Jump to content

Lpg Taktırdım (BRC)

SeRcAn35
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mesajınızı şimdi gördüm, ama uzun yolda 90-100 arası dolu araç için bi değer veremiycem çünkü uzun yola çıkıp da 120nin altına hiç inmedim ama genelde full depo (yaklaşık 60 tl'ye doluyor) 260 km felan gidiyor. Ama yarını beklerseniz ben bi izmir-çeşme yapacağım, standart 110 gideyim bakalım ne kadar yakacak (tabi dayanabilirsem :D)

sizin depo 60 tl e mi doluyor kaçlık ki böle 30 lt falan mı ? benim depom 41 lt, 50 tl lik lpg alıyorum yaklaşık 22 lt falan zor 2 ışık yakıyor, ama henüz daha hesaplayamadım km de kaç para yaktığını ama bu sefer hesaplamaya çalışıcam şehir içi şehir dışı karışık 50 tl lik lpg bitene kadar yani benzine geçene kadar, tabi doğru bir hesaplama yöntemi değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sizin depo 60 tl e mi doluyor kaçlık ki böle 30 lt falan mı ? benim depom 41 lt, 50 tl lik lpg alıyorum yaklaşık 22 lt falan zor 2 ışık yakıyor, ama henüz daha hesaplayamadım km de kaç para yaktığını ama bu sefer hesaplamaya çalışıcam şehir içi şehir dışı karışık 50 tl lik lpg bitene kadar yani benzine geçene kadar, tabi doğru bir hesaplama yöntemi değil.

evet benim depo 32 lt'lik ortalama 30 lt alıyor. Bu arada uzun yol denemesi yapamadım, ilk fırsatta paylaşayım bende.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

depoyu fulleyip , bitimine müteakip aynı pompadan tekrar doldurmadan ne yaktığını anlayamazsınız. lpg pompaları arasında farklar oluyor . kimisi az dolduruyor, kimii falza. ben geçen güç 90TL'ye depo doldurdum. hala şok içindeyim :P simit depo nasıl 39.5lt gaz aldı anlamadım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

depoyu fulleyip , bitimine müteakip aynı pompadan tekrar doldurmadan ne yaktığını anlayamazsınız. lpg pompaları arasında farklar oluyor . kimisi az dolduruyor, kimii falza. ben geçen güç 90TL'ye depo doldurdum. hala şok içindeyim :P simit depo nasıl 39.5lt gaz aldı anlamadım :)

lpgnin ucuz olduğu istasyonlarda bazen alavere dalavere oluyor böyle...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Böyle olduğu zaman hemen fişi alıp benzinlik sahibine gidiceksin Abi, benimde başıma geldi fişi aldım parayı ödemeden dedim nerde benzinlik sahibi beyefendi noldu dedim bu araba simit bu kadar yakıt nasıl alıcak. Adam geldi, pompada arıza olmuş tamam siz ödemeyin demişti simit tank 100lira civarında fullenmişti maşallah :D:nazar:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpgnin ucuz olduğu istasyonlarda bazen alavere dalavere oluyor böyle :D

yok honucan , petrol ofisinden alıyorum ben. simit depo kaç lt , unuttum ?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok honucan , petrol ofisinden alıyorum ben. simit depo kaç lt , unuttum ?

Benim depo 32 lt ama şimdiye kadar max 31 lt aldığını gördüm ki o bile pek mantıklı gelmemişti bana...

Tabi benim araç hb ve stepne bisiklet tekeri gibi olanlardan; sedan da belki boşuk biraz daha büyükse simit tankın hacmi daha büyük olabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim depo 32 lt ama şimdiye kadar max 31 lt aldığını gördüm ki o bile pek mantıklı gelmemişti bana...

Tabi benim araç hb ve stepne bisiklet tekeri gibi olanlardan; sedan da belki boşuk biraz daha büyükse simit tankın hacmi daha büyük olabilir...

deponun tamamen doldurulmasını tavsiye etmiyorlar ama %20 lik boşluk bırakılması gerekiyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

deponun tamamen doldurulmasını tavsiye etmiyorlar ama %20 lik boşluk bırakılması gerekiyormuş.

Evet biliyorum ben de onu okumuştum kitapçıkta, zaten pompadan ses gelmeye başlayınca fazla beklemiyorum ben, meblağ bi üst rakama tamamlanınca kestiriyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Birde bir şey sormak istiyorum, henüz km hesaplama yapamadım İzmir den çıkıp Ankaraya gideceğim araba 3 kişi olucak bağaj ağır olmayacak tahminen km 'de ortalama ne kadar yakar krş ? 90 100 km arası sabit hızla.

Kardeş depoyu tam doldur. Sonra 100 km yol yap. Sonra bir daha doldur bak bakalım kaç litre yakmış ancak böyle hesap yapabilirsin en kısa zamanda. Kimse ne t birşey diyemez senin kullanmana göre değişir yakıt. Mesela araçlar yokuş aşağı hafif gaz verildiğinde yakmaz (yeni sistem enjeksiyonlular) ama boşa atarsan vitesi 0,5 litre yakıyor. İnternette bununla ilgili bir çok test var. Ama gaz verdiğin zaman yani ayağını hafif gazda tuttuğunda 0,0 gösterir yol bilgisayarı yakıtı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben uzun yol olarak 2 defa Boluya 1 defa Bodrum a gittim uzun yol yakıtını hesaplama şansım oldu.Aldığın gaz kaliteli ise Mogaz Aygaz bide Turkuaz petrollerinin gazını beğendim ben hangi markadır bilmiyorum ama (BP lerden kesinlikle uzak duracağıma eminim)38 lt gaz ile şehir dışında 2 yetişkin 3 çocuk bagaj ağzına kadar dolu ve klima full açık(saat başı sigara içtiğimden arada bir ön camlar yarı açık)şekilde otoban bölümlerde arada bir 180 ort.140 km.ile 400 ila 425 km. yol yaptım.Şehir içindeyse aynı lt. ile 300 km. yapıyorum.Benim verilerim bu yönde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...