Jump to content

Mazda Sassou


Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda SASSOU Tasarım Konsepti 2005 Frankfurt Motor Show'da

Mazda Motor Corporation, Eylül ayında düzenlenen bu yılki Frankfurt Motor Show'da heyecan verici Zoom-Zoom tasarım konseptini tanıttı:

üç silindirli, 1.0 litre MZR DISI (Direct Injection Spark Ignition) benzin motorlu küçük, hafif, üç kapılı bir hatchback olan Mazda SASSOU (sa-so).

Geliştirilmiş Zoom-Zoom tasarım dili ve eşsiz bir kabin içi tasarımını birleştiren Mazda SASSOU, Mazda'nın B-car ile başı çekeceği düşünülen geleceğe atılan bir bakış.

Araç; Mazda MX-Crossport konsept, Mazda2 facelift, yüksek performanslı Mazda6 MPS ve son dönemde çıkarılan Mazda6 facelift ile aynı kulvarı paylaşacak.

Mazda'nın en yeni şov aracı genç, ilk kez otomobil sahibi olan kullanıcılar için şehirde araba kullanmayı zevk haline getirecek, son derece pratik, ekonomik ve temiz emisyon amaçlayan hafif bir kent aracı.

Zarif, üç kapılı hatchback; dış kabuğunda dinç hafifiliği ve saklı eşsiz özellikleri ile geliştirilmiş Zoom-Zoom tasarım dilini kullanıyor.

Mazda'nın Frankfurt tasarım merkezinde geliştirilen Mazda SASSOU, bu yıl Mazda Motor Corporation için şov otomobillerine eşsiz bir yaklaşımdan türeyen ilk tasarım konsepti.

Frankfurt Motor Show'un yanında Tokyo Motor Show ve 2006 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı da her bölgenin kendine ait tasarım merkezlerinde geliştirilecek birer Mazda tasarım konseptine yer verecek.

mazda_sassou.jpg

mazda_sassou_rear.jpg

2050830.003.1M.jpg

mazda-sassou-2-big.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir stil belirlemiş Mazda, bu ara bütün konseptlerinde onun üzerinden gidiyor. Bakalım bu hatlar nasıl ve hangi sınıf bir arabada karşımıza çıkacak, konsept olmayan..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Büyük ihtimal aha buraya yazıyorum yeni hb bu tarz bir şey olacak.Bakma tek kapı koymuşlar ondan o sınıfta görünüyor.Alt tarafı 10-15 cm daha büyük bizim kuzular ama genel olarak bu çizgileri taşıyacaktır bu kadar modern hatlarda olmasa bile.Farları örneğin bu kadar uçuk yapmazlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gerçekten çok hoş olmuş Biran abi,haklısın yani  ;)

Bende bu tarz arabaları severim özellikle modern çizgiler.Ben ilk defa mazda ile sedan kullanıyorum.Arka dizayn çok güzel olmuş.İnce ledli stoplar şahane.Ön tampon ve alt ızgara değişti mi biraz yani güncel tarz modellere ve alfa'da gibi arka kapı açma gizli oldu mu al sana süper birşey.Yani ufak tefek uçuk olmayan değişikler ayna,ön far ile vs.dumanını attırır piyasanın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...