklemesi tehlikelidir heralde. Biraz basıyorum baya bir teklediği için bırakıyorum hemen Hiç kullanmayacaksak niye yapmışlar o zaman

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazilim kendi kendine bozulmaz cruise controlu devre disina cikaran donanimlara bakmak lazim.mesela eski aracim fiat stilo'ydu Bu arac hem donanim hemde elektronik olarak cok dolu.cruise controlun kendiliginden devreden cikmasi arizasi fren musuruyle alakaliydi.fren musuru teknik olarak calisiyor gorunsede fasilali calismasi cruise controlu etkiliyor.belki Mazda'da ayni sorun vardir.res tusu saglikli olmayan bir veriyi hafizasinda tuttugu icin silkelenme yapiyordur.

stilock / Mazda 3 impressive

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arızanın sebebi daha çok hız yükselirken ara kontrollerde gazı kesmesi gibi. Nasıl anlatsam bilemiyorum ama 110km/s hafızada ve 70km/s ile giderken RES'e basarsanız ilk önce araba norma lbir şekilde aksalere oluyor fakat biraz hızlandıktan sonra sanki ulaşmak istediği hız gelmiş gibi gazı kesiyor sonra bakıyor daha hedeflenen hız gelmemiş tekrar gaz veriyor, hedef hıza ulaşana kadar böyle aralıklı olarak gaz kesiyor sanki kontrol ediyor gibi. Ama daha önce de yazdığım gibi nadiren de olsa bazen bunu yapmadığı da oluyor ama çözemedim ne zaman ne şartlarda yapmıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arızanın sebebi daha çok hız yükselirken ara kontrollerde gazı kesmesi gibi. Nasıl anlatsam bilemiyorum ama 110km/s hafızada ve 70km/s ile giderken RES'e basarsanız ilk önce araba norma lbir şekilde aksalere oluyor fakat biraz hızlandıktan sonra sanki ulaşmak istediği hız gelmiş gibi gazı kesiyor sonra bakıyor daha hedeflenen hız gelmemiş tekrar gaz veriyor, hedef hıza ulaşana kadar böyle aralıklı olarak gaz kesiyor sanki kontrol ediyor gibi. Ama daha önce de yazdığım gibi nadiren de olsa bazen bunu yapmadığı da oluyor ama çözemedim ne zaman ne şartlarda yapmıyor...

İşte aynen bendeki sorun. Ne gaz ile ne de motor ile alakalı, tek alaka Cruise Control sistemi. Ayak gazı ile hızlanmada sorun yok tek sorun hız kontrol sistemi çok inceledim serviler dahil bu kanıya varıldı. Mesele hız sabitlemenin + tuşu ile hızını artırmaya çalış yine yapıyor. RES e bas yine yapıyor ama ayak gazında yapmıyor.

Dediğin gibi istenilen hızageldi zannedip durup "yok yaw daha olmamış" deyip tekrar basıyor. hangi hıza geldiği bilgisini kesik kesik alıyor gibi. Devreden çıkma olmuyor bu süreçte devamlı yeşil gösterge devreden çıksa sarı olur yazı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim anlatamadığımı anlatmışsın. Benimde sorun aynısı. Neyse bu sorunu çözülen olursa bilgi verir artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araç 2011 model, Cruise Control sonradan serviste takılmış. Bu güne kadar oldukça sık kullanmışımdır, daha böyle bir problemle karşılaşmadım çok şükür. :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Unutmuşum ama ilave eden olmuş aynı olay sürekli artı tuşuna basarak hızlanırken de oluyor...

Bi ara servise gidince yazılım mazılım olayını bi deneyelim bakalım.

Acaba servisler değilde, Mazda ne diyor bu konu hakkında, bazen böyle durumlarda çözüm üretildikten sonra araçları geri çağırıp hallediliyor ama acaba mazda hiç iplemiyormu bu konuyu yoksa üzerinde düşünülen bir durummu??

Ya da en başına gelecek olursak markanın böyle bir problemden haberi varmı, servisler ilettimi ??

Çünkü öyle azımsanacak göz ardı edilebilecek bir durum değil, bildiğiniz sorun bu, hatta sürekli kullananlar için baya sorun...  :sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bir kez daha gideceğim, düzelmediyse getirin dediler. Onda da halledilmez ise MAzda ya şikayette bulunacağım. Garantisi dolmadan hallettim hallettim yoksa bi çorap bulurlar nedeni için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende iki senedir üşeniyorum ama garantiye bir yıl kala tutuşmaya başladım, çok büyük sorun değil ama rahatsız ediyor.

Firmanın da bir çare bulmaması  her gittiğim serviste sadece tek bende bu sıkıntı olmuş gibi davranmaları beni kızdırmaya başladı.

Bana kendimi pinpirikli bir kullanıcı gibi hissettiriyorlar. Sıkıntıyı söylüyorum, ustamız test sürüşüne çıktı sorun yok diyorlar beraber çıkalım diyorum, çıkınca kaç kere oluyor sanki olmuyormuş gibi davranıyorlar, sonrada hallettik git bi daha olursa gelirsin diyorlar yolluyorlar adamı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Acikcasi bende sirf bunlari yasamamak icin gitmek istemiyorum... Bi kere soyledim lpgden dediler hemen lpgden olmadigini bilmeme ragmen ustelemedim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün tekrar denedim bazen yapıyor bazen yapmıyor. Doğru söylüyorsunuz servis sıkıntılı oluyor. Bende uğraşacağım heralde gidip gelmekle. Benim aracın garantiside doldu. Aynısı direksiyon simidinde oldu. Aşınmadan götürdüm garanti dışı dediler. Garantisi süresi bitincede abi deseydiniz fotorafını çekip gönderseydik dediler kaldı öyle. Forumda okuduğuma göre değiştirende olmuş garantiden.

Birde serviste hiçmi yedek parça olmaz ne istesem bir ayda geliyor servise kotuk ısıtması arızalıydı 1 ayda geldi. far sordum 20 güne burda olur dediler. Lastik sensörü arızalıydı 20 gün olacak daha yok ortada. Heralde cam kırlılsa 1 ay yatacak araba evde ? :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...