Jump to content

2011 Mazda Bahar Servis Kampanyası Bakım Fiyatları...

SalihÇakmakçı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hepinize iyi günler hafta sonu aracımı bakıma götürmeyi düşünüyorum da Mazda Evo da Bahar Kampanyası varmış giden var mı acaba servisten memnun kaldınız mı fiyatlar nasıl acaba

- Yağ değişimi

- Buji değişimi

- Benzin filtresi

Bunların dışında da ücretsiz Check-Up varmış yaptıran arkadaşlar var ise bilgi verebilirlerse memnun olurum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 71
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

15

• SalihÇakmakçı

8

• Fotifoti

6

• S.Halilduru

8

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Hepinize iyi günler hafta sonu aracımı bakıma götürmeyi düşünüyorum da Mazda Evo da Bahar Kampanyası varmış giden var mı acaba servisten memnun kaldınız mı fiyatlar nasıl acaba

- Yağ değişimi

- Buji değişimi

- Benzin filtresi

Bunların dışında da ücretsiz Check-Up varmış yaptıran arkadaşlar var ise bilgi verebilirlerse memnun olurum

Bahar kampamyası tüm Mazda yetkili servislerinde var. %20 indirim olacak şekilde. Evo kendisi de ekstra ile %25 indirim uyguluyor. Ben Evo'da yaptırdım. Senin yazdığın mesajın bir üstüne bakarsan orada fiyatlar mevcut ortalama bir sonuç çıkartırsın. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selamlar,

kampanya kapsamında aracıma bakım yaptırmak üzere servise gittiğimde aldığım indirim uygulanmamış fiyatlar;

debriyaj seti değişimi: parça:530 tl, işçilik:250

gergi seti değişimi: parça:720 tl, işçilik:150 tl

aracım 113000 km.de serviste her 100 000 km.de gergi setinin değiştirilmesi gerektiğini söylediler, ancak aracın kullanma kılavuzunda buna benzer bir ifadeye rastlamadım sadece 60 000 de kontroller var.

özellikle gergi setinde yer alan tensioner belt V (gergi bilyası) diye adlandırılan parçanın fiyatı 500 tl civarında, bu noktadan hareketle sizce:

söz konusu bilya değiştirilmeden sadece kayış değişimi mümkün müdür?

gergi seti için serviste değilde parçayı piyasadan bulup değişim yaptırmam daha ekonomik olur mu?

arkadaşlar sorularımı mevcut %20 indirim koşullarını da göz önüne alarak cevaplayabilir misiniz?

Ayrıca aranızda gergi setinin değişimi konusunda bilgi sahibi olan bir arkadaş yukarıdaki farklılığı (değişim zamanı) açıklayabilir mi?

cevaplarınız için teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selamlar,

kampanya kapsamında aracıma bakım yaptırmak üzere servise gittiğimde aldığım indirim uygulanmamış fiyatlar;

debriyaj seti değişimi: parça:530 tl, işçilik:250

gergi seti değişimi: parça:720 tl, işçilik:150 tl

aracım 113000 km.de serviste her 100 000 km.de gergi setinin değiştirilmesi gerektiğini söylediler, ancak aracın kullanma kılavuzunda buna benzer bir ifadeye rastlamadım sadece 60 000 de kontroller var.

özellikle gergi setinde yer alan tensioner belt V (gergi bilyası) diye adlandırılan parçanın fiyatı 500 tl civarında, bu noktadan hareketle sizce:

söz konusu bilya değiştirilmeden sadece kayış değişimi mümkün müdür?

gergi seti için serviste değilde parçayı piyasadan bulup değişim yaptırmam daha ekonomik olur mu?

arkadaşlar sorularımı mevcut %20 indirim koşullarını da göz önüne alarak cevaplayabilir misiniz?

Ayrıca aranızda gergi setinin değişimi konusunda bilgi sahibi olan bir arkadaş yukarıdaki farklılığı (değişim zamanı) açıklayabilir mi?

cevaplarınız için teşekkürler

aşağıdaki konuyu bir okumanı öneririm. Burada bayağı açıklama mevcut.

http://www.mazdaclubtr.com/13155/80-000de-kayis-sorunsali/msg260227/#msg260227

Gergi seti için ortalama 100000 km deniyor. Değiştirmekte fayda var ileride daha büyük sorun açmaması açısından. Sadece kayışta değiştirilebilir fakat bilyanında önemli bir görevi olduğundan ben şahsen değiştirmeyi öneririm. Yukarıdaki konuda yazıyor hepsi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu tecrübeyi yaşamış biri olarak kısaca şöyle sorayım. Aynı işçilik ücretini 2 sefer vermek ister misin ? Ya da sonra %20 daha fazla ödemek ister misin ?

Ben 2004 model Mazda6 aracımda 90.000 km de değiştirdim sebebi ise kasnaklardan birinin çok ciddi ses yapıyor olmasıydı. Ustalar hazır o bölüm açılmışken diğer parçaları da kontrol ettiler ve 5-10.000 km sonra tekrar yapılacak bir işi şimdi yapalım mı , bir kerede işçilik ücreti de aradan çıkar deyince aklıma yattı ve değiştirttim.

Kayış en ucuz parça orada 77 TL + KDV . Dediğin gibi Tensioner belt V orada ciddi para tutuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önceki arabalarımda triger kayışından başka böyle ciddi 1000 tl ye yaklaşan kayışlar, bilyeler, bakımlar olmamıştı. 150000 km ye kadar sadece triger kayışı değişimi bakımı yapılmıştı. Oda 300 tl civarı idi. Ben mi atladım yoksa mazdaya has bir durum mu bu? Eğer öyleyse hiç boşuna bizim arabada triger kayışı yok zinciri var, masraf yok falan diye sevinmeyelim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest titanyumazda3

Evet, yeni bir bakım macerasıyla sizlerle birlikteyim değerli forum üyeleri. 6 yaşındaki Mazda3 Comfort M/T’mi (34.700 Km  :D) Salı günü (24.05.2011) MeB Başayar Mazda Servisine %20 indirim kampanyasından yararlanmak için götürdüm. Axess kredi kartı’na 2 ay ekstre ertelemesi var.

Fatura dökümü aşağıdadır:

Dexelia motor yağı – 4 Lt (20.32 TL) – 81.28 TL

Yağ filtresi kartuşu -  9 TL

Buji – 4 adet (5.25 TL) – 21.00 TL

Polen Filtresi – 28.48 TL

Kapak seti, Ön Kaliper (fren balatası) – 102.87 TL

Genel temizlik spreyi – 5,93 TL

Cam temizleme sıvısı – 2.54 TL

Fren hidrolik – 8.48 TL

Karter tapa pulu – 0.85 TL

Element air fitler – 29.50 TL

Bakım İşçiliği – 63.55 TL

Polen filtresi değişimi (işçilik) – 12.71 TL

Fren hidrolik değişimi (işçilik) – 12.71 TL

Ön balata değişimi (işçilik) – 25.42 TL

Toplam – 404.33 TL

İndirim – 77.30 TL

KDV – 58.87 TL

Fatura Tutarı – 385.90 TL

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet, yeni bir bakım macerasıyla sizlerle birlikteyim değerli forum üyeleri. 6 yaşındaki Mazda3 Comfort M/T’mi (34.700 Km  :D) Salı günü (24.05.2011) MeB Başayar Mazda Servisine %20 indirim kampanyasından yararlanmak için götürdüm. Axess kredi kartı’na 2 ay ekstre ertelemesi var.

Fatura dökümü aşağıdadır:

Dexelia motor yağı – 4 Lt (20.32 TL) – 81.28 TL

Yağ filtresi kartuşu -  9 TL

Buji – 4 adet (5.25 TL) – 21.00 TL

Polen Filtresi – 28.48 TL

Kapak seti, Ön Kaliper (fren balatası) – 102.87 TL

Genel temizlik spreyi – 5,93 TL

Cam temizleme sıvısı – 2.54 TL

Fren hidrolik – 8.48 TL

Karter tapa pulu – 0.85 TL

Element air fitler – 29.50 TL

Bakım İşçiliği – 63.55 TL

Polen filtresi değişimi (işçilik) – 12.71 TL

Fren hidrolik değişimi (işçilik) – 12.71 TL

Ön balata değişimi (işçilik) – 25.42 TL

Toplam – 404.33 TL

İndirim – 77.30 TL

KDV – 58.87 TL

Fatura Tutarı – 385.90 TL

Yeni kasa Mazda3 için polen filtresi 56,41 TL ödedim.

Sen 28,48 TL ödemişsin. Acaba filtreleri farklı mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Farklı görünüyor Savaş ;

Seninkinin parça kodu BBM4-61-J6X , onunki BP4K-61-J6X olarak görünüyor..

O zaman normaldir. Her yeni çıkan gibi parça fiyatları yüksek. Gittikçe ucuzlayacak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hakikaten Burak, nedir bu cam sıvı mevzusu?

Bildiğin cam suyu, faturada en sinir olduğum maddedir kendisi :D Cem bildiği için koymaz benim arabaya, gerekirse bagajda kocaman bir SONAX var ondan doldurun demiştim zamanında :D Eğer farklı bir yere gidersem de ilk söyleyeceğim şey bu olur sakın koymayın diye :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...