Jump to content

2004 Mazda 3 1.6 İçin DENSO Iridyum Buji Kodu Nedir Acaba?

kursadnart
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim aracın üstündeki bujiler NGK İridyum IFR5E11. 20.000 km bakımında Herter de değişmiş, şuan araç 95000 km de. Yani 75.000 km dir kullanılıyor.Malum, bizim bodrum mahrumiyet bölgesi. Servisimiz falan yok, yedek parça temini zor, güvenip aracını bırakabileceğin bi usta özel servis falan hak getire...Bu nedenle Yağ, filtre,buji vs. gibi rutin bakımları kendim yapıyorum(motor teknikeriyim aynı zamanda). Bu nedenle NGK veya Denso, mazda 3 için normal bujilerimizin kodu nedir acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 42
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

11

• Fotifoti

4

• unutulmayanlar

9

• kursadnart

13

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

teşekkür ederim burak abi :) okudum tabiki mesajını ama o iridyum olanıydı. Benim yeni mesajımda sorduğum normal bujinin kodu  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kendi sorunu kendin cevaplamışsın.serivisin taktığı 20 bin.km.de üstünden çıkan bujilerin numarasına göre tekrar aynısından satın al.bukadar basit.hem yetkili servis yok demişsin halbuki okan arkadışımız foruma üye ve bodrumda yetkili servis.sana yardımcı olacaktır.tek seferde iridium alıp 80 bin daha arkana bakmazsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tuğrul gündoğan

benim aracta 2005 model mazda 3 dynamic bende üzerindeki bujilerden bulamadım bosch buji kullansam olurmu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Unutulmayanlar,

20.000 km de üstünden çıkan bujileri heralde cebimde saklamamı düşünmüyorsun, ayrıca 20000 km iken araç benim aracım değildi  ;) 20000 KM  de buji değişikliğini herterin bakım karnesinden okudum. Eğer üstünden çıkan bujileri görmüş olsaydım sanırım onları okuyup ona göre almayı akıl edebilirdim  :)

Ayrıca Bodrumda Yetkili servis yok maalesef canım kardeşim, senin bahsettiğin Muğla Yetkili servis olabilir ki; Muğla yetkili servis bodruma 110 km.

Bodrumda oldukça önceden Kasapoğlu Mazda Yetkili Servis'ti.Ancak onlarda birkaç yıl evvel bıraktı, şimdi sadece Mitsubishi Yetkili servisi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iki adet buji kodu verildi.sorununu gidermedi bende diyorumki sitede yetkili servisten arkadaşımız var online olduğu zaman yardımcı olur.hee uzakmısın adresine kargolar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Verilen 2 kod sorununu gidermedi, kargo yapar falan diyorsun...Seninle anlaşamayacağız biz anlaşılan güzel kardeşim...Farklı frenkanslarımız var uzatmayalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeş Muğla yetkili servis Okan Beye bir alo çek, Bodruma geçen araçlarla göndersin sana orijinal buji ve diğer parçaları. Bodrum'a da mahrumiyet bölgesi dersen üzülürüm bak. Geçen sene Siirt'te görev yapıyodum. En yakın servis 260 km uzakta ve Diyarbakırda idi. Yol bir dert, gidip gelmek bir dert...

Denizli Kaleli olurum ben de ve 5 senem geçti Yalıkavak'ta. Hiç olur mu mahrumiyet bölgesi...:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kursad Mazda'nın  EPC Sisteminden baktığımda da 2004 Mazda3 için 2 kod veriliyor.

1. NGK - BKR6E11 ( Standart - Iridyum olmayan )

2. DENSO - SK16PR-E11

Daha da fazla yardımcı olamayacağım. Benim sana verdiğim linkten anladığım DENSO'nun bu motor için sadece iridyum ürettiği. Başka bir bilgi bulursan bizimle paylaşmanı rica edeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Unutulmayanlar kardeşim,

Anlayıp dinlemeden böyle tahrik edici ifadelerin inankki keyfimi kaçırdı. Frekanslarımız derken kırmadan algılarımız demek istedim sen onada bir kılıf uydurdun madem bende daha açık olayım.Güzelce uyardım ama bakıyorum sınırları zorlamaktan hala geri kalmıyorsun, çocukluğuna vereyim diyorum ama çocukda değilsin en azından yaş olarak...

Verilen buji kodlarının olmadığını benim yazdığım hangi mesajdan çıkardın çok merak ettim , bu ileri algılaman çok şaşırtıcı.

Kargo gibi mucizevi bi çözüm benim hiç aklıma gelmemişti; tamamiyle dahiyane, müteşekkirim...

Bence sen ya diline göre adam seç yada adamına göre dil seç...

Karışmaman inanki beni memnun eder, en doğru seçim...

Arkadaşlar ne demek istediğim gayet açık bunu algılamayan arkadaşlar sırf laf olsun, yada ağız tadı bozalım maksadıyla lütfen yorum yapmasınlar...

Burak abi teşekkür  ederim verdiğin bilgi için..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeş Muğla yetkili servis Okan Beye bir alo çek, Bodruma geçen araçlarla göndersin sana orijinal buji ve diğer parçaları. Bodrum'a da mahrumiyet bölgesi dersen üzülürüm bak. Geçen sene Siirt'te görev yapıyodum. En yakın servis 260 km uzakta ve Diyarbakırda idi. Yol bir dert, gidip gelmek bir dert...

Denizli Kaleli olurum ben de ve 5 senem geçti Yalıkavak'ta. Hiç olur mu mahrumiyet bölgesi...:)

Mahrumiyet derken; kendisinden bekleneni otomotiv sektöründe yeterince karşılayamadığını kasdetmiştim , ancak haklısın çok genel olmuş... Eruh'da görev yapmıştım bende, çok iyi bilirim oraları merak etme.  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Verilen 2 kod sorununu gidermedi,

burda yazmışsın hocam.buna istinaden olmamış dedim.amaç polemik yaratmak değil.ama nedense seni memnun edemedik.önerdiğim fikirler ( buji kodları ve en son çare servisin sana kargo ile ulaştırabileceği ) sana dahiyane gelmiş.iyide bunun başka yolu yokki.bu durumda 2 seçenek kalıyo ya senin servise gitmen gerekiyo yada uzak ise servis sana kargo ile ulaştırabilir.bunun neresi dahiyane anlamadım.neyse hocam konu başlığını tekrar dönücek olursak mazda 3 uyumlu sadece DENSO - SK16PR-E11 kodlu iridyum buji var. iridyum sorduğunuz için sadece bu kod var.diğer kodlar iridyum değil :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

burda yazmışsın hocam.buna istinaden olmamış dedim.amaç polemik yaratmak değil.ama nedense seni memnun edemedik.önerdiğim fikirler ( buji kodları ve en son çare servisin sana kargo ile ulaştırabileceği ) sana dahiyane gelmiş.iyide bunun başka yolu yokki.bu durumda 2 seçenek kalıyo ya senin servise gitmen gerekiyo yada uzak ise servis sana kargo ile ulaştırabilir.bunun neresi dahiyane anlamadım.neyse hocam konu başlığını tekrar dönücek olursak mazda 3 uyumlu sadece DENSO - SK16PR-E11 kodlu iridyum buji var. iridyum sorduğunuz için sadece bu kod var.diğer kodlar iridyum değil :)

Canım kardeşim onu diyen ben değilim sensin alıntıdanda anlayacağın üzere... Lütfen önce kendi yazdıklarını bir kontrol et sonra benim yazdıklarımı bi oku. Sonrada bunların bi sentezini yap demek istediğimi daha iyi anlayacaksın, hani şu frekans meselesi ;)

'Verilen 2 kod sorununu gidermedi' dedin, bende böyle birşey olmadığını bu anlamı nerden çıkardığını sordum, bu sefer sen burdan alıntı yapıp burdan çıkardım dedin :D gerçekten harika. Alacakaranlık kuşağı gibi (hadi şimdi başladığımız yere dönelim  :) )

' iridyum sorduğunuz için sadece bu kod var.diğer kodlar iridyum değil :) ' ama bak bunu cidden beğendim, yiğidi öldür hakkını yeme. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kursad,

Benim pek anlamadığım, hem bilgi almak istiyorsun hem de güvenmiyorsun.

Özellikle Iridyum olmayan bujinin kodunu istedin, DENSO da olmadığını, NGK da olanın kodunu Mazda yetkili servislerin baktığı sistemden buldum, sen hala bana 4 tane benim için hiçbir geçerliliği olmayan siteden örnek vererek "Sektörde böyle bir kullanım yok" diyorsun.

Sektör Mazda3'ü ne kadar yakından takip ediyor acaba ? NGK Buji market diye verdiğin sitede ( ki uzmanlık alanımız diye bahsediyorlar )  Mazda6 araca ait tek bir buji yok hesapta ama ben kullandığımdan biliyorum LPG5 tipli buji Mazda6 için uyumlu buji.

Neyse, kararını vermiş olmana sevindik ama google için diyerek yazdığın mesajı değiştirmeni rica edeceğim zira linkler ve son kısmındaki bilgi doğru değil..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...