Jump to content

Sustalı Yedek Anahtar Yaptırmak

agahs
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 42
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• okkko

3

• honuuu

8

• agahs

5

• tncyoo

14

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Ben daha önce yaptım bu işlemi Corolla aracım için, eğer satıcı doğru sustalı anahtarı ve kasasını gönderirse problem olmaz. 15 güne gelir bitince resimlerle birlikte burada paylaşırım son durumu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2006 sonrası makyajlı ve yeni kasa araçların orjinal anahtarları nasıl resimlerini elinde olanlar paylaşırsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben daha önce yaptım bu işlemi Corolla aracım için, eğer satıcı doğru sustalı anahtarı ve kasasını gönderirse problem olmaz. 15 güne gelir bitince resimlerle birlikte burada paylaşırım son durumu.

anahtardan çipi de naklderseniz olur. yoksa kodlatmanız lazım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen hafta sustalı Anahtar kutusu geldi yeni anahtara diş açtırdım, açma kapama kumandasını yeni kasaya taşıdım gayet şık ve güzel oldu geriye chip kopyalanması yada taşınması kaldı. Ankarada dikmende immoblizer kodlayan anahtarcı var ona gidip sordum chip ve kopyalama işine 60 TL istedi, elemanda çok burnu havada biriydi, çok pahalı söylüyorsun chip yurtdışı fiyatı 6$-8$ uygun bir fiyat verirsen yaptırayım hemen dedim olmaz dedi, ahahtardaki çipi kaça çıkartıp sustalı anahtar kutusuna takarsın dedim 20TL alırım dedi, teşekkür ettim çıkarken serviste kodlamaya 50 TL istiyolar felan demeye başladı dedim servise yaptıracak olsam burda ne işim var sana kolay gelsin dedim çıktım.

Netten araştırdım Mazda ve Fordda kullanılan chip 4D-63 yurtdışında chip fiyatı 8$ civarında, alsamda burda kopyalama işlemi için millet fiyatlarda yine coşacak sırf onlarla yüz göz olmamak için anahtarı dikkatlice açtım içinden çipi çıkardım ve yeni sustalı kabına koydum. Biraz önce anahtarı denedim arabanın çalışmasında yürümesinde bir sorun yok işlem başarı ile tamamlandı arkadaşlar resimleri aşağıya ekliyorum telefonla çektiğim için çok net olmayabilir akşam makina ile çekip yeni fotolar eklerim.

preview

preview

previewpreview

previewpreview

preview

preview

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vay be vallahi bravo, bu arada çipi heba da edebilirdiniz ama allahtan olmamış, el emeği göz nuru olmuş, fotoğrafları bekliyoruz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Açıkcası bende 3.5 atarak anahtarı açmadım desem yalan olur, hatta yedek anahtarda yanımda degil chip hasar görseydi akşam eve arabasız gitme ihtimalim vardı  :D Artık gözüm kapalı çıkartabilirim çipi orjinal anahtardan  8)

Millet alışmış kolay kazanca, makul ücret istese olmaz mı bu işin hakkı 10TL çip ve kodlamada 30 bilemedin 40 TL bu fiyatlarda bile %200 karlı bu fiyatlara yapsa direk verecektim parayı ama adamlar kimse riske girmiyor diye söğüşlemeye alışmışlar milleti sırf onlara kolay para kazandırmamak için kendim yaptım. Akşam makinayla daha güzel fotolar çekip ekleyeceğim. Sustalı için araştırma yaparken kapı açma kapama kumandanında nasıl çogaltılacağı ve kodlanacağı hakkında epeyce fikir edindim birde ikinci kumanda hazırlayıp arabanın bütün anahtarlarını sustalı yapsam mı diye aklımdan geçiyor abartmış olurmuyum  8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Açıkcası bende 3.5 atarak anahtarı açmadım desem yalan olur, hatta yedek anahtarda yanımda degil chip hasar görseydi akşam eve arabasız gitme ihtimalim vardı  :D Artık gözüm kapalı çıkartabilirim çipi orjinal anahtardan  8)

Millet alışmış kolay kazanca, makul ücret istese olmaz mı bu işin hakkı 10TL çip ve kodlamada 30 bilemedin 40 TL bu fiyatlarda bile %200 karlı bu fiyatlara yapsa direk verecektim parayı ama adamlar kimse riske girmiyor diye söğüşlemeye alışmışlar milleti sırf onlara kolay para kazandırmamak için kendim yaptım. Akşam makinayla daha güzel fotolar çekip ekleyeceğim. Sustalı için araştırma yaparken kapı açma kapama kumandanında nasıl çogaltılacağı ve kodlanacağı hakkında epeyce fikir edindim birde ikinci kumanda hazırlayıp arabanın bütün anahtarlarını sustalı yapsam mı diye aklımdan geçiyor abartmış olurmuyum  8:)

Cip nakli az çok kafama yatıyordu ama kodlama olayı nasıl olur hiç bilmiyorum, becerebilirseniz bi deneyin bakalım inşallah zortlamaz :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çipi kopyalamak için cihaz gerekiyor tabiki, youtube'da videolar var kopyalama yapan cihazda 2 tuş var read, write cihaz ekrandan yönlendiriyor zaten orjinal ahahtarı tak read tuşuna bas boş anahtarı çıkar write de tekrar öbürünü tak gibi toplamda 2-3 dakika süren bi işlem. Bu dediğim kopyalama tabi 3. bir chip'i araca tanıtmak biraz daha detaylı olabilir ancak ondada birkaç fazla adımla yapılabiliyordur diye tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu işlemi yapmanı bekliyordum.Çünkü benim kumanda kırık japonla felan yapıştırdım.Yeni kumanda yerine böyle sustalı anahtar yaptırmak daha mantıklı geldi bana.Bende bu iş için kolları sıvadım cesaret verdin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yapılamayacak birşey yok, sadece sıkça yapılan ve herkezin riske girmek istememesinden kaynaklı dışarda da bu işten kolay para kazanmaya alışmış adamlar olayı öyle karışıkmış gibi anlatmaya çalışıyorlarki bende dahil herkez bu işleme yanaşmıyor. Madem kumanda kırık alın size fırsat :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

İkinci anahtarıda sustalı yapmak için 1 tane daha sustalı anahtar kabı almıştım bugün elime ulaştı ancak ikinci anahtarı çevirmekten vazgeçtim tek sustalı anahtar yeterli, isteyen olursa sıfır diş açılmamış sustalı anahtar kutusunu satıyorum isteyen olursa mesaj atsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Arkadaşlar Arabamın Sadece Tek Anahtarı Var, Anahtarla Kumanda Ayrı... Yedek Sustalı Anahtar Yaptırmak İstiyorum, Nerde Ucuza Yaptırabilirim Servis 400 Lira İstedi :).. Yaptıracağım Anahtarı Normal Kendi Anahtarım Gibi Kullanmak İstiyorum... Tüm Ayarlamaları Yapan Hazır Şekilde Teslim Eden Tanıdık Biri Varsa Söyler Misiniz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...