Jump to content

Cruise Control - Araçta Dalgalanma

emreir02
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yedek parca olayi maalesef servisin keyfine kalmis, kimisi depoya iki parca koyup birakiyor, kimisi genelde ihtiyac duyulabilecek parcalardan birer tane felan tutuyor, kimiside musteri memnuniyeti birinci oncelik deyip ne var ne yok bulunduryor depoda... Kotu ornek maalesef turkiyenin cogu yerinde var (karsiyaka volcar), ikinci ornek aradabi denk geliyor (gaziemir yeni), ucuncu ornek cok nadir hatta benim bildigim tek servis var (mugla goren)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 86
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• okkko

9

• bunk

7

• honuuu

14

• emreir02

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Okan bu konu için herhangi bir şey yapılamadığını yazmıştı. Mazda'nın bilgisi var sanıyorum. Servise gittiğimde bir ara yeni yazılım çıktı mı diye sormuştum çıkmadığı bilgisini vermişlerdi. Bu yeni zamanlarda çıkan bir yazılım yok sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zannedersem önemli olmazsa olmaz parçlaarı ve çok talep edilen parçaları bulunduruyorlar depolarda. Ama sensör, kablo çart çurt gibi gelene kadar arac kullanılabilecek durumda ise ellerinde bulundurmuyorlar

Ben arabayı aldıktan sonra sağ arka yolcu emniyet kemerinin tokasının çalışmadığını fark ettim. Sipariş ettiler garantiden 3 ayda geldi evet yanlış duymadınız tam ÜÇ ay...

Millet dünya turu yapıyor bu sürede hem de kaç kez

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zannedersem önemli olmazsa olmaz parçlaarı ve çok talep edilen parçaları bulunduruyorlar depolarda. Ama sensör, kablo çart çurt gibi gelene kadar arac kullanılabilecek durumda ise ellerinde bulundurmuyorlar

Ben arabayı aldıktan sonra sağ arka yolcu emniyet kemerinin tokasının çalışmadığını fark ettim. Sipariş ettiler garantiden 3 ayda geldi evet yanlış duymadınız tam ÜÇ ay...

Millet dünya turu yapıyor bu sürede hem de kaç kez

Belki de; garanti kapsamında olduğu için üç ayda gelmiştir...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

GArantide para gelmeyecek diye isteksiz yaparlar mı yaparlar ...

Şimdi servisin işi sallaması da olabilir.

1.5 ay servise 1.5 ay da Mazda ya suç bulalım hak yemeyelim bari :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Valla ben bu konuyla uzun süredir ugrasıyorum ama  hala bi degişiklik yok defalarca servise gittim ama hala bi sonuc yok, en son direksiyon içinde bir parca degiştireceklerini söylediler yanlıs hatırlamıyorsam sargı gibi bişeydi ama pek içime sinmedi yani deneme yanılma gibi geldi acaba degiştirtsemmi degiştirtmesemmi kararsız kaldım kaş yapalım derken göz cıkartırmıyız bilemedim,bilgisi olan arkadaslar paylasırsa sevinirim....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konu başlığı içinde Mazda Muğla Bayi  Okan arkadaşımızın yorumları.

Sorun yazılımsal. Mazda sorunu çözemediği sürece yapılabilecek bir şey yok. Siz de onu deneyelim bunu deneyelim diye aracınızla oynatmayın bana kalırsa. Bekleyin zaten çözüm üretilirse Mazda tarafından duyurusu yapılır.

tespit doğru. kesiklik yapıyor. durumu araştırıyoruz..

bazı araçlarda var. bazılarında yok. bizim tespitimiz...

olay yazılımsal. problem teşkil etmiyor. sanırım PCM yeniden programlamayla veya güncellemeyle ortadan kalkıyor. ama kafaya takmayın, sorun yok...

yazılımsal olarak yapmadığımız kalmadı. halen devam ediyor... ümidim kesildi...

düzelmez. o seri yazılımlar böyle. bu konu daha önce tartışılmıştı. çözüm üretilemedi... malesef...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet bende hiç bosuna oynatıp orjinalligini bozdurmama taraftarıyım, aracın garantisinin bitme süresi yaklasıyor fakat sanırım bu sorun için garanti sartı aranmaması gerekir, hem önceden basvuru var hemde sonucta kronik bir sorun yanlısmı düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten sadece yazılım atılacak çok masraflı bir şey değil.

Ama dediğin doğru hatalı bir yazılım üretilmiş ve garantiye bakılmaksızın çözüm üretilirse araçları çağırıp yeni versiyonu yüklemeleri lazım. Benim garanti süresi doldu mesela.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

2012 lerde de var bu durum. Hala düzeltmemişler :/

Sıkıntı yokuş çıkış veya düzde giderken meydana gelmiyor. hafif yokuş inişlerde meydana geliyor. İnce ayar yapamamışlar. Yokuş iniş bir kaç defa denedim. Gazı kesiyor 0.8 litre yakıyor, araç yavaşlıyor sonra gaz veriyor 2.1 litre yakıyor, araç hızlanıyor. Sürekli bunu tekrarlıyor gaz veriyor, kesiyor.

Normalde 1.5 litre anlık yaktığında sabit hızla iniyorum yokuşu fakat o ince ayarı yapamamışlar. Capon kardeşlerimiz koreliler kadar iyi çalışamamış bu dersine, I30' un cruze' u mükemmel çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Valla ben bu konuyla ilgili uzun zamadır ugrasıyorum,defalarca servise gittim,genel merkeze konuyu defalarca tasıdım fakat gördügüm tavırlar sebebiyle bir gelişme yok olacagınıda hiç zannetmiyorum,bu kadar aracta bu sorun varken nasıl olurda bir cözüm üretilemez aklım almıyor hatta biraz daha abartıp japonya mazdayamı mail atsam diye düşünmüyor degilim bu tavırları karsısında.Diger arkadasları bilemem ama benim aracımda bu sorun 5. vitesteyken oluyor,benim aracımda yok diyen arkadaslar belki 5. vites altındaki viteslerde deniyorlarsa belki ondan hissetmiyor olabilirler,benim aracım 5. vites dısında hiçbir viteste yapmıyor fakat bende otobanda falan mecbur 5. viteste cruise kullanmak zorunda kalıyorum ve bu durum cok canımı sıkıyor,hız artırmayı gectim sabit giderken bile yol durumuna göre silkeledigi oluyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla ben bu konuyla ilgili uzun zamadır ugrasıyorum,defalarca servise gittim,genel merkeze konuyu defalarca tasıdım fakat gördügüm tavırlar sebebiyle bir gelişme yok olacagınıda hiç zannetmiyorum,bu kadar aracta bu sorun varken nasıl olurda bir cözüm üretilemez aklım almıyor hatta biraz daha abartıp japonya mazdayamı mail atsam diye düşünmüyor degilim bu tavırları karsısında.Diger arkadasları bilemem ama benim aracımda bu sorun 5. vitesteyken oluyor,benim aracımda yok diyen arkadaslar belki 5. vites altındaki viteslerde deniyorlarsa belki ondan hissetmiyor olabilirler,benim aracım 5. vites dısında hiçbir viteste yapmıyor fakat bende otobanda falan mecbur 5. viteste cruise kullanmak zorunda kalıyorum ve bu durum cok canımı sıkıyor,hız artırmayı gectim sabit giderken bile yol durumuna göre silkeledigi oluyor...

önceki aracım citroen nemo idi. servise gittiğimde, bekleme salonuna ustanın en az 20 tane eğitime katılım belgesi asmışlar, yok motor eğitimi, yok kaporta, yok o yok şu. mazdadaki usta, o sırada lantise bakıyordu, motor hacmini sordum, bilmem ki, şurda biyerde yazması lazım cevabını aldım. böyle bir ustanın sizin sorununuzu çözmesi mümkün mü? bilgisayar bağlıyorlar, bilgisayar bulabilirse tamam, yoksa yok!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

önceki aracım citroen nemo idi. servise gittiğimde, bekleme salonuna ustanın en az 20 tane eğitime katılım belgesi asmışlar, yok motor eğitimi, yok kaporta, yok o yok şu. mazdadaki usta, o sırada lantise bakıyordu, motor hacmini sordum, bilmem ki, şurda biyerde yazması lazım cevabını aldım. böyle bir ustanın sizin sorununuzu çözmesi mümkün mü? bilgisayar bağlıyorlar, bilgisayar bulabilirse tamam, yoksa yok!

aynen dogru söylüyorsunuz yasadıgım olay aynen bu sekilde:)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

[Karamsar Mode:ON] [ :nea:]

Bi araçta problem çıkmaz mı? çıkabilir, yaygın bir arıza olamaz mı? pek tabi olabilir... Ama bu durumlar karşısında marka/servis kayıtsız kalıyorsa, bir sonraki aracımı acaba hangi markadan alsam da böyle şeyler yaşamasam diye düşünüyorum...

Şu cruise control'da dalgalanma olayını serviste dillendirmeye KORKUYORUM. Korkum servistekilerin yok birşey biz göremedik veya LPG'den diyeceğinden değil. Serviste onlara bu durumun çoğu araçta olduğunu, internette bir sürü kişinin bundan şikayetçi olduğunu anlatmaya çalışırken pişkin pişkin LPG'dendir vs vs diye dinlemeden verecekleri cevaplara sinirlenip kendime hakim olamayıp kafa göz girişmekten KORKUYORUM!

Eğitimsiz ve cahil personel servislere dolduruldukça böyle köy kahvesinde yaşlı amcalara derdini anlatmaya çalışır gibi boşa kürek çekmeye çalışmaktan bir farkı olmuyor maalesef servise arıza anlatmanın.

Mazda'nın dünyadaki marka değeri nedir, ne değildir, sorunsuzluktaki dillere destanlığı nerelere yazılmıştır, hangi ünlü dergilere konu olmuştur orası ayrı ama maalesef TÜRKİYE'de Mazda iyi iş yapmıyor. Mazdanın Türkiye'de ki yeri zaten dipte, böyle de devam ederse iyice beter olacak, bizde arabalarımızı keyifle sürmek yerine sarılır uyuruz artık :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Aynı sorun bende de var.Bende ne cevap vereceklerini merak ettiğim için serviste dillendircem bu mevzuyu.

Ben artık hız sabitleyicinin çalışmasını böyle kabullendim devam ediyorum :) Şikayet etsende, danışsan da bir çözüm arasanda işe yaramıyor.

Eski mazda3 ' ün şazıman yağını değiştirmek için aramıştım. Muadil yağlar hangileri diye. 2-3 gün aradım biz size döneceğiz dediler. Temmuz 2012 de aradım hala dönecekler inşallah :) Araştırıyorlar demek ki çok görmemek lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim far yıkamada arıza var sanırım bi türlü çalıştıramadım gitti o yüzden onu da sorup kendimi boşluğa bırakcam :D

Silecek kolunu 3 kez ard arda çektiğinde çok güzel bir şekilde dışarı çıkıp yıkayıp tekrar inine çekiliyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim far yıkamada arıza var sanırım bi türlü çalıştıramadım gitti o yüzden onu da sorup kendimi boşluğa bırakcam :D

far yıkmanın çalışması için farların açık olması gerekiyor diye biliyorum, bende o şekilde çalışıyor. farlar açıkken kolu bir defa çekili tuttuğumda yıkama iki defa farları yıkıyor.farların açık olduğuna eminmisiniz? ikinci ihtimal olarak kışın eğer çok soğukta donmaya karşı etkili bir cam suyu kullanmamışsanız far yıkama pompası ve _veya fıskiye motorları donup hasara uğramış olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...