Jump to content

Mazda3 Logolu, Işıklı Kapı Eşiği ( Resimli Montajı )

honuuu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 119
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

11

• S.Halilduru

9

• honuuu

25

• İlhan

20

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Şu sıralar pek müsait değilim, müsait olsam bi hafta sonu beraber yapardık, çok kompleks bir olayı yok.

Uydu montajı ile uğraşıyorum demişsiniz, eliniz yatkındır elektrik işlerine montaj aşamalarını fotoğrafladığım anlatımdan faydalanarak çok rahat yapabilirsiniz. Ama bekleyebilirim diyorsanız müsait olduğum bir zaman buluşalım yapalım ?

Ya da bekleyemem diyorsanız bi oto elektirikçisi de halledebilir dediğim gibi çok karışık bir olayı yok bende hayatımda ilk defa arabanın bir yerlerini açıp birşeyler takmıştım  :tey:

:hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Artık öyle yapacağım fotografları iyice inceleyip montajını kendim yapmayı düşünüyorum. Yanımda sağlam bi elektrikçi arkadaşta olacak 2 miz yapabiliriz zaten şemada herşey açık bir şekilde gözüküyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediğim gibi aceleniz yoksa bende yardımcı olabilirim, ama niyetlendik takacağız bir an evvel diyorsanız kolay gelsin, yine de yardımcı olabileceğim bir durum olursa veya aklınıza takılıp sormak istediğiniz birşey olursa diye pm'den cep numaramı da yolladım  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla çok sağolun aslıda çok acelem yok size uygun olursa birgün buluşur hem tanışmış olur hemde montajını yapmış oluruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

honuu 'ya yardım isteği için çok teşekkür ediyorum. fakat ben kapı eşiklerini İzmir'deki yetkili servisine taktırttım nedeni iste aracın elektrik problemi olursa aracın o kısımdan garanti kapsamı dışında kalacak olması. O yüzden araç garanti dışı kalmaması için servisine yaptırttım ve çok güzel yaptılar, çok ilgiliydiler 3 saatte anca bitti ama yaptırdığıma deydi. Başka kapı eşiği alacak arkadaşlar varsa kendileri takmadan önce servisten garanti problemi çıkartıp çıkartmayacağını öğrensinler. Sonuçta az paraya alınmıyo guzular :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya aslında Onur da aynı kablolara bağlayacak servis de :)

Benim 6 ay sonra bitiyor garanti istediğimizi yaparız artık kimse karışamaz :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya aslında Onur da aynı kablolara bağlayacak servis de :)

Benim 6 ay sonra bitiyor garanti istediğimizi yaparız artık kimse karışamaz :D :D

Orası öyle abi de araç yeni her an neyin olacağını bilemeyiz ben işi sağlama alayım dedim yoksa Honuuu'nun bilemediğinden değil sağolsun yardımcı oldu.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Arkadaşlar bu aslında kapı eşiği değil ama yakın bir yeri ilgilendiriyor diye buraya yazayım dedim. Daha önce bu konuda paylaşım oldumu bilmiyorum, an azından benim gözüme ilişmedi. İlgilenenler için Logolu kapı altı lambaları  :)

http://www.aliexpress.com/store/product/Mazda-LOGO-LED-Light-Car-Door-Welcome-Light-Door-Step-Ground-Projecting-Lamp-For-mazda-3/510176_608598005.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dusunce ve uygulama gercekten supermis ama kocaman mazda logosu yerine sadece mazda 3 yazsaymis daha sik olurmus diye dusunuyorum.

Bir de; ya kapi esiklerini yapacaksin ya bunu bence, ikisi birlikte her yer isil isil, eller havaya disko ortami olur :))) hele bi de karsilama isigida varsa deme keyfine :D

Ama yazdim kenara bunu da, yapilabilir, digerlerini devreden cikarmak icin bi switch koyarsam, istedigim zaman bunu istedigim zaman digerleini kullanirim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Ben de geçenlerde tarif edildiği gibi ışıklı kapı eşiklerini kendim monte ettim, gayet güzel de olmuştu ama ertesi gün kumandanın çalışmadığını farkettim, eşimde bulunan yedek anahtarın da çalışmamasıyla bendekinin pilinden kaynaklı bir sorun olmadığına kanaat getirerek bütün sigortaları söküp atan varmı diye kontrol ettim. Hepsinin sağlam olduğunu görünce de kumandaları tarif edildiği gibi proğlamlayayım dedim ama birkaç denemede bulunmama rağmen başaramadım. Kabloları klipslemediğimden yaptığım lehimde hata var diyerek tekrar söktüp ve servisin yolunu tuttum. Durumu anlattım ve aracı teslim ettim, bir süre sonra aracı getirip bir sigortanın atık olduğunu ve değiştirdikerini belirttiler. Hangi sigorta olduğunu göstermesini istedim. Kaputu açıp gösterdi sağolsun ancak adım kadar eminim ben o sigortayı da kontrol edip yine aynı yerine takmıştım :P. Velhasıl 50 Tl ödeyip ayrıldım servisten ama kanaatimce başka birşey yaptı gibi. Şimdi kapık eşiklerim yerinde duruyor ama bağlı değil.

Geçen hafta kapıdan tetiklenen iç aydınlatmaya bağlayayım dedim kabloyu değdirir değidrmez kablodan duman çıkmaya başladı vazgeçtim  :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Ben de geçenlerde tarif edildiği gibi ışıklı kapı eşiklerini kendim monte ettim, gayet güzel de olmuştu ama ertesi gün kumandanın çalışmadığını farkettim, eşimde bulunan yedek anahtarın da çalışmamasıyla bendekinin pilinden kaynaklı bir sorun olmadığına kanaat getirerek bütün sigortaları söküp atan varmı diye kontrol ettim. Hepsinin sağlam olduğunu görünce de kumandaları tarif edildiği gibi proğlamlayayım dedim ama birkaç denemede bulunmama rağmen başaramadım. Kabloları klipslemediğimden yaptığım lehimde hata var diyerek tekrar söktüp ve servisin yolunu tuttum. Durumu anlattım ve aracı teslim ettim, bir süre sonra aracı getirip bir sigortanın atık olduğunu ve değiştirdikerini belirttiler. Hangi sigorta olduğunu göstermesini istedim. Kaputu açıp gösterdi sağolsun ancak adım kadar eminim ben o sigortayı da kontrol edip yine aynı yerine takmıştım :P. Velhasıl 50 Tl ödeyip ayrıldım servisten ama kanaatimce başka birşey yaptı gibi. Şimdi kapık eşiklerim yerinde duruyor ama bağlı değil.

Geçen hafta kapıdan tetiklenen iç aydınlatmaya bağlayayım dedim kabloyu değdirir değidrmez kablodan duman çıkmaya başladı vazgeçtim  :(

Montajını yapalı baya oldu, sadece kapı eşiklerine elektiriğin çekileceği yerleri fotoğraflayabilmiştim telefonumun şarjı bittiği için. Diğer noktalar için zaten çok da fotoğrafa gerek yok diye düşünüyorum ama bi gün canım sıkılırsa onlarında tekrar fotoğrafını çekerim.

Herşeyden önce aküden negatif kutbu sökerek guzuyu ve kendimizi emniyete alıyoruz.

1. Öncelikle kapı eşiklerini ön arka sağ sol olarak ayırın......

...........

Aman hocam dikkat  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

bende ebay'den sipariş verdim.sağolsun onur hocam müthiş anlatmış.şemayı da gönderdi sağolsun.babam başımda ekşir şimdi kaş yaparken göz çıkarırsın diye malzemeyi götürsem servis takar mı? takarsa kaça takar ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serviste taktiranlar olmustu, sikinti cikarmazlar diye dusunuyorum. Disarda bi elektrikciye taktirsan maksimum 50 liraya halleder ama servisin sagi solu belli olmuyor, parca fiyatlari 3 asagi 5 yukari ayni ama iscilik olunca bazen vicdansizca fiyat verebiliyorlar. ( bu sozlerim tum servisler icin degil ve servis karalamak gibi bir amacim da yok, uzerine alinmasi gerekenler alinsin, digerlerine de selam olsun :hi: )

Not: Tekrardan kendin yapmani tavsiye ederim coook cok basit, sadece biraz zaman aliyor... Kolay gelsin ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...