Jump to content

Yol Bilgisayarı Tüketim Değerleri [2009]

hydr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim merkalı bir arkadaş yokuş aşağı boşta giderken P'ye attı vitesi. Çıt çıt çıt diye sesler geldi. Tabi saniyesinde müdahale ettim. Olabilecekleri düşünmek bile istemiyorum. Ucuz atladık o halde.

quote]

walla heralde el freni etkisi yapar mı du bi p 'yle döniyim demiş.. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önceki mesajımda anlattıığım yakıt olayında bugün bir değişiklik oldu. Kalan yol nispeten biraz daha hızlı azaldı. Sanırım kalan yol ile ortalama yakıt tüketimi bir noktada buluşup hasret giderecekler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ortalama yakıt tüketimi 11'e sabitlendi gibi ama mesela şu an kalan yol 503 km gösteriyor.  Tüm değerleri sıfırladığımdan beri %100 şehir içi 88 km yol yaptım. Bu durumda toplam 88+503=591km yol yapmış olacağım bir depo benzinle şehiriçinde. Bu durumda 11 lt yanlış bir veri olmuyor mu? 100km de 11 lt. yakan bir araç bir depoyla 591 km gidebilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Deponun sonlarına göre denk geliyor merak etmeyin. Bir de şöyle birşey var orada gördüğünüz değer depoyu sonuna kadar kullandığınızda gidebileceğiniz km.

Şahsi fikrim ve tahminimdir; bizim araçlarda vites araç dururken boşa atıldığında yakıt hesabı yapılmıyor yani bu harcamalar göz ardı ediliyor. (mesela benim gördüğüm bazı opel araçlarda vites boştayken veya araç duruyorken menzil hanesi yerine duration yazıyor...) İşte bu gözardı edilen yakıt daha sonra menzilin aniden düşüşüne sebep oluyor...

Bu ikisini bir araya getirirseniz normal yakıt tüketimiyle yapmayı düşündüğünüz km ve bilgisayarın hesapladığı menzil arasındaki farkı kapatır diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değerli bilgileriniz için hepinize çok teşekkür ederim. Kafamdaki soruların tümüne cevap bulmuş oldum. Bir de yukarıda konuştuğumuz N ve D vitesleri konusunda sitemizde daha önce de tartışma olmuş orada şöyle de bir link buldum.

http://www.uzmantv.com/otomatik-vitesli-araclarda-yakit-tasarrufu-yapmanin-puf-noktalari-nelerdir

ÖZETLE; Uzun beklemelerde N, kısa beklemelerde  D pozisyonunu seçmek gerekiyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

benim bilgisayar kalan km menzilini gösteriyordu kısa süre önce. ama şuanda göstermiyor. 0 da sabitlendi nedense.. nasıl normale döner acaba? diğer veriler çalışıyor. anlık yakıt falan filan diğer özellikler çalışıyor. ama sadece menzil göstermiyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

slm herkese

benim 2009 mazda3 touring sedan A/T aracımda şehiriçi yakıt tüketimim 9,1 lt. geçen hafta 40.000 bakımını yaptırdım, şu anda ise 11 lt üzerinde gösteriyor. sizce bu normal mi? bir de yol bilgisayarındaki yakıt tüketim bilgisi sıfırlanabiliyor mu? el kitabına baktım ama bişey bulamadım.

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

slm herkese

benim 2009 mazda3 touring sedan A/T aracımda şehiriçi yakıt tüketimim 9,1 lt. geçen hafta 40.000 bakımını yaptırdım, şu anda ise 11 lt üzerinde gösteriyor. sizce bu normal mi? bir de yol bilgisayarındaki yakıt tüketim bilgisi sıfırlanabiliyor mu? el kitabına baktım ama bişey bulamadım.

teşekkürler

Değerler normal havaların soğuması yakıta büyük etki ediyor, özellikle bir de kısa mesafede kullanıyorsanız aracı bu çok etki edecektir, ancak uzun yola çıktığınızda bu veriler düşer şehir içine döndüğünüzde yokuş,trafik vs. etkenlerden dolayı yükselir.

Direksiyonun üstünde bulunan İNFO düğmesine 3 sn basılı tutun değerler resetlenecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

arkadaslar benım kuzum 20500 de ve yol bılgısayarın da ortalama 9.5 lt gosterıyo ya bu normal mı yaa yoksa servıse mı gotursem cok mu yakıyo gercekten

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 3 benzin deposu yarıya gelene kadar yavaş yavaş iner yarından sonra hızla düşmeye başlar bu yüzden yol bilgisayarında gidilecek kilometre sağlıklı göstermez.

Yol bilgisayarı o anki gaza basışınıza göre depoda kalan yakıt miktarına oranla gidilecek kilometreyi gösterir. ortalama yapmaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ayrıca yakıt tüketimini azaltmak için rampa aşağı inerken aracımız 3. vites 1000 devirde ilerliyor iken yol bilgisayarı anlık 3-4 litre arası tüketim gösterir vitesi manuele alıp 2. viteste indiğimizde ortalama devir 2000 seviyesine gelir ve yakıt tüketimi 0.5 civarına düşer uzun süre rampa inerken takıt ekonomisi yapar ve fren kullanmazsınız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hiç sıfırladın mı yol bilgisayarını ?

hayır sıfırlamadım hıc. ama servıse gıttıgınde de sıfırlandıgını dusunmuyorum.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ortalama km. ve hız ekranlarında düğmeye basılı tutup (3-4 sn) sıfırlayabilirsiniz.

bi zararı yada ne bııyım yaptıgıma pısman olmam dı mı:)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...