Jump to content

Tüplü ve Öfkeli

honuuu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 76
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

8

• Murat b

6

• honuuu

27

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Hayırlı olsun doğru yolu bulmussun :D

Ayda yaklaşık 1500 km yapıyorum. Eskiden benzinle km de 340 kuruş yakıyordum 1500 km için bana aylık maliyeti 510 TL, yuvarlak hesap 500 TL. Şu an Lpgli km de 180 kuruş yakıyorum 1500 km için bana aylık maliyeti 270 TL hadi benzin de harcadığını farzedelim 300. Benzinin aylığı 500, Lpgnin 300 fark 200 TL aylık. Şu an araç hem aylık Lpg kitinin taksitlerini amorti ediyor (1500 TL/12 Taksit=125 TL), hemde 75 tl arttırıyor.  :nazar: :nazar: :nazar:

Artan parayla hemen birşeyler alamam lazım arabaya dedim verdim pedal siparişini :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Artan parayı eriyen subapların için bir kenara biriktir :D

gıcıkverenamaaslındakötübirniyetiolmayanadmin Mode: ON :D

Ben de attım kenara şimdiden :D ama Metin'in arabası bana cesaret verdi baya, 70-80.000 km gitmiş LPG ile :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar nihayet taktırdım bende, artık forever LPG :D

BRC'den 1500 TL'ye. İlk izlenimler en kısa zamanda burada...

Hayırlı uğurlu olsun :) Güle güle kullan. Aracın yeni olduğu için buji kablosu gibi bir derdin olmayacak ama buji değişiminde NGK nın LPG için üretilmiş olan modelini tavsiye ederim ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Artan parayı eriyen subapların için bir kenara biriktir :D

gıcıkverenamaaslındakötübirniyetiolmayanadmin Mode: ON :D

hakkaten gıcık veriyon abi ya :D bişey olmaz inşallah...

Hayırlı uğurlu olsun :) Güle güle kullan. Aracın yeni olduğu için buji kablosu gibi bir derdin olmayacak ama buji değişiminde NGK nın LPG için üretilmiş olan modelini tavsiye ederim ;)

Duymuştum bunları artık değişim zamanı dediğin gibi bunlardan taktırırım saol abi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu daha iyi günlerin... Keyfini çıkart... Bir daha gelmez böyle neşeli günler 5-10 bin km sonra... :P

Bi sorun çıkarsa faturayı sana yollayacağım abi ona göre bak! :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi söyleye söyle bişey çıkartcan ondan dolayı sana yollayacam haberin olsun :D

şomağazlıadminlemuhattapolmayantüplüinsan mode: enabled :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah abi saol şimdilik tüketim iyi gibi bakalım ileride de canımızı sıkmaz inşallah.

Montajdan önce Lpg/Benzin geçiş düğmesi ve depo göstergesinin bulunduğu o küçük yuvarlağı çakmaklığın içine koymalarını iştemiştim ama gakguk edip sol alta koymuşlardı. bugün koltuk ısıtmalarının yanında ki çakmaklığın içine çektim, süper oldu acayip içime sindi bi mutlu oldum bi mutlu oldum sormayın. Toplam maliyet 1 TL. (7 uçlu 2 metre kablo).

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun, güle güle kullan kardeş. Benim guzu 125.000'de en az 60-70.000'dir LPG'yle gidiyor. ( Milano) En ufak bir sorun yaşamadım daha. Şunlara dikkat edersen hiç bir şey olmaz:

1- Kısa mesafelerde gazı hiç kullanma.

2- Gazda iken yüksek devir yapma.

3- Uzun yolda 300-500 km'de bir ara sıra benzine geç.

4- Yol dönüşlerinde eve 500 metre kala benzine geç ve öyle bırak.

5- Tabi bir de aracın ve LPG'nin bakımlarını ihmal etme.

Bunları yaparsan hiç sorun yaşamazsın inşallah. Tabi montajı yapan yere bağlı bir sorun çıkmazsa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle teşekkürler.

Hocam seninkinin de maşallahı varmış iyi km yapmışsın nazar değmesin.

1-Genelde evden işe gidip geliyorum kısa mesafe yaklaşık 10-12 km eğer bu kısaysa yapacak bişey yok, genelde 500-1000 metreye kalmadan lpgye geçmiş oluyor zaten.

2-Eskiden yapıyordum ama artık yapmamaya dikkat ediyorum.

3-Daha hiç uzun yol yapmadım ama bu kesinlikle aklımda, ki aklıma gelmese bile mecburen benzine geçecek çünkü depo küçük şehir içi yaklaşık 300 km yapıyor uzun yolda da senin dediğin kmlerde bitmiş olur ve istasyon bulana kadar benzinde de giderim ;)

4-Bu nu yaparım diye düşünüyordum ama hep unutuyorum (koku yapmaması için klima açıkken  son 1-2 dk. klimayı kapatıp sadece fanda kullanma olayını unuttuğum gibi)

5-Bu konuyuda da aksatmayacağımı düşünüyorum

Tavsiyeler için teşekkürler umarım senin kadar (daha da fazla :D) sorunsuz ekonomik bi şekilde kullanabilirim  :dua:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun, güle güle kullan kardeş. Benim guzu 125.000'de en az 60-70.000'dir LPG'yle gidiyor. ( Milano) En ufak bir sorun yaşamadım daha

Salih bence LPG cilerin umudu sensin :D:nazar:  Allah daha uzun kmler sorunsuz binmeni nasip etsin.

Ben de yukarıda dediklerinin bir kısmına dikkat ediyorum. Kapatmadan önce benzine almıyorum sadece çünkü eşimde kullandığı için aç kapa ile uğraşmasını istemiyorum. Sonra unutup benzini bitirme ihtimali olabilir.

Onur'un da dediği gibi uzun yolda benzin bitince hemen istasyon bulamadığından 30-40 km benzinle gidebiliyorsun. Zaten zamanında Emre de 300 km de bir benzine geçip bir süre öyle gitmenin faydalı olduğunuı söylemişti.

Onur, yeni sistemler hiç koku yapmıyor diye biliyorum. Ben özellikle egzoza eğilip kokladım hiç o bildiğimiz gaz kokusunu almadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun arkadaşım. Bende zaten BRC var. Sequent modeli. Geçen mavi denizlerde bir ayar yaptırdım, filtreleri filan değiştirdim. Canavar gibi oldu araba. Çekiş bariz bir şekilde arttı. Yakıt tükettimini ise ölçüyorum. Yıol bilgisyaraına göre yakıt tüketimim ya aynı ya da biraz düştü. Yakın zamanda bir de bor power yükleyeceğim. Daha önce faydasını görmüştüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

...

Onur, yeni sistemler hiç koku yapmıyor diye biliyorum. Ben özellikle egzoza eğilip kokladım hiç o bildiğimiz gaz kokusunu almadım.

Koku konusunda şikayetim yok zaten şimdilik, inşallah olmazda...

Şu kısa mesafede Lpg ye geçmeme olayını az önce arkadaşıma giderken uyguladım, dönüşte baktım senin dediğin gibi benzinde kalmış lpgye geçmedi bile zaten arabadan inerken eşime tembihledim yarın çalıştırdıktan sonra düğmeye bikere bas diye inşallah unutmaz :D

Hayırlı olsun arkadaşım. Bende zaten BRC var. Sequent modeli. Geçen mavi denizlerde bir ayar yaptırdım, filtreleri filan değiştirdim. Canavar gibi oldu araba. Çekiş bariz bir şekilde arttı. Yakıt tükettimini ise ölçüyorum. Yıol bilgisyaraına göre yakıt tüketimim ya aynı ya da biraz düştü. Yakın zamanda bir de bor power yükleyeceğim. Daha önce faydasını görmüştüm.

Bu filtre değişimini zamanında yaptırmazsanız motor arıza lambasını yakma ihtimali var mı acaba. Arada bi başka başlıklarda bahsettiğim brc takılı civic sahibi arkadaşımın aracında 10000 km geçeli 2000-3000 km oldu galiba, haftaya giderim haftaya giderim diye diye bakımı geciktirdi, bugün saat 3-4 gibi arıza lambası yandı. Motoru durdurduk çalıştırdık gitmedi, 7-8 gibi bidaha çalıştırdı hala yanıyordu, az önce çalıştırdı sönmüştü... Filtreden midir acaba???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor arıza ışığı ile filtrelerin bir alakası olduğunu sanmıyorum. Benimki filtreleri değiştirmeden önce yanıyordu, şimdi de yanıyor. Bu konuyu tam olarak bilmiyorum ama sanırım motor arızaya ilişkin sensörü yakıtın ters hareketi sağlıyor olabilir. Yani sıvıyla çalışan bir motora gaz yakıt verdiğiniz zaman sıcaklık artışıyla  ters yönde hareket kaçınılmazdır. Ama bu hususu motordan daha iyi anlayanlar daha iyi bilir. Şunu da söyleyim babamın 2008 corolla sı vardı, bacanağımın 2004 peugeot 307si var. İkisi de tüplü ve ikisinde de motor arıza lambası yanıyor diye hatırlıyorum. Yerinde olsam kafaya takmam.

Bu arada bu bilgisyarlı gaz ayarından sonra performans müthiş arttı(maşallah, sizde maşallah diyin :)) Ankaradakilere tavsiye ederim BRC için Mavi Denizler Ostim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun, güle güle kullan kardeş. Benim guzu 125.000'de en az 60-70.000'dir LPG'yle gidiyor. ( Milano) En ufak bir sorun yaşamadım daha. Şunlara dikkat edersen hiç bir şey olmaz:

1- Kısa mesafelerde gazı hiç kullanma.

2- Gazda iken yüksek devir yapma.

3- Uzun yolda 300-500 km'de bir ara sıra benzine geç.

4- Yol dönüşlerinde eve 500 metre kala benzine geç ve öyle bırak.

5- Tabi bir de aracın ve LPG'nin bakımlarını ihmal etme.

Bunları yaparsan hiç sorun yaşamazsın inşallah. Tabi montajı yapan yere bağlı bir sorun çıkmazsa.

1- Kısa mesafelerde kullanıyorum

2- Genelde yüksek devir ve yüksek süratte kullanıyorum. Aracı kullanırken zevk almalıyım :)

3-Uzun yolda hiç bi zaman benzine geçmedim.

4-Hiç benzine almıyorum :) Sadece sabah çalıştığında benzinde oluyor.

5- Bakımları kesinlikle ihmal etmiyorum hatta erken bakım yaptırıyorum.

Şuan 51 bin km yi geçti ve çok hafif bi titreme var (çoğu kişi gayet normal dese de), büyük ihtimal de sübaplardan kaynaklı. Serviste hesapladık manifolt contası sübap contası, sübaplar falan filan baya birşey saydı işçilik de dahil 1500 TL tutuyor. Çoktan onun ücretini çıkardım zaten. Onun için nacizane fikrim araç kullanmayı işkence haline getirmeyin :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araç bir kere olsun arıza ışığı yakmadı. O ışığın nasıl bir şey olduğunu inanın bilmiyorum. Araca bindikten sonra sadece CD çalardan bile elli tane düğmeye basıyoruz. LPG'nin bir düğmesine dokunmak işkence mi oluyor sevgili M.E.G? Bak titreme var diyorsun. Ben onu da hiç görmedim aracımda. İnşallah uzun yıllar da görmeyeceğim. Benim yazdıklarımı LPG işinin en yetkili ağzı olan 2A Mühendislik söylüyor ve en altına ekliyor; "Bunları yaparsanız aracınız normal bir benzinli araçtan bile daha uzun ömürlü olur." Evet aynen böyle yazıyor.

Bende artık otomatikleşti bu LPG açma kapama olayı. El freni çekmek gibi bir şey. En nihayetinde burada LPG'li araç kullanırken yapmamız gerekenlerle ilgili bilgi paylaşıyoruz. Arkadaşlara faydalı olsun diye yazdım acizane bildiklerimi. Sanırım forumdaki en uzun km'li LPG kullanıcılarından biriyim ve bunu kullanım şeklime borçluyum.

Bence hiç de işkence değil...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...