Jump to content

Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul ile söyleşi

MazdaClubTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bunun bir söyleşi olduğu, röportaj olmadığı en başında zaten yazıldı.  Tam olarak senin tabirinle sohbet havasında geçti.

Bu söyleşiyi yapıp gayet de rahat kendimize saklayabilirdik ama biz duyduklarımızı sizlerle paylaşmak istedik ki fikirleriniz ortaya dökülsün. Bunu anasayfadan vererek de herkese açık bir düşüncede olduğumuzu anlatmak istedik.

Sonuçta bizler yetkin basın yayın organı olmadığımız gibi bu iş için sadece gönüllü olarak vakit harcıyoruz. Hal böyle iken profesyonel soru soramamış olmamızı kalkıpta "ver pası gol atsın" olarak nitelendirmen bence en basit ifade ile emeğe saygısızlık.

Böyle bir röportaj yapacak olsaydık zaten muhtemelen bu şansı da o kadar kolay elde edemezdik.

Tekrar ediyorum. Nurkan Bey iletişime oldukça açık bir insan. Eğer bizim eksik kaldığımız yerleri sen tamamlayabileceğini düşünüyorsan soracağın soru ve alacağın cevapları burada seve seve yayınlarız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 170
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

27

• Fotifoti

14

• emregc

14

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

artitech abi, yazdıklarında haklısın çoğuna katılıyorum . yine de daha güzel cümlelerle kendinizi ifade edebilirsiniz sanıyorum. Bayilerin açıklaması şirket tarafından onaylanmamışsa, doğal olarak açıklamaz. 2013 de gelecek mazda 3  ve 6 yı gördünüz mü ? bayilerin çoğu gördü frankfurtta. yeni cx5 de kullandılar, shinari de gördüler.  kimse de orda burda detaylarını vermedi.

mermerlerin yaptığı tahribat büyük, şuan yapılan açıklamalar bayi ağının güncellenmesi ve iyileştirilmesi üzerine. aslında neden yeterince reklam olmadığı sorusuna da cevap olabilir sanıyorum. bence skyactivi bekliyor mazda.o zaman kadar bayi ağını oturtmaya çalışıyorlar. Birçok insan servisi uzakta olan aracı tercih etmez . istediğin kadar reklam yap.  önümüzdeki yıllardan umutluyum ben.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

...

5-21 yıldır Mazda kullanan biri olarak markayı önemsiyorum ve hakettiği yerde olmamasının sebeplerini de sesli bir şekilde dile getiriyorum. Bence herkesin özellikle de sitede yönetim hakkına sahip sizlerin daha eleştirel ve de objektif olmanız, Mazda ve site yayınınızın kıymetini daha da arttırmak açısından  faydalı olacaktır.

bizde Türkiye deki en eski kesintisiz hizmet veren mazda bayisi olarak (26 yıldır) en az sizin kadar önemsiyoruz markayı. bizim bayiliğimiz süresince 3 kere distribütör değişti. bu tip buhranlar zamanında da oldu. bunları hep geçicidir. felaket tellallığı yapmaya gerek yok. sakin olun ve izleyin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak bu söyleşiyi yapmadan günler öncesinden sordu. Neler istersiniz-istemezsiniz, neler soralım diye. İş bittikten sonra bu yorumlar, hele hele ki "ver pası gol aksın" lafı iyi olmadı.

Bende sizin gibi bu markanın yönetimini çok eleştiriyorum. Yapılan hatalar var. Bunu Genel Müdür de biliyor. Neden? Bu hta zinciri taaa Japonyadan başlıyor.

Ama başta Burak ve diğer arkadaşlarımız (sizde dahil) burada gönüllü esasına göre varız. Bunu unutmayınız Murat bey.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak bu söyleşiyi yapmadan günler öncesinden sordu. Neler istersiniz-istemezsiniz, neler soralım diye. İş bittikten sonra bu yorumlar, hele hele ki "ver pası gol aksın" lafı iyi olmadı.

Bende sizin gibi bu markanın yönetimini çok eleştiriyorum. Yapılan hatalar var. Bunu Genel Müdür de biliyor. Neden? Bu hta zinciri taaa Japonyadan başlıyor.

Ama başta Burak ve diğer arkadaşlarımız (sizde dahil) burada gönüllü esasına göre varız. Bunu unutmayınız Murat bey.

Neler sorulsun istersiniz konusunu ben kaçırmışım sanırım keşke bakımları niye 6 ay/10.000 km de  bir yapıyoruz aynı araç Almanyada 1 yıl/20.000 km de bir girmiyormu  bakıma diye  sorulsun isterdim.. Doğrusu artık aklıma gelen ilk cevap  satışların azlığı nedeniyle bayilere daha fazla destekçi olmak gibi geliyor yanılıyorsam düzeltin ltf ....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sadece şehiriçi durkalk yapan araçlar için 6 ay 10000 mantıklı olabilir ama benim gibi ekseriyetle şehirler arası giden araçlar için 10000 de yağ-filtre vs değiştirmek para tuzağı gibi geliyor. 6 ay bakımı yapılacaksa da servisin yağı bilimsel kriterlerle irdeleyip değiştirmeye kara vermesi lazım. Alınan numuneye gözle bile bakılsa anlaşılıyor zaten.

Bu arada LPG dönüşümü yaptıranların motorları garantiden çıktığına göre neden servise bakıma gidiyor anlamış değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada LPG dönüşümü yaptıranların motorları garantiden çıktığına göre neden servise bakıma gidiyor anlamış değilim.

koltuklarınıza yağlı  üst başla oturulması , direksiyonun yağ olması hoşunuza gidiyorsa tabi özel servise götürebilirsiniz . tercih meselesi . servisler fena değil ve daha da iyi olacaktır. ben servis ücretlerini de diğerler araçlara göre makul buluyorum. bir çok kere yazıldı zaten. eskiden (90'lı yıllarda), servisin önünden geçemiyorduk.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rakip araçların bakımları 250-450 TL arası rakamlardayken Mazda'da 10000 bakımı 200 Tl civarlarında. Senede iki kere gitseniz, diğer araçların bir yıllık(20000 km) bakımlarıyla aynı olacak zaten. Nitekim 10000 km'de bir yağ değiştirmek her zaman daha faydalıdır motor açısından, ister şehir içi ister şehir dışı kullanın.

Bu arada LPG taktıranların servise gitmesi tamamen tercih. Misal ben, garantisi bitse bile servise gitmeyi tercih ederim. Hem aldığınız hizmet hem de ürünlerin kalitesi konusunda endşie duymuyorsunuz. Hele ki gün geçtikçe servislerin kalitesi de (artan rekabet nedeniyle) oldukça artıyor.

Rakipler bakım aralıklarını uzatırken 6 ayda bir servise çağrılmanın bendeki  izlenimi "biz araçlarımıza fazla güvenmiyoruz, dolayısıyla daha sık kontrole ihtiyaç duyuyoruz" ve  "6 ayda bir aracınızı bize getirirseniz biz daha çok kazanırız" şeklinde. Yani kendimi daha sık bakıma giderek daha az ödüyor diye avutamıyorum çünkü 5/30 luk yağın daha 3-5000 km de bir değişmesi bana kısıtlı kaynakların kötüye kullanımı, çevre kirliliği ,israf,vakit ve para kaybıymış gibi geliyor. Benzer görüşteki arkadaşlar da aşağıdaki konuları açmışlar:

http://www.mazdaclubtr.com/17876/servis-bakim-sureleri-hakkinda-sikayet/msg330586/#msg330586

http://www.mazdaclubtr.com/17407/6-ay10000-km-bakimi/

http://www.mazdaclubtr.com/16423/periyodik-bakim-icin-ihtar-geldi/

http://www.mazdaclubtr.com/15423/ilk-bakim/20/

Yukarıdaki konulardan da görüleceği üzere "Ülkemizdeki diğer markalar bakım aralıklarını son yıllarda uzatmışken neden Mazda'nın Türkiye'ye özel bakım aralıklarını hala 6 ay ya da 10000 km de bir olarak belirlediği" sorusunun sorulmasının bende taraftarıyım, farkımız ya da daha iyi yaptığımız nedir merak ediyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alti ayda bir servise gitmek zorunlulugu gibi hic bir markanin bilindik hicbir ulkede uygulamadigi, aracin bakim masraflarini gereksiz yere arttiran bir uygulamanin  savunulacak bir tarafi yok. Ne cok zengin bir ulkeyiz, ne de cok zengin insanlariz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olumsuz yönlerinden bahsedildi, birde iyi tarafından bakalım mesela ben rakamlardan bi bakıma memnunum çünkü, böylesine güzel tasarımlı bir araçdan ortalıkda fazla olmayınca araç kendini daha bi belli ediyor girdiği ortamda, yani ayrıcalıklı hissettiriyor kullanıcısını, aracımın ne marka olduğunu soranlar o kadar çok ki anlatamam, " abi bu ne,  köpek balığımı " demişti bir esnaf... ilk aldığım zamanlarda çevremdeki kimsenin aracı tanımadığını fark ettim, yani bence bu  bir bakıma güzel bişey, herkesin bindiği araca binmemek, sıradan olmamak...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olumsuz yönlerinden bahsedildi, birde iyi tarafından bakalım mesela ben rakamlardan bi bakıma memnunum çünkü, böylesine güzel tasarımlı bir araçdan ortalıkda fazla olmayınca araç kendini daha bi belli ediyor girdiği ortamda, yani ayrıcalıklı hissettiriyor kullanıcısını, aracımın ne marka olduğunu soranlar o kadar çok ki anlatamam, " abi bu ne,  köpek balığımı " demişti bir esnaf... ilk aldığım zamanlarda çevremdeki kimsenin aracı tanımadığını fark ettim, yani bence bu  bir bakıma güzel bişey, herkesin bindiği araca binmemek, sıradan olmamak...

Millet Shinari'yi görünce ne olacak çok merak ediyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla ben öyle mazda 3 mazda 6 ya binmedim bilmem de ama mazda ile ilgili belki en büyük olumsuzlukları yaşayan benimdir ama yine de bu gün araba alacak olsam ne yalan söyleyim ilk mazdaya bakarım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alti ayda bir servise gitmek zorunlulugu gibi hic bir markanin bilindik hicbir ulkede uygulamadigi, aracin bakim masraflarini gereksiz yere arttiran bir uygulamanin  savunulacak bir tarafi yok. Ne cok zengin bir ulkeyiz, ne de cok zengin insanlariz.

bu konuyu sordum, japonyanın talebi bu yönde olduğu için 6 ayda bir servis koyulmuş. nedenini ve ne kadar süre böyle gideceğini de bilmiyorum. çokta sorun etmiyorum açıkcası, aracın yağına suyuna bakılıyor, gerekiyorsa antifiriz koyuluyor işte.zaten 6 ay da bir kışa denk geldiği için yapılması gereken birşey. yazın saf su, kışın antifiriz.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu konuyu sordum, japonyanın talebi bu yönde olduğu için 6 ayda bir servis koyulmuş. nedenini ve ne kadar süre böyle gideceğini de bilmiyorum. çokta sorun etmiyorum açıkcası, aracın yağına suyuna bakılıyor, gerekiyorsa antifiriz koyuluyor işte.zaten 6 ay da bir kışa denk geldiği için yapılması gereken birşey. yazın saf su, kışın antifiriz.

Yazın saf su kışın antifiriz diye bişey gerekli mi,  geçen kış servisten duyduğum kadarıyla antifirizin değişeceği km 200.000 km idi, ne 6 ayı...

Ayrıca Türkiye'ye Japonya mı bakıyor yoksa Avrupa'mı bakıyor tam anlayamadım ama  eğer Japonlar direkt müdahilse bu işe, kolayı var sonraki toplantıda Recep İvedik asiste etsin Sn. GM'ümüze bakın nasıl imzalıyorlar 1 yıllık bakım kararını  :D ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 ayda bir servis olayı tamamen maddi çıkar için yapılmış bir uygulama. Bunun başka bir mantıklı açıklaması yok. Diğer dandik markalar 15000km yılda bir bakım aralığı uygularken Mazdanın böyle bir uygulama yapması benim gibi mazda sahiplerini derinden yaralıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazın saf su kışın antifiriz diye bişey gerekli mi,  geçen kış servisten duyduğum kadarıyla antifirizin değişeceği km 200.000 km idi, ne 6 ayı...

okancım bilir bu konuyu. ondan duyalım
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...