Jump to content

Mazda 3 Alttan Gelen Ses

hate
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar 2006 mazda 3 aracımda, ilk çalıştırmadan sonra yaklaşık 20 km hıza ulaşınca gaz pedalının altından bir vuruntu sesi geliyor, ayağımda da bu vuruntuyu hissedebiliyorum. Bu araç ilk çalıştırmadaki ilk 20 km hıza ulaşınca oluyor, daha sonra tekrar dursam ve tekrar 20 km hıza çıksam bu vuruntu olmuyor. Bu neden kaynaklanabilir bilgisi olan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız Dynamic versiyon sanırım.Trink diye gelen sesi kastediyosanız(yay sesi gibi) DSC nin devreye girmesiyle çıkan bir ses diye biliyorum.Forumda geçmişti sanırım konusu daha önce.

Burdan bakabilirsin.

http://www.mazdaclubtr.com/17200/gaz-pedalinin-altindan-gelen-yay-sesi/msg322086/#msg322086

Ama daha farklı bişey de olabilir tabi servise göstermekte yarar var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 2 yıl sonra ...

merhaba arkadaşlar iki gündür aracımın alt orta öne yakın kısımdan bir kütürtü geliyor ön sol tekerden gelen ses nedeniyle z rotu değiştirmiştim geçenlerde ama o ses kesilmemişti amortisör olabileceğini düşünüyordum.Şimdi birde bu kütürtü başladı sanki altta bir parça bir yerlere vuruyormuş gibi tok bir kuturtu şeklinde ses.Değerli tecrübe ve yorumlarınızı bekliyorum.Motorda bir sarsıntı veya şanzumanda bir gariplik hissetmiyorum.Herşey normal gibi ama bu ses önemsiz bir sese benzemiyor sanki kapalı bir tahta kutuya bir kaya koymuşsunda yuvarlıyormuşsun öyle bir ses çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değiştirdiğim z rotunu düzgün sıkmamislar bugun hallettim o ses kesildi.Simdi ön sol amortisör patlak onu degistirecemde bizim araclardaki amortisörler gazlı mı yoksa yağlı mı oluyor.Birde uygun fiyatlı ve kaliteli bir marka önerebilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değiştirdiğim z rotunu düzgün sıkmamislar bugun hallettim o ses kesildi.Simdi ön sol amortisör patlak onu degistirecemde bizim araclardaki amortisörler gazlı mı yoksa yağlı mı oluyor.Birde uygun fiyatlı ve kaliteli bir marka önerebilir misiniz?

Gazlı KYB marka, biçilmiş kaftan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...