Jump to content

2010 ve Sonrası Mazda3 Yakıt Tüketimi

S.Halilduru
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

denizli-eskişehir gidiş dönüş ve gece yolcuğu.hız sabitleyici kullanımı ve sabit hız 85'di.

sabrınıza hayran kaldım:) denizli eskişehir arası, gece yolculuğu ve sabit hız 85, bravo valla..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fabrika yakıt testleri kaç kilo yükle ve kaç km hızla yapılıyordu ? Bu konuda net bilgisi olan varmı ?

Benim aklımın bir köşesinde 60 Kg yük, 90 km Hız kalmış. Bilmiyorum doğrumu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fabrika yakıt testleri kaç kilo yükle ve kaç km hızla yapılıyordu ? Bu konuda net bilgisi olan varmı ?

Benim aklımın bir köşesinde 60 Kg yük, 90 km Hız kalmış. Bilmiyorum doğrumu ?

İlhan abi, Mazda için bir açıklama bulamadım ama Ford Focus'un broşüründe şöyle bir açıklama yazıyor. Dolayısı ile bütün markalar da -Avrupa pazarı için- burada belirtilen speclere göre yakıt tüketim değerlerini oluşturuyorlardır diye düşünüyorum.

** Yukarıdaki tabloda verilen yakıt tüketimi değerleri, Avrupa Ekonomik Topluluğu’nun EEC 80/1268/EC direktifi uyarınca laboratuar ortamında ve aşağıda özeti

verilen koşullarda yapılan testlerde elde edilen, lt/100 km mertebesinde sonuçları göstermektedir. Tabloda yer alan yakıt tüketimi değerleri, aracın bu değerlerde yakıt

tüketeceğine ilişkin bir garanti ya da taahhüt teşkil etmediği gibi, bu maksatla yapılacak bir değerlendirme için de emsal teşkil etmez.

Testlerde kullanılan araçlar standart donanımlıdır. Opsiyonel donanım ve aksesuarlar, jantlar ve lastikler yakıt tüketimini farklı etkileyebilir.

Şehir içi: Laboratuvar ortamında soğuktan çalıştırılmış motor ile 4 km’lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 50km/s ve ortalama 19km/s hızla ölçülmüş yakıt tüketim

değerlerdir.

Şehir dışı: Şehir içi ölçümünden hemen sonra gerçekleştirilen, 7 km’lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 120km/s hıza ulaşacak şekilde, yarı zamanli sabit hız ve yarı

zamanlı değişken hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerleridir.

Ortalama: Şehir içi ve Şehir dışı testlerinin kat edilen mesafe ölçüsüyle ağırlıklı ortalamasi alinarak hesaplanmaktadir.

*** EG standart ağırlığa sürücü (75 kg), yağlar ve dolu yakıt deposu (% 90) dahildir. Bütün ağırlıklar temel donanıma sahip araçlar içindir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar , yeni aldığım sıfır mazda 3 hb impressiv aracımın yol bilgisayarında 13lt/ 100km yazıyor . Araç henüz 400 km de . Çok fazla şehir içi ve kısa mesafe gidiyorum . Aracı yeni aldığım için deneme amaçlı ara ara zorlamış olabilirim . Bu miktar zamanla azalır mı ? Çünkü  şehir içi fabrika verileri 10.1 litre yazıyor . Siz de bu durumu yaşadınız mı ? Selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fabrika verilerini yakalaman mümkün değil ve sıfır aracın motoru rodajını tamamlayana kadar fazla yakar... Bu durumları göz önünde bulundurman kafanı rahatlatacaktır...

İlk yağ değişiminden sonra yakıt biraz daha oturacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar , yeni aldığım sıfır mazda 3 hb impressiv aracımın yol bilgisayarında 13lt/ 100km yazıyor . Araç henüz 400 km de . Çok fazla şehir içi ve kısa mesafe gidiyorum . Aracı yeni aldığım için deneme amaçlı ara ara zorlamış olabilirim . Bu miktar zamanla azalır mı ? Çünkü  şehir içi fabrika verileri 10.1 litre yazıyor . Siz de bu durumu yaşadınız mı ? Selamlar

Şehir içi tüketimin bir kriteri yokki, sizin şehir içiniz farklı, benim şehir içim farklıdır, fabrikanın şehir içi test kriteride farklıdır, sonuç itibariyle bu farkların olması çok normal bir durumdur. Aracınızın yakıt sarfiyatını test etmenin en iyi yolu uzun yoldur kanaatimce, uzun ve düz yolda 3000 devirde 5. viteste yol alırkenki tüketim değerine bakın ve doğru tüketimi görün.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir aylık tamamı şehir ici ortalamam:

ortalama hız: 24km

bilgisayar tüketim degeri: 9.6

lpg tuketimi: 10.3

bana bu degerler Ankara trafiği için normal geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2014 Mazda 3 2.0 benzinliler "2014 Green Car of the Year" finaline kaldı.  Sonuçlar 1 Aralıktan önce açıklanacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Dün Elazığ-antep-elazığ 721 km yol yaptım 260 tl benzin aldım shellden kış şartları: -6 derece hava+ kar lastikleri+ normalin üstü sertlikte kullanım. km ye 375 tl yakmış oluyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

NOOFEAARR kesinlikle haklı ben bi ara şahit olmuştum yakıt tüketim değerinin hesaplanmasına ama peugeot tu ..Dediği gibi 5, vites ve 3 bin devir olmalı 100 km..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi biz ortalamaya göre bakmıyorum aldığım benzine göre bakıyorum da.

Şehirler arası 28 kuruş

şehir içi 45 46 kuruş

şehirler arası 100 110 km hız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi biz ortalamaya göre bakmıyorum aldığım benzine göre bakıyorum da.

Şehirler arası 28 kuruş

şehir içi 45 46 kuruş

şehirler arası 100 110 km hız

Lpg'den iyi değerler bunlar... En azından benzin için iyi değerler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabada 2 kişiyken yaklasık 200 kilo bu değerleri hesapladık şehirler arasında

ancak  4 kişi olunca yaklasık 380 400 kilo 30 31 kuruş oldu. tabiki sürücüden de farkediyo.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son şehir içi yakıt değerlerim şöyle:

Mesafe 440 Km.

Alınan yakıt 47,53 lt.

Tutar: 229,57 TL

Ort. Tüketim: 10,8 lt.

1 km. maliyeti: 0,52 TL

Şu anda yol bilgisayarım sıfırladıktan sonra 12 lt. ortalama gösteriyor. 440 km lik mesafe şehir içi sabah 4 km, akşam 4 km olmak üzere toplam 8 km gidiş geliş kullanımı ve hafta sonu kıllanımıdır.

Trabzondaki servis 10000 bakımdan sonra yakıtın düşeceğini söylemesine rağmen aksine yakıt tüketimi arttı. Fabrika çıkışı araçtan çıkan hava filtresi ile servisin bakımda taktığı hava filtresi birbirinden farklıydı. Orjinal olanda petekler daha sık aralıklıydı. Bakımda takılan hava filtresinde petekler daha azdı. Özellikle dikkat ettim takılan orj. mazda etiketli idi. Servise sorduğumda bakım için mazda tarafından gönderilen filtreler bunlar dendi. Ben yakıt tüketiminin artmasını buna bağlıyorum.

Sizlerin hava filtrelerinde böyle bir farklılık dikkatinizi çekti mi? Ayrıca aracımdan çok memnunum, aracı alırken ort. 10 Lt tüketimi göze almıştım. Ama 12 Lt yakmasına neden olan ne bunu çözmeye çalışıyorum. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 10 ay sonra ...

Merhabalar..yeni mazda ya kavuştum ve onu anlamaya çalışıyorum..Anlayamadıklarımdan ilk ve sonuncusu olacaka galiba .Yol bilgisayarındaki fuel range kısmındaki km değeri örneğin ; 226 km ise bir gün sonra çalıştırdığımda 10-15 km düşüyor ve 216 213 km civarı oluyor .normal mi acaba ya da 100 km deki yakma oranını  yaparken neye dikkat etmek gerekir.Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...