Jump to content

Mazda3 Dizel'in Benzin Deposu Kaç Litre ?

gultekinakengin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dalgakıran olmadığını şöyle anladım: depo göstergesi 12 ışık. 3 ışık eksildikten sonra arac özellikle durmak için frene basmanızla birlikte bidonu salladığınızdaki gibi ses geliyor depodan. mazot azaldıkça ses azalıyor ve kayboluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

40 km de 2,5 litre mazot yaksanız sizin dediğinize göre ışık yandığında 4,5 litre mazot kalıyor. Bunun neresi normal ?

Semavi ( Kadir Abi) ' nin dediği gibi kendi bildiğinizi okuyacaksanız burada neden konu açtınız?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildiğimi okumak değil yanlış anlamayın, lambanın yanmasından 40 km sonra depoyu doldurduğunuzda 43 litre alıyor olması doğru gelmediği için (55 litreyse) bu konuyu açtım. Demek yola devam etsem lamba yanık en az 250 km gideceğim. Servisten haber bekliyorum hala gelmedi, gelir gelmez sizlerle paylaşacağım, teşekkür ederim ilginize.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hicbir arac ureticisi kullanicisina pompaya veya motora zarar verdirecek ayar yapmaz. 55 litre, depo tam boskenki kapasitededir. Icinde pompa oldugunu dusununce bu miktar biraz azalir. Bir de zamanla deponun dibinde biriken tortunun motora gitmemesi icin birakilan tampon miktari dusunuldugunde isik yandiktan sonra cok zorlamamani tavsiye ederim ama araba senin :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet dizel arabada özellikle buna dikkat etmek gerekiyor. Aracın benzin göstergesi ve yol bilgisayarında da sıkıntı olabilir, anlık yakıt tepkileri çok geç veriyor zaten..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 300km hic demedim... 8 litre kaldigindan ve 10-12 litre kalan arabalarinda oldugundan bahsettim.

en dusuk ihtimalle 8 litre kalsa deponuzda, onunlada 130 km civari yapabilmeniz lazim ekonomik kullaniyor iseniz. Eski mazda3umle isik yanmasinida gectim, km 0 yazinca bile fulledigimde genelde 50 litre civari alabiliyordu ancak.

Evet bunda denemedim ama sıfır gösterdiğinde yolda kalmıyorsun. Son olarak tekrar şunu söyleyeceğim (dediğiniz gibi Mazda'da olabilir) 43 litre aldı, 12 litre daha var yani depoda, 40 km lamba yanık gittik, kalan 12 litreyle de ekonomik kullanımla 250 km daha gider, toplam 290 km oldu. Lamba yandıktan sonra 290 km gidebilirim yani. Bana mantıklı gelmeyen bu. Size itibar etmiyor değilim, sizlerle birşeyler paylaşmaktan mutlu oluyorum, benim için araba bir hastalık. Sevgilerimle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 300km hic demedim... 8 litre kaldigindan ve 10-12 litre kalan arabalarinda oldugundan bahsettim.

en dusuk ihtimalle 8 litre kalsa deponuzda, onunlada 130 km civari yapabilmeniz lazim ekonomik kullaniyor iseniz. Eski mazda3umle isik yanmasinida gectim, km 0 yazinca bile fulledigimde genelde 50 litre civari alabiliyordu ancak.

Evet bunda denemedim ama sıfır gösterdiğinde yolda kalmıyorsun. Son olarak tekrar şunu söyleyeceğim (dediğiniz gibi Mazda'da olabilir) 43 litre aldı, 12 litre daha var yani depoda, 40 km lamba yanık gittik, kalan 12 litreyle de ekonomik kullanımla 250 km daha gider, toplam 290 km oldu. Lamba yandıktan sonra 290 km gidebilirim yani. Bana mantıklı gelmeyen bu. Size itibar etmiyor değilim, sizlerle birşeyler paylaşmaktan mutlu oluyorum, benim için araba bir hastalık. Sevgilerimle.

SON NOKTA:

Specification

Item

Specification

Fuel pump type Timing belt driven

Fuel tank capacity (L {US gal, lmp gal}) 55.0 {14.5, 12.1}

Fuel type EN590 or the equivalent

Konu kapanmıştır bence. inanmayan gelsin boşaltalım, dolduralım tekrar. Bilgi mazda'nın resmi bilgi portalı MESI'den alınmıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

okan gereken kesin bilgiyi vermiş fakat gözle görmek açısından ankarada size yakın olan ikamet eden üyelerimizden ricam;hafta sonu bir araya gelin depoyu benzinliğe yakın bir yerde tamamen boşaltın daha sonra fulleyin bakalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Depo 55 litre olsun. 40 litreden sonra lamba yanması (15 litre kala) normal demekki Mazdalarda. Lamba yanık 300 km gitmek tuhaf.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam burda günlerce konuşsak nafile.en iyisi kendiniz test edin depoyu tamamen boşaltın daha sonra tekrar fulleyin.hepimiz sonucu görelim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kadir abi konuyu karıştırdın sanırım.2 tane mazda3 dizel konusu var.ortalık karıştı biraz ara verin beyler motorlar soğusun :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizde teno 20 bin, Avrupa kulanımında aynı motor 30 bin yağ değişimi. Bu diğer markalar için de aynı şekilde. Tamamen ticari.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...